Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas tenisisti Deivisa kausa Pasaules otrās grupas spēles varētu aizvadīt nākamgad martā vai septembrī

Latvijas vīriešu tenisa izlase Deivisa kausa Pasaules otrās grupas dueļus varētu aizvadīt nākamā gada martā vai septembrī, piektdien vēsta sacensību organizatori.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas vīriešu tenisa izlase Deivisa kausa Pasaules otrās grupas duelī septembrī viesosies pie Turcijas.

Turcija bija izsēta ar devīto numuru, bet Latvija bija starp izlozē neizliktajām komandām.

Neilgi pēc marta vidū notikušās izlozes bija zināms, ka šogad Deivisa kausa spēles, visticamāk nenotiks. Piektdien turnīra rīkotāji oficiāli apstiprināja, ka Deivisa kausa fināls Madridē nākamgad notiks 22.novembrī, bet Pasaules otrās grupas dueļi gaidāmi martā vai septembrī.

Šogad fināls Madridē bija plānots no 23. līdz 29.novembrim.

Turnīra rīkotāji Kosmos Tennis un Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) jauno Deivisa kausa sacensību kalendāru veidoja trīs mēnešus, galu galā vienojoties par loģistikas, veselības un citiem ar pasākumu saistītiem jautājumiem.

Arī Madrides pilsēta izteikusi atbalstu iecerei turnīru pārcelt par gadu.

Tikmēr Pasaules pirmās un otrās grupas spēles ar 48 izlašu līdzdalību paredzētas vai nu martā, vai septembrī. Katra dueļa izlase vienu spēli aizvadīs savā laukumā, bet otru viesos.

Iepriekš Deivisa kausa Pasaules otrās grupas dueļi bija paredzēti no 18. līdz 20.septembrim. 12 uzvarētāji cīnītos izslēgšanas turnīrā par vietu pirmajā grupā, bet zaudētājiem 2021.gadā būtu jācīnās par vietas saglabāšanu otrajā grupā.

Tāpat uz nākamo gadu pārceltas arī Pasaules trešās un ceturtās grupas spēles, kuru norises laiks vēl nav zināms. Abās šajās grupās kopumā startēs 76 valstsvienības.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase marta sākumā Deivisa kausa Pasaules otrās grupas "play-off" duelī ar 4-1 pārspēja Ēģipti. Tikmēr turki pirmās grupas "play-off" duelī ar 1-3 piekāpās Izraēlai.

Latvija ar Turciju tikās 1993.gada trešās grupas Eiropas/Āfrikas zonas duelī, kurā latvieši bija pārāki ar 3-0. Latvijai uzvaras atnesa Armands Štrombahs un Ģirts Dzelde, kuri uzvarēja kā vienspēlēs, tā arī dubultspēlē.

Zīmīgi, ka Štrombaha dēls Roberts šopavasar pārstāvēja Latviju duelī ar Ēģipti.

Turcijas pirmā rakete ir Džens Ilkels, kurš ATP rangā šobrīd ieņem 198.vietu.

Šis gads bija īpašs ar to, ka Latvijas izlases rindās bija valsts pirmā rakete Ernests Gulbis, kā arī komandā bija Artūrs Lazdiņš, Vācijā uzaugušais Roberts Štrombahs un šī gada Austrālijas atklātā junioru čempionāta pusfinālists Kārlis Ozoliņš.

Latvijas vīriešu tenisa izlase septembrī aizvadīja spēles Deivisa kausa Eiropas trešajā grupā, kas norisinājās Grieķijas galvaspilsētā Atēnās. Latvijas valstvienībai izdevās pārliecinoši ar rezultātu 3-0 uzvarēt Ziemeļmaķedonijas un Melnkalnes izlasi, taču vēlāk tika atzīts Igaunijas un Grieķijas izlases pārākums.

Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) jau kopš 1900.gada. Sākotnēji tās tika organizētas kā sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās kopš 1993.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi