Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gulbis treniņus ar Latvijas tenisa izlasi varētu sākt 2. martā

Savus pirmos treniņus pirms gaidāmā Deivisa kausa, kas Latvijā norisināsies pašā marta sākumā, pašmāju sportisti varētu aizvadīt jau pēdējās februāra dienās, bet pilnā sastāv ne ātrāk par marta sākumu, sarunā ar aģentūru LETA teica Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Jau ziņots, ka pēc ilgāka laika pārtraukuma gatavību pārstāvēt Latvijas izlasi izteicis arī Ernests Gulbis.

"Gulbis ir devies uz ASV, kur aizvadīs dažus turnīrus. Par precīzu ierašanās datumu Latvijā grūti teikt, jo tas atkarīgs no panākumiem sacensībās, bet plānojam, ka viņš pirmos treniņus aizvadīs 2.martā," par Latvijas vadošā tenisista pievienošanos izlasei teica LTS ģenerālsekretārs Lejnieks. "Pirmie oficiālie treniņi sāksies 2.martā, bet domāju, ka mūsu puiši vienkopus savāksies dažas dienas iepriekš."

"Skatīsimies no spēlētāju pieejamības... Mēs spēlējam mājās, tāpēc iespējas sagatavoties ir nedaudz lielākas. Tāpat jāatceras, ka tenisisti ir individuālā sporta pārstāvji, tāpēc viņiem nepieciešams nedaudz ilgāks laiks, lai aprastu viens ar otru un izveidotos komandas saikne."

Lejnieks gan nesteidz nosaukt galējo Latvijas izlases sastāvu. "Skaidri varu teikt, ka izlasē būs vadošie spēlētāji Gulbis un Mārtiņš Podžus, bet par pārējos trīs paziņosim 25.februārī," teica bijušais tenisists.

Latvijas izlase pagājušajā nedēļā jau uzsāka biļešu pārdošanu uz 6. un 7.marta spēlēm Lielupes tenisa kortos pret Ēģiptes valstsvienību. LTS reklāmu plakātus rotā Gulbis, M.Podžus un Roberts Štrombahs, kurš ikdienā savas prasmes spodrina Vācijas tenisa akadēmijās. Ņemot vērā, ka Lejnieks sarunā ar aģentūru LETA norādīja - izlase būs iespējami spēcīgākajā sastāvā, pieļaujams, ka atlikušās divas pozīcijas aizņems talantīgais Kārlis Ozoliņš un Jānis Podžus. Ozoliņam, iekļūstot valstsvienības sastāvā, tā būs debija augstākā mēroga sacensībās, pārstāvot savu valsti.

"Ja apskatām ēģiptiešu sastāvu, viņu pirmais numurs [Mihameds Safvats] nav nemaz "zemē metams"," uzsvēra Lejnieks. "Nedomāju, ka duelis būs baigi vienkāršs... Ēģipte ir pietiekami spēcīga komanda, kas noteikti būs gatavojusies. Lai arī cik jocīgi tas izklausītos, viņi labi spēlē iekštelpu kortos, neraugoties uz faktu, ka lielākoties mačus un treniņus aizvada ārā."

"Mēs noteikti vēlamies uzvarēt, tāpēc arī Ernests ir izlases sastāvā, taču es nesteigtos teikt, ka uzvarēsim."

Latviju pēdējos gados visai bieži ir "apciemojuši" lieli tenisa turnīri, tostarp pērnvasar aizvadītās Jūrmalas "International" sacensības, kas bija pirmās WTA līmeņa cīņas valstī. Lejnieks norādīja, ka lielākoties Latvijai vienkārši paveicies izlozēs, uz kā pamata arī tiek iegūtas iespējas atrādīt savus vadošos sportistus pašmāju publikai.

"Ar Ēģipti pēdējo reizi spēlējām viesos, tāpēc šoreiz spēkosimies mājās," skaidroja LTS ģenerālsekretārs. "Savukārt Federāciju kausā zinām, ka pretim stāsies viena no Āzijas/Okeānijas izlasēm. Lai pasargātu spēlētājas un neveidotos liekas problēmas koronavīrusa dēļ, arī šīs cīņas tiks aizvadītas Latvijā."

No 6. līdz 7.martam Latvijā, tenisa centrā "Lielupe", tiks aizvadītas Deivisa kausa Pasaules otrās grupas spēles, kurās Latvijas izlase spēkosies ar Ēģiptes tenisistiem.

Latvieši ar Ēģiptes izlasi pēdējo reizi cīnījās 2012.gadā. Pēc jaunā Deivisa kausa izspēles formāta Latvijas valstsvienība šobrīd atrodas Pasaules otrajā grupā un uzvaras gadījumā septembrī cīnīsies izslēgšanas spēlēs par iekļūšanu pirmajā grupā.

Pēdējo reizi Deivisa kausa spēles Latvijā tika aizvadītas 2017.gadā, kad Jelgavā tika atzīts Norvēģijas tenisa izlases pārākums. Pret nākamo pretinieci Ēģipti Latvijas izlasei jau vienreiz ir izdevies izcīnīt panākumu - 2012.gadā Latvijas izlases līderis Ernests Gulbis kaldināja uzvaru pār Ēģiptes tenisistiem.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu tenisa izlase septembrī aizvadīja spēles Deivisa kausa Eiropas trešajā grupā, kas norisinājās Grieķijas galvaspilsētā Atēnās. Mūsu valstvienībai izdevās pārliecinoši ar rezultātu 3:0 uzvarēt Ziemeļmaķedonijas un Melnkalnes izlasi, taču vēlāk tika atzīts Igaunijas un Grieķijas izlases pārākums. Šajās spēlēs Latvijas izlasi pārstāvēja brāļi Mārtiņš un Jānis Podžus, Artūrs Lazdiņš un debitants Roberts Štrombahs, savukārt pie kapteiņa stūres bija Deniss Pavlovs.

Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) jau kopš 1900.gada. Sākotnēji tās tika organizētas kā sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās kopš 1993.gada, pašlaik atrodas Eiropas/Āfrikas zonas otrajā grupā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi