Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Štromberga BMX trase Valmiera saņem nozīmīgu atzinību

Māra Štromberga BMX trase Valmiera ieguvusi atzinību skatē Latvijas labākā gada būve 2019 nominācijā Publiskā jaunbūve, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Skatē “Latvijas labākā gada būve 2019” nominācijā "Publiskā jaunbūve" 3. vietu ieguvusi Māra Štromberga BMX trase "Valmiera". Pasūtītājs – Valmieras pilsētas pašvaldība, būvprojekts – SIA “Balta istaba”, būvnieks – SIA “SANART”, būvuzraudzība – SIA "Būvuzraugi LV". 

Skates “Gada labākā būve Latvijā 2019” sadarbībā ar “PERI” rīkotāji ir gandarīti paziņot laureātus astoņās nominācijās un Lielās balvas ieguvēju – 2019. gada izcilāko būvi – kultūrtelpu Hanzas perons. Skates žūrijas vadītājs Normunds Grinbergs, Latvijas Būvnieku asociācijas prezidents, sveica dalībniekus: "Skatē pieteiktās būves spilgti atspoguļo tendences nozarē. Šogad varam secināt – ikviens pieteiktais un žūrijas novērtētais objekts neatkarīgi no apjoma ir nozīmīgs savā vietā un pielietojumā. Tāpēc ikvienas skatei pieteiktās būves īpašnieki, arhitekti, projektētāji, konstruktori, būvnieki un iemītnieki var būt gandarīti – nominētie objekti ir ar izcilu nozīmi un kvalitāti."

Atzinību nominācijā “Publiskā jaunbūve” ieguva Māra Štromberga BMX trase "Valmiera", kas ieguva godpilno trešo vietu. Īsā laikā šī bija jau otrā nozīmīgā balva, ko saņēmusi Latvijas sportam tik nozīmīgā būve. Jau vēstījām, ka marta mēnesī trase guva 1. vietu konkursa “Latvijas Būvniecības gada balva 2019” nominācijā "Jauna inženierbūve".

Trase nosaukta valmierieša, pirmā un vienīgā divkārtējā olimpiskā čempiona BMX riteņbraukšanā Māra Štromberga vārdā. Viņš nesis Latvijas un Valmieras vārdu pasaulē un veicinājis BMX sporta popularitāti un attīstību. Valmieriešu lepošanās ar Māri Štrombergu un viņa sasniegumiem, neatlaidību, mērķtiecību, spēku, izturību un ātrumu ir tas, ko arhitekte Ilze Rukmane-Poča atainojusi ēkas arhitektūrā.

Pasaules līmeņa BMX trases Valmierā veidošanā tika piesaistīti speciālisti ar starptautisku pieredzi BMX trašu būvniecībā Eiropas, pasaules čempionātiem, kā arī olimpiskajai BMX trasei Tokijā. Nozīmīgu ieguldījumu trases tapšanā deva panākumiem bagātākais Latvijas BMX treneris Ivo Lakučs un BMX klubs “Valmieras puikas”.

Vairāk nekā 12 000 m2 lielajā teritorijā ir izbūvēta trase un ēkas ar starta kalniem 5  un 8 metru augstumā, dodot iespēju jaunākajiem BMX braucējiem startēt arī no 3 metru augstuma. Starta ēkā ir iekštelpu treniņu telpas, mehāniskās darbnīcas riteņu apkopei, lekciju un atpūtas telpas sportistiem, noliktavas, telpas treneriem un ģērbtuves.

Objekts ekspluatācijā tika nodots 2019.gada 17.jūnijā. No 11. līdz 14. jūlijam Valmiera uzņēma Eiropas čempionātu BMX riteņbraukšanā ar 1060 sportistiem no 26 valstīm, tā radot vienu no lieliskākajām sacensību pieredzēm sportistiem un līdzjutējiem un ievērojamu ekonomisko devumu reģionam un valstij kopumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi