Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ultrariteņbraucējs Sprude kļūst par Eiropas čempionu 500 jūdžu distancē

Latvijas ultrariteņbraucējs Arvis Sprude svētdien kļuva par Eiropas čempionu 500 jūdžu sacensībās Ziemeļīrijā.

Sprude 500 jūdžu (804,67 kilometri) garo distanci veica 29 stundās un 56 minūtēs, labojot trases rekordu par vairāk nekā 40 minūtēm.

"Atbraucot uz sacensībām neuzskatīju sevi pa favorītu, to arī apliecināja mans starta laiks, jo visi sacensību favorīti startēja pēc manis. Bet vienā no pēdējiem treniņiem Kuldīgā man vērtīgu padomu iedeva riteņbraucējs Ģirts Vēvers - "piedāvā pārējiem savu tempu, un lai viņi ķer tevi."," pēc sacensībām atklāja Sprude. "Pie tā arī pieturējos pirmos 400 kilometrus, un tas vainagojās ar panākumu. Grūtākais posms bija, kad piedzīvoju kritienu ap 200 kilometru, kā rezultātā varēju izstāties no sacensībām, un nakts posms, kad bija jācīnās ar miegu, bet tur lielu darbu paveica mana komanda - Arno Ķikurs un Roberts Poriņš. Esmu ļoti priecīgs un pateicīgs visiem, kas mani atbalstīja ceļā uz Eiropas čempiona titulu."

Sprude karjeras laikā ir uzvarējis sacensībās Itālijā "Giro Italia Non Stop" (2020.gadā), "Race Around Poland" (2021.), sasniedzis pasaules rekordu Pasaules ultraritenņbraukšanas asociācijas (WUCA) "Highest Weekly Milage" (3023 kilometri) sacensībās 2021.gadā, ticis pie otrās vietas Baltijas čempionātā (2022.) un ir pagājušā gada Latvijas ultrariteņbraukšanas čempions.

Tāpat 2022.gada jūnijā Sprude izcīnīja sesto vietu sacensībās "Race Across America", sasniedza Ginesa rekordu vienā nedēļā nobrauktajā distancē (3559 kilometri), bet gada nogalē uzstādīja jaunu pasaules rekordu ar visvairāk nobrauktiem kilometriem vienā sesijā uz specializēta trenažiera "Zwift" platformā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi