Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Gulbis: Sporta federācijām nevajadzētu būt atkarīgām no viena cilvēka vai mazas cilvēku grupas

Sporta federācijām Latvijā nevajadzētu būt atkarīgām no viena cilvēka vai mazas cilvēku grupas, pēc ievēlēšanas Latvijas Tenisa savienības (LTS) prezidenta amatā teica Ernests Gulbis.

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Gulbis piektdien tika ievēlēts LTS prezidenta amatā, kurā nomainīs Juri Savicki. Piektdien Jūrmalā notiekošajā biedru kopsapulcē par Gulbi balsoja 32 no 51 balsstiesīgā biedra, kuri piedalījās kopsapulcē, bet otrs kandidāts - ilggadējais Diplomātu tenisa kluba prezidents, arhitekts un uzņēmējs Mārcis Apsītis - saņēma mazāku atbalstu.

"Kas ir pats svarīgākais, biedriem bija brīva iespēja izvēlēties. Ceru, ka labākās idejas uzvarēja. Diemžēl nebiju Latvijā un ar daudziem biedriem nerunāju klātienē, taču pēdējos mēnešos ar viņiem sazinājos attālināti pa telefonu. Pēdējās desmit dienās, kurās esmu bijis Latvijā, bija daudz tikšanās ar biedriem," sarunā ar žurnālistiem stāstīja Gulbis.

Atbildot uz jautājumu, vai valdē varētu strādāt arī Apsītis, Gulbis atbildēja apstiprinoši. "Ar lielāko prieku. Ļoti solīds un inteliģents cilvēks, pazīstu viņu no laika, kad spēlēju Lielupes kortos. Viņš ir tenisists ar lielu stāžu. Visu cieņu viņam," pauda Gulbis.

Patlaban Gulbis neatklāja, kāds būs viņa valdes piedāvātais sastāvs novembrī gaidāmajā kopsapulcē. "Valdē apmēram puse kandidātu ir jau sarunāta, bet man svarīgi bija atstāt pāris vietas brīvas, lai šajos mēnešos saprastu, kuri cilvēku vēl varētu strādāt. Atklāt uzvārdus pagaidām negribu," teica Gulbis.

"Tenisa sabiedrība ir pietiekami inteliģenta, pašpietiekama un samērā neatkarība. Man šķiet, ka katrs balsoja pēc saviem uzskatiem, nevis balstoties uz kaut kādiem solījumiem. Šeit bija minimāla politiskā spēle, kurā pats nemaz neiesaistījos. Runāju ar biedriem, sevi prezentēju un  piedāvāju sevi. Ar daudziem cilvēkiem ir ļoti ilggadējas attiecības, kas spēlēja lielu lomu," turpināja Gulbis.

Jaunais LTS prezidents arī norādīja, ka neesot domājis par iespējamajiem šķēršļiem, kurus varētu radīt biedru noraidošā attieksme viņa piedāvātajām idejām.

"Galvenais bija sagatavot programmu, uzrunu un vienoties ar savu komandu. Nedomāju par kādu viļņošanos biedru vidū, vienkārši, gluži kā sportā, gāju ar domu, kā būs - tā būs," atzīmēja Gulbis.

Savā uzrunā biedriem Gulbis pauda, ka vēlas, lai federācijas būtu neatkarīgas no atsevišķu personu labvēlības. Viņš gan noliedza, ka ar to konkrēti domājis iepriekšējo organizācijas vadītāju Savicki.

"Manuprāt, sporta federācijām nevajadzētu būt atkarībām no viena cilvēka vai mazas cilvēku grupas. Tā ir biedrība un šeit kongresā ir tās īstā vara un spēks. Tam nav jānotiek aiz slēgtām kabineta durvīm," uzsvēra Gulbis, kurš neesot pret, ja Savickis pēc biedru vēlmes atbilstoši organizācijas statūtiem kļūs par goda prezidentu. "Ja viss būs kārtībā un biedri gribēs viņu redzēt kā goda prezidentu, man ar to nav nekādu problēmu."

Gulbis arī joprojām nav mainījis savus plānus turpināt tenisista karjeru, ja varēs spēlēt labā līmenī.

"Daudz kas ir atkarīgs no tā, kā jutīsies mans ķermenis. Negribu nākamajā sezonā vairs cīnīties un lauzties cauri "Challenger" kvalifikācijām. Ja izdosies jēdzīgi nospēlēt šajā sezonā un tikt "Grand Slam" kvalifikācijās, tad labprāt turpinātu. Sports reizēm ir interesants, kad vismazāk gaidi, tad arī tas notiek," stāstīja Gulbis

Gulbis karjeras laikā izcīnījis sešus ATP titulus, pēdējos no tiem 2014.gadā Nicā un Marseļā. Tajā pat gadā viņš sasniedza Francijas atklātā čempionāta pusfinālu un ATP rangā iekļuva pirmajā desmitniekā.

Gulbis 11 reizes bijis Latvijas izlases sastāvā Deivisa kausa dueļos, vienspēlēs no 32 mačiem uzvarot 26. Marta sākumā notikušajā duelī ar Taizemi viņš bija Latvijas komandas spēlējošais kapteinis.

Aprīlī veiktie grozījumi Sporta likumā liedz Latvijas sporta federāciju valdēs amatu ieņemt bijušajiem Valsts drošības komitejas (VDK) darbiniekiem vai ziņotājiem, tādējādi Savickim amats LTS ir jāatstāj līdz 1.oktobrim. Pretējā gadījumā federācijai varēja atņemt atzītās federācijas statusu un valsts finansējumu.

Savickis, kurš LTS prezidenta amatā bija kopš 1998.gada, pēc likuma pieņemšanas atklāja, ka līdz oktobrim atstās savu amatu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi