Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Federers ziedo miljonu Šveices franku koronavīrusa krīzē

Šveices tenisa zvaigzne Rodžers Federers kopā ar sievu Mirku trešdien ziedoja vienu miljonu Šveices franku (943 tūkstoši eiro), lai palīdzētu koronavīrusa Covid-19 krīzes laikā "visneaizsargātākajiem" tautiešiem, tenisists paziņoja savā "Instagram" kontā.

Divdesmitkārtējais Grand Slam čempions un viņa sieva trešdien ziedoja vienu miljonu Šveices franku (1,02 miljoni dolāru, 943 000 eiro), sakot, ka nevienu nedrīkst atstāt aiz muguras, jo Šveice cīnās pret globālo pandēmiju.

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas datiem Šveicē ir devītais augstākais saslimšanu skaits pasaulē.

Saskaņā ar Šveices Veselības ministrijas sniegto informāciju līdz pirmdienai ieskaitot vairāk nekā 8800 cilvēku saslimuši ar Covid-19, savukārt 86 cilvēki ir miruši.

"Šis ir izaicinošs laiks visiem, un nevienu nedrīkst atstāt novārtā. Mana sieva un es personīgi esam nolēmuši ziedot vienu miljonu Šveices franku visneaizsargātākajām ģimenēm Šveicē," Instagram kontā ierakstīja pasaules ceturtā rakete 38 gadus vecais Federers.

"Mūsu ieguldījums ir tikai sākums. Mēs ceram, ka citi pievienosies, lai sniegtu palīdzību vairāk ģimeņu, kurām tā vajadzīga. Kopā mēs varam pārvarēt šo krīzi. Palieciet veseli!"

Piektdien Šveices valdība vēl vairāk pastiprināja pasākumus pret jauno koronavīrusu, aizliedzot visas pulcēšanās, kurās ir vairāk nekā pieci cilvēki, kamēr ikviens, kas atradīsies kādam citam tuvāk par diviem metriem, var tikt sodīts ar naudas sodu.

Valdība jau bija devusi rīkojumu slēgt skolas un visas atpūtas vietas, ieskaitot restorānus, bārus un nepārtikas veikalus.

Top komentāri

edvinssilavs
e
Vienmēr esmu zinājis, ka Federers ir goda vīrs! Cepuri nost viņa priekšā! Ne visai labās domās esmu par Džokoviču! Lecīgs, iedomīgs, nervozs, ja kas neizdodas pa prātam!
Latvijas miljonāri!
L
Ņemiet piemēru, palīdziet savas valsts iedzīvotājiem! It sevišķi gribētu, lai tie pensionāri, kuri 4 gados pensijā saņem miljons eiro, lai ziedo tiem, kuriem mēnesī sanāk tikai maizītei. Būsim līdzjūtīgi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi