Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Gulbis pēc uzvaras Taizemē: Domas šobrīd nav par tenisu

Latvijas vadošā tenisista Ernesta Gulbja domas šobrīd ir pavisam par ko citu, nevis tenisu, komentējot sniegumu uzvarētājā Deivisa kausa duelī pret Taizemes sportistu Jutanu Čaroenphonu, preses konferencē sacīja Gulbis.

Jau ziņots, ka Gulbis (ATP 324.), kurš pašlaik ir spēlējošais Latvijas izlases kapteinis, Deivisa kausa izcīņā pirmajā spēlē ar 6-4, 6-2 pārspēja Taizemes tenisistu Jutanu Čaroenphonu, kurš pašlaik nav ATP rangā. Savukārt Roberts Štrombahs (ATP 742.) ar rezultātu 7-6 (7:4), 3-6, 6-4 uzvarēja Kasiditu Samreju (ATP 1302.).

"Roberts ir ļoti liels malacis, labi nocīnījās un nesalūza trešajā setā, vinnējot maču," partnera sniegumu komentēja Gulbis. Savu sniegumu Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisa raksturoja kodolīgi: "Man bija jāvinnē!", piebilstot, ka nevienam teniss šobrīd nav prioritāte.

Pretinieki iepriekš nav pētīti un viņu sniegumā nav pārsteidzis nekas, norādīja Latvijas tenisisti, atzīmējot spēcīgo karstumu un mitrumu, kas valda Taizemē un traucējis aklimatizēties.

"Šis nav līmenis, kurā tev jāzina savi pretinieki, šajā līmenī tev jātrāpa par vienu sitienu vairāk laukumā," sacīja Gulbis.

"Atrasties Taizemē un spēlēt tenisu šobrīd ir ļoti grūti, jo domas ir kaut kur pavisam citur," teica tenisists. "Esmu šeit, jo apsolīju komandai un federācijai, ka pārstāvēšu valsti šajās sacensībās."

Viņš norādīja, ka ir svarīgi runāt par notiekošo Ukrainā publiski, un, viņaprāt, šis karš nav attaisnojams. "Cilvēki mirst, un man liekas, ka ir jādara viss iespējamais, lai apturētu šo karu. Karam nav attaisnojuma," izcēla Gulbis.

Iepriekš sarunā ar Sporta studiju Latvijas vadošais tenisists plašāk komentēja kara tēmu Ukrainā. "Jāuzmanās, ko mēs gribam vainot, jāuzmanās ar naida kurināšanu," piebilda tenisists. "Galvenokārt, mums ir jāmēģina pasargāt savi bērni, un katrs no vecākiem ir atbildīgs par to, kā pasniegt šo informāciju saviem bērniem. Aicinu visus to darīt ar iecietību un mīlestību," aicināja Gulbis.

Gulbis pauda nožēlu, ka neizmanto sociālos tīklus pietiekami plaši, jo tad būtu iespēja vairāk izteikties un informēt pārējo sabiedrību par notiekošo. Tāpēc tenisists aicināja visus dalīties ar informāciju par notiekošo Ukrainā.

Sestdien paredzēti trīs mači. Pirmā būs dubultspēle, kurā Gulbis/Štrombahs stāsies pretī Pručjam Isaro un Thantubam Suksumrarnam (ATP 1777.). Latvieši norādīja, ka centīsies pēc iespējas ātrāk noslēgt šo maču savā labā, panākot uzvaru arī visā duelī pret Taizemi.

Dienas otrajā spēlē Gulbis cīnīsies ar Samreju, bet noslēdzošajā mačā Štrombahs aizvadīs maču pret Čaroenphonu.

Gulbis šajās cīņās ir Latvijas izlases kapteinis, kura pienākumus iepriekšējos Deivisa kausa dueļos pildīja Deniss Pavlovs. Pavlovs pēc Covid-19 izslimošanas nevar ieceļot Taizemē.

Tāpat Latvijas komandā iekļauti arī ATP rangā neesošie rangā neesošie Reinis Kupfers un Gustavs Dambiņš.

Septembrī Latvijas tenisisti Pasaules otrās grupas duelī ar 0-4 piekāpās Turcijai, tādējādi martā tai jāpiedalās "play-off" kārtā par vietas saglabāšanu šajā grupā.

Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) jau kopš 1900.gada. Sākotnēji tās tika organizētas kā sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās kopš 1993.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi