Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ķīna uzskata, ka ažiotāža ap tenisistes Penas pazušanu ir radīta tīši

Ķīnas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Džao Lidzjaņs otrdien, komentējot Ķīnas tenisistes Penas Šuai pazušanu, teica, ka šis gadījums ir ļaunprātīgi un tīši radīta ažiotāža.

Jau vēstīts, ka 35 gadus vecā Pena, kura WTA rangā pašlaik ieņem 281.vietu, 2.novembrī Ķīnas sociālo mediju platformā "Weibo" paziņoja, ka viņai seksuāli uzmācies Ķīnas bijušais vicepremjers Džans Gaoli, un kopš paziņojuma tenisiste bija pazudusi.

Svētdien, 21.novembrī Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidentam Tomasam Baham bija pusstundu ilgs video zvans ar tenisisti. SOK paziņojumā bija teikts, ka Pena uzturas savās mājās Pekinā un ir drošībā.

"Domāju, ka cilvēkiem vajadzētu beigt tīši un ļaunprātīgi šo situāciju izmantot, nemaz nerunājot par šīs lietas politizēšanu," teica Ķīnas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Džao Lidzjaņs, atbildot uz jautājumu vai šī lieta ietekmēs Ķīnas starptautisko tēlu.

Šis komentārs bija tiešākā Ķīnas atbildes saistībā ar Penas lietu. Līdz pat otrdienai visi jautājumi saistībā ar Penas pazušanu tika noraidīti, jo situācija netika uzskatīta par diplomātisku problēmu.

Kā norādīja Pena, kas WTA rangā vienspēlēs savulaik ieņēma augsto 14.pozīciju, bet dubultspēlēs pat pirmo, Ķīnas Komunistiskās partijas Centrālkomitejas politbiroja loceklis Džans pirms trim gadiem pieprasījis, lai sportiste ar viņu stātos seksuālās attiecībās.

Sportiste paziņoja, ka vairākus gadus viņai un Džanam bijušas attiecības ar abpusēju piekrišanu, tomēr tad politiķis pārcelts darbā uz Pekinu un viņi vairs neesot sazinājušies.

Pēc septiņiem gadiem, kā apgalvoja Pena, Džans ar viņu sazinājies un uzaicinājis uzspēlēt tenisu ar politiķi un viņa sievu. Pēc tenisa spēles kompānija atgriezusies Džana mājās, kur politiķis piespiedis viņu iesaistīties seksuālās attiecībās.

75 gadus vecais Džans no 2013. līdz 2018.gadam bija Ķīnas vicepremjers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi