Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ostapenko Seulas WTA 250 sērijas turnīru sāk ar grūtu uzvaru trijos setos

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko otrdien Seulas WTA 250 turnīru uzsāka ar grūtu uzvaru trijos setos.

Ostapenko, kura WTA rangā atrodas 19.vietā un turnīrā izsēta ar pirmo numuru, ar 6-4, 3-6, 7-6 (7:2) pieveica Dienvidkorejas sportisti Džongu Bojongu, kura WTA rangā ieņem 688.vietu un turnīrā piedalās ar īpašo ielūgumu jeb "wild card".

Mačs sākās ar Ostapenko zaudētu savas serves geimu, pretiniecei izmantojot jau pirmo breikpunktu.

Nākamos trīs geimus pārliecinoši uzvarēja Latvijas tenisiste, panākot 3-1.

Tomēr ceturtajā geimā ar otro breikbumbu pēc Ostapenko sitiena pa diagonāli laukumam no ērtās puses mājiniece pietuvojās līdz 2-3, bet brīdi vēlāk panāca arī vadību ar 4-3.

Ostapenko astotajā geimā ar otro breikbumbu atspēlējās, divreiz pēc kārtas izmantojot pretinieces vāju otro servi, bet pēc tam vinnēja vēl divus geimus pēc kārtas, desmitajā geimā pretiniecei dāvājot tikai vienu uzvarētu izspēli un sodot viņu par vājajām otrajām servēm, pēc kurām dienvidkorejiete divās izšķirīgajās izspēles bumbiņu nespēja raidīt pāri tīklam.

Arī otrais sets sākās ar Ostapenko pārliecinoši zaudētu savas serves geimu.

12 izspēles garajā otrajā geimā Latvijas tenisiste breiku atspēlēja, ar ceturto breikbumbu panākot 1-1.

Nākamos divus geimus servētājas uzvarēja pārliecinoši - Ostapenko - "sausā", bet Bojonga pretiniecei atvēlēja vienu uzvarētu izspēli.

Sestajā geimā, kas arī ilga 12 izspēles, mājiniece bez breikpunktiem tomēr uzvarēja savas serves geimā, bet nākamajā ar otro pēc kārtas breikbumbu noslēdza geimu savā labā, panākot 4-3.

Nākamajā geimā divas pēc kārtas breikbumbas bija jau Ostapenko, taču tās palika neizmatotas - 3-5.

Arī devītajā geimā atspēlēties neizdevās, Latvijas pirmajai raketei uzvarot tikai vienā izspēlē un daudz kļūdoties sitienos, - 3-6.

Trešo setu ar servi sāka mājiniece, dodot Ostapenko trīs breika iespējas pēc kārtas. Izmantota ar sitienu no ērtās puses pa laukuma labo stūri tika otrā - 1-0.

Ceturtajā geimā rezultāts atkal kļuva neizšķirts, bet septītajā geimā Latvijas pirmā rakete ar otro breikbumbu atguva vadību - 4-3.

Jau nākamajā geimā Ostapenko panāca 5-3, uzvarot geimu "sausā" un pēdējo punktu, sitot no neērtās puses pa līniju, gūstot ar tīkla palīdzību.

Desmitajā geimā ar dubultkļūdu Ostapenko deva dienvidkorejietei iespēju izmantot kādu no trim pēc kārtas breikbumbām, Bojongai ar sitienu no neērtās puses pa līniju uzreiz pēc serves panākot 5-5.

Pēc Ostapenko "sausā" uzvarēta geima spēles uzvarētāja tika noteikta taibreikā.

Pirmo punktu ar savu servi guva dienvidkorejiete, bet nākamos četrus punktus guva Latvijas sportiste, abas reizes pēc pretinieces serves ar nākamo sitienu gūstot punktus, - 4:1.

Nākamā punkta izspēlē Ostapenko raidīja bumbiņu tīklā, bet uzvarēja nākamajās trijās izspēlēs, punktu grūtajai uzvarai pieliekot ar sitienu no neērtās puses, pēc kura Bojonga bumbiņu nespēja trāpīt laukumā, - 7:2.

Ostapenko šajā mačā bija vairāk netveramu servju (4:1) un dubultkļūdu servēs (9:7).

Precīzāk pirmo servi laukumā raidīja dienvidkorejiete (62,3%:50,5%), taču gan ar pirmo (30/46 jeb 65,2% pret 39/71 jeb 54,9%), gan otro servi (18/45 jeb 40,0% pret 17/43 jeb 39,5%) procentuāli vairāk punktu guva Latvijas pārstāve.

Bojongai šajā spēlē fantastisks breikbumbu realizācijas procents (88,9%), punktā pārvēršot astoņas no deviņām iespējām, kamēr Ostapenko punktu guva septiņos no 15 gadījumiem.

Visā spēlē Latvijas pirmā rakete guva vien par septiņiem punktiem vairāk nekā pretiniece (106:99).

Par iekļūšanu astotdaļfinālā Ostapenko nopelnīja 30 pasaules ranga punktu.

Latvijas tenisistei šis bija pirmais mačs pēc ASV atklātā čempionāta, kurā viņa vienspēlēs izstājās jau pirmajā kārtā, zaudējot ķīnietei Cjiņveņai Dženai. "US Open" dubultspēlēs pārī ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku Ostapenko sasniedza astotdaļfinālu, bet jauktajās dubultspēlēs kopā ar Spānijas tenisistu Dāvidu Vegu-Ernandesu tika līdz ceturtdaļfinālam.

Sezonas veiksmīgākajā nogrieznī ziemā Ostapenko uzvarēja deviņos mačos pēc kārtas un kļuva par Dubaijas "WTA 500" sērijas turnīra čempioni. Latvijas tenisistes kontā šogad ir arī fināls jūnijā Īstbornas turnīrā uz zāles Lielbritānijā.

Savukārt dienvidkorejiete šosezon startējusi ITF turnīros Dienvidkorejā, Tunisijā un Ēģiptē, kuros divreiz izdevās sasniegt ceturtdaļfinālu.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 26 no 41 aizvadītās spēles, kamēr viņas pretiniece 27 mačos tikusi pie 15 uzvarām.

Otrajā kārtā dueļa uzvarētāja tiksies ar neitrālo tenisisti Anastasiju Gasanovu (WTA 141.), kura ar 7-5, 7-5 apspēlēja austrālieti Astru Šarmu (WTA 104.).

Kvalifikāciju šim turnīram nepārvarēja Latvijas otrā rakete Daniela Vismane, kura otrajā kārtā piekāpās Dienvidkorejas tenisistei Bakai Dajeonai (WTA 760.).

Pamatturnīrs Seulā uz cietā seguma norisinās no 19. līdz 25. septembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi