Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ostapenko: Ja atgūšu stabilitāti, atgriezīšos pirmajā desmitniekā

Ja Aļona Ostapenko atgūst stabilitāti, viņai izdosies atgriezties WTA ranga pirmajā desmitniekā, uzsver Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete.

Jau ziņots, ka Ostapenko otrdien pārliecinoši pārvarēja Francijas atklātā čempionāta pirmo kārtu. Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 43.vietu, pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 6-2, 6-1 pārspēja amerikānieti Medisonu Brenglu (WTA 77.).

Ostapenko šis ir karjerā piektais Francijas atklātais čempionāts, un pirmo kārtu viņa pārvarējusi tikai šogad un 2017.gadā, kad sensacionāli triumfēja turnīrā un guva vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē. Kopš tā laika viņa uzvarējusi tikai divos International turnīros un rangā no piektās vietas vienubrīd bija atkritusi uz devīto desmitu.

"Pēc uzvaras 2017.gada French Open bija grūti laiki. Man vajadzēja pierast pie spiediena, bet tagad tas viss ir pagājis, un pēc diviem neveiksmīgiem turnīriem atkal esmu uzvarējusi vienu spēli. Jūtos labāk nekā iepriekšējos gados," preses konferencē pauda Ostapenko.

Viņa nepiedalījās turnīros ASV, tā vietā trenējoties uz māla seguma. "Visu laiku gaidīju māla sezonu, un beidzot tā ir klāt. Jā, pagaidām ir tikai viena uzvara, taču esmu apmierināta ar savu šodienas sniegumu," atzina Ostapenko.

Vieta rangā Ostapenko šobrīd liedz atrasties starp izsētajām tenisistēm. "Man ir jābūt pārliecinātākai par savu spēli un jābūt stabilākai. Ja būšu stabila, tad būšu arī bīstama pretiniece, kuru grūti pārspēt. Šķiet, ka brīžiem spēlēju labi, brīžiem - nē. Taču, ja atgūšu to stabilitāti, kas bija 2017.gadā un 2018.gada sākumā, tad domāju, ka atkal būšu pirmajā desmitniekā," secināja Ostapenko.

Pārvarot pirmo kārtu, 2017.gada "French Open" čempione Ostapenko nopelnījusi 70 WTA ranga punktus.

Otrajā kārtā Ostapenko tiksies ar turnīra otro numuru un ranga ceturtās vietas īpašnieci Karolīnu Plīškovu no Čehijas. Ostapenko ar Plīškovu karjeras laikā tikusies piecas reizes, izcīnot divas uzvaras, tajā skaitā pēdējā savstarpējā mačā pērnā gada Pekinas WTA Premier turnīra pirmajā kārtā.

Plīškova savu labāko rezultātu French Open sasniedza pirms trim gadiem, kad aizkļuva līdz pusfinālam.

Roland Garros turnīram šogad bija jānotiek no 25.maija līdz 7.jūnijam, bet marta vidū tas tika pārcelts uz rudeni un ir sezonas pēdējās Grand Slam sacensības.

Turnīrs norisinās uz māla seguma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi