Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Cer iztikt bez pārsteigumiem

Latvijas tenisistes Lielupē uzņems Indiju cīņā par tuvošanos Kingas kausa finālturnīram

Favorīšu lomā iejutīsies Latvijas tenisistes nedēļas nogalē Lielupē notiekošajā Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņas play-off kārtā, kurā pret Indijas komandu jāsacenšas par tikšanu uz finālturnīra kvalifikāciju. Pandēmija diemžēl liegs līdz galam izbaudīt mājinieču priekšrocības, jo skatītājiem ieeja būs slēgta, tomēr mūsu elites tenisistes ar komandas līderēm Anastasiju Sevastovu (47. rangā) un Aļonu Ostapenko (52.) priekšgalā ir apņēmības pilnas pārvarēt šīs kārtas barjeru, lai vēlreiz iesaistītos cīņā par iekļūšanu elitē neoficiālajā tenisa pasaules čempionātā. Spēles piektdien no pulksten 18 un sestdien no pulksten 14 translēs Best4Sport TV.

"Pie mainītā nosaukuma vēl jāpierod, taču ir lieliski, ka turnīram tagad ir Billijas Džīnas Kingas vārds. Viņa bija lieliska tenisiste un joprojām ir liela personība," Aļona Ostapenko solīja, ka līdz šim ar Federāciju kausa nosaukumu pazīstamajā turnīrā būs gatava parādīt savu labāko sniegumu. Visu nedēļu komandas pavadījušas treniņos tenisa centrā Lielupe, kur telpās uz cietā seguma kortiem arī notiks spēles. Lai gan šajā laikā viss noritējis pēc plāna, nelielas bažas rada abu Latvijas komandas līderu nesen piedzīvotās veselības problēmas. Ostapenko iepriekšējā nedēļā izlaida Čārlstonas WTA turnīru muguras sāpju dēļ. "Tamdēļ nedēļu vispār netrenējos. Šobrīd ir labāk, un ceru, ka sāpes netraucēs spēlēt," žurnālistiem atklāja tenisiste. Tikmēr Sevatova ar sekmīgu sniegumu Maiami turnīrā pirms nedēļas atguva Latvijas pirmās raketes godu. "Patiesībā Maiami turnīrā fiziski nemaz nejutos pārāk labi. Bija problēma ar kāju, uz kuras bija paliela tulzna, tomēr vinnēju pirmo spēli, un pēc tam jau sniegums bija arvien labāks," Sevastova ar gandarījumu atcerējās ceturtdaļfināla sasniegšanu Floridā. Pēc tam viņa atklāja māla laukumu sezonu, iekļūstot otrajā kārtā Čārlstonas turnīrā, taču atgriešanās uz cietā seguma neradīšot problēmas. "Uz māla nospēlēju tikai vienu nedēļu, turklāt, manuprāt, ir grūtāk pāriet no hārda uz kleju (no cietā uz māla seguma laukumiem – aut.), nevis otrādi."

Indijas komandas pārstāvji bija priecīgi, uzzinot, uz kāda seguma notiks spēles, jo cietā laukuma korti esot piemērotāki viņu līderu spēles manierei. "Patiesībā biju mazliet pārsteigts, jo domāju, ka Latvija izvēlēsies spēlēt uz māla seguma. Paldies jums par to," ar platu smaidu klāstīja indiešu komandas kapteinis Višals Upals. "Šis segums mums ir ērtāks, nebūs publikas, kas varētu uz mums izdarīt spiedienu, tas viss uzlabo mūsu izredzes pacīnīties par uzvaru." Viešņu līdere ir pasaules ranga 174. pozīcijā esošā Ankita Raina, kuru pirms sešiem gadiem Indijā notikušā ITF līmeņa turnīra finālā Sevastova reiz jau pārspēja. "No tās spēles atceros diezgan daudz. Arī tā notika aprīlī, turklāt biju nelielā steigā. Man bija mājupceļam nopirkta lidmašīnas biļete desmitos vakarā, tāpēc vajadzēja uzvarēt divos setos," smejoties stāstīja Latvijas tenisiste. "Beigās sanāca diezgan grūti, jo bija lietus un vējš, otro setu uzvarēju tikai taibreikā." Abas sportistes vienprātīgi atzina, ka šo divcīņu īsti nevar ņemt par mērauklu, jo tā notika ļoti sen pavisam citos apstākļos. "Būs jauna diena, jauna spēle. Pārstāvot šajā turnīrā valsti, katra tenisiste cenšas parādīt savu labāko sniegumu neatkarīgi no tā, cik liela starpība ar pretinieci ir rangā," tenisa valstsvienību mačos bieži dzirdēto patiesību atgādināja Raina.

Duelī paredzētas piecas spēles, trīs uzvaras izcīnījusī komanda iekļūs Kingas kausa finālturnīra kvalifikācijā, kur Latvijas izlase spēlēja jau pērn, saspringtā cīņā piekāpjoties titulētajai ASV komandai, bet indietes šajā turnīra kārtā iekļuvušas pirmo reizi.

Teniss. Billijas Džīnas Kingas kauss, play-off kārta. Latvija – Indija

16.IV 18.00 A. Ostapenko – A. Raina, A. Sevastova – K. Tandi

17.IV* 14.00 A. Sevastova – A. Raina, A. Ostapenko – K. Tandi, D. Marcinkēviča/D. Vismane – S. Mirza/A. Raina

*Otrās dienas spēļu dalībnieces var tikt mainītas 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi