Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gulbis un Ostapenko pasaules rangā zaudē pa vienai pozīcijai

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā atkāpusies par vienu pozīciju un šonedēļ ieņem 13.vietu. Tikmēr Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien publicētajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā zaudējis vienu vietu un ieņem 353.pozīciju.

Ostapenko pēc mēnesi ilgas pauzes atgriezās kortā Madrides "WTA 1000" turnīrā, kur cieta neveiksmi jau sacensību pirmajā kārtā.

2022.gada sezonā Ostapenko ir 11. vietā.

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova, kura nolēmusi ieturēt pauzi profesionālajā tenisā, zaudējusi 38 pozīcijas un ir 160.vietā.

Daniela Vismane rangā atkāpusies par 18 vietām un šajā nedēļā ir 255.pozīcijā, sešas pozīcijas zaudējusi Diāna Marcinkēviča (295.), kamēr par 16 vietām zemāk nekā iepriekšējā rangā ir Kamilla Bartone (364.). Darja Semeņistaja zaudējusi desmit pozīcijas (402.), Anna Ozerova atkāpusies par sešām vietām (964.), par astoņām vietām pakāpusies Patrīcija Špaka (1003.), Margaritai Ignatjevai ir saglabājusi savu pozīciju (1286.), bet Līga Dekmeijere zaudējusi trīs pozīcijas (1322.).

WTA ranga līderes godā joprojām ir poliete Iga Švjonteka, uz otro vietu pakāpusies čehiete Barbora Krejčīkova, kura uz trešo pozīciju atbīdījusi spānieti Paulu Badosu, ceturtā ir grieķiete Marija Sakari, piektā - igauniete Anete Kontaveita. Septīto vietu ieņem tunisiete Onsa Žabēra, kurai izdevies uzlabot savas pozīcijas par trīs vietām, bet par četrām vietām zemāk nekā pirms divām nedēļām ir baltkrieviete Arina Sabaļenka, kura zaudējusi četras vietas un ir astotā. Devītajā pozīcijā ierindojas amerikāniete Deniela Kolinsa, bet desmitā ir spāniete Garvinje Mugurusa.

Aizvadītajā nedēļā Madrides "WTA 1000" turnīrā uzvarēja Žabēra.

Dubultspēļu rangā Ostapenko saglabā 28.vietu, Vismane pakāpusies par septiņām vietām un ieņem 221.pozīciju, bet vēl par vienu vietu augstāk nekā pirms nedēļas ir Marcinkēviča (225.). Vienu vietu zaudēja Bartone (355.), Semiņistaja arī ir atkāpusies par vienu pozīciju (504), Špaka zaudējusi piecas vietas (1061.), Dekmeijere uzlabojusi savu pozīciju par 13 vietām (1064.), kamēr Ignatjeva zaudējusi piecas pozīcijas (1116.). Vēl Sevastova zaudējusi pakāpusies par vietu augstāk (1378.), Ozerova pakāpusies par sešām (1463.), bet Sabīne Rutlauka - par 15 vietām (1709.).

Gulbis svētdien sāka Bordo "Challenger" turnīra kvalifikāciju, pirmajā mačā izcīnot uzvaru. 

Tikmēr Latvijas otrā rakete Roberts Štrombahs atguvis 17 vietas (750.), Mārtiņš Podžus saglabājis savu pozīciju (810.), kamēr Kārlis Ozoliņš pakāpies par 12 vietām (1370.). Artūrs Lazdiņš un Jānis Podžus abi uzlabojuši savas pozīcijas par sešām vietām (abiem - dalīta 1937.vieta), bet 11 vietu kāpums ir Mārtiņam Rocēnam (dalīta 2012.).

ATP rangā līderpozīciju saglabājis serbs Novaks Džokovičs, otro vietu ieņem krievs Daņiils Medvedevs, bet trešais ir vācietis Aleksandrs Zverevs, ceturto vietu ieņem spānis Rafaels Nadals, kuram seko grieķis Stefans Cicips. Tālāk ir spānis Karloss Alkarass, kurš pakāpies par trīs vietām, septītais ir krievs Andrejs Rubļevs, bet itālis Meto Berretīni zaudējis divas pozīcijas un ierindojas astotajā vietā. Devītais ir Kanādas tenisists Fēlikss Ožē-Aljasims, kamēr labāko desmitnieku noslēdz norvēģis Kaspers Rūds, kurš atkāpies par trīs vietām.

Aizvadītajā nedēļā Madrides "ATP Masters 1000" turnīrā uzvarēja Alkarass, finālā divos setos uzveicot Zverevu.

Dubultspēļu rangā Štrombahs pakāpies par 11 vietām un ieņem 566.vietu. M.Podžus zaudējis vienu pozīciju (624.), bet Ozoliņš ir par sešām vietām zemāk (935.). Vēl J.Podžus uzlabojis savas pozīcijas par trīs vietām (1274.), kamēr Lazdiņš zaudējis uzreiz 75 vietas (dalīta 1419.vieta). Tikmēr Rocēns ir par 15 vietām augstāk nekā iepriekš (dalīta 1582.), bet 16 vietu kāpums ir Danielam Linkunam-Morozovam (dalīta 2112.). Gulbis vairs neatrodas ATP dubultspēļu rangā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi