Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ostapenko trīs setos uzvar Tomļanoviču un sasniedz Austrālijas atklātā čempionāta trešo kārtu

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko, kura Austrālijā aizvada karjerā veiksmīgāko sezonas sākumu, ceturtdien Australian Open otrajā kārtā tika pie uzvaras trīs setu cīņā un iekļuva trešajā kārtā.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem desmito vietu un turnīrā izsēta ar 11.numuru, otrās kārtas cīņā ar 6-0, 3-6, 6-4 pārspēja mājinieci Ajlu Tomļanoviču (WTA 271.).

Ostapenko pārliecinoši sāka pirmo geimu un pēc tam ar 40:0 uzvarēja pretinieces serves geimā, izvirzoties vadībā ar 2-0. Latvijas tenisiste droši spēlēja arī nākamajos četros geimos un pirmajā setā sagrāva austrālieti ar 6-0.

Savukārt otrā seta ievadā Ostapenko, aizvadot garu savas serves geimu, izvirzījās vadībā, uz ko pretiniece atbildēja ar to pašu, esot pārākai otrajā geimā. Seta turpinājumā Tomļanoviča uzvarēja trīs geimos pēc kārtas un panāca 4-2, taču Ostapenko uzvarēja savas serves geimā, samazinot pretinieces pārsvaru (3-4). Tomļanoviča pēc tam atkal bija pārāka divos geimos pēc kārtas, tiekot pie panākuma otrajā setā ar 6-3.

Izšķirošajā setā Ostapenko pēc zaudēta pretinieces serves geima nākamajā geimā izvirzījās vadībā ar 40:0 un noslēdza to ar "eisu", izlīdzinot rezultātu. Nākamajā geimā latviete "lauza" pretinieces servi, taču pēc tam Tomļanoviča bija pārāka Ostapenko serves geimā, izlīdzinot rezultātu 2-2.

Ostapenko, vēlreiz "laužot" pretinieces servi, uzvarēja divos geimos pēc kāras un panāca 4-2. Turpinājumā abas sportistes apmainījās ar uzvarētiem geimiem, bet latviete, nosargājot savu servi, uzvarēja izšķirošajā geimā, svinot panākumu visā mačā.

Trešajā kārtā Ostapenko tiksies ar baltkrievieti Viktoriju Azarenku (WTA 22.), kura Austrālijā spēlē ar 18.numuru. Azarenka otrās kārtas mačā ar 6-4, 3-6, 6-2 pārspēja dānieti Klāru Tausoni (WTA 96.).

Par trešās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 130 WTA vienspēļu ranga punktus.

Ostapenko pirmās kārtas mačā ar 7-6 (7:5), 6-1 apspēlēja īpašo ielūgumu saņēmušo austrālieti Kimberliju Birelu (WTA 116.), bet Tomļanoviča ar 7-6 (7:3), 4-6, 6-4 pārspēja Horvātijas pārstāvi Petru Martiču (WTA 40.), abām nopelnot pa 70 pasaules vienspēļu ranga punktiem.

Pērn Austrālijas atklātajā čempionātā Ostapenko sasniedza ceturtdaļfinālu, un tas ir Latvijas tenisistes labākais sasniegums Austrālijas atklātā tenisa čempionāta vienspēlēs.

Savukārt 30 gadus vecajai Tomļanovičai "Australian Open" ir visneveiksmīgākais "Grand Slam" turnīrs, jo Melburnā viņa ne reizi nav tikusi tālāk par otro kārtu.

Ostapenko nedēļas nogalē uzvarēja Adelaides "WTA 500" turnīrā, izcīnot septīto WTA titulu karjerā un pirmo - Austrālijā. Savukārt Tomļanoviča gadu mijā Austrālijas izlases rindās piedalījās "United Cup" sacensībās, svinot vienu uzvaru četros mačos.

Ostapenko pārī ar ukrainietei Ludmilu Kičenoku piedalās arī dubultspēļu turnīrā, kur ir izliktas ar 11.numuru un pirmās kārtas mačā ar 6-4, 7-6 (7:3) pieveica amerikānietes Eminu Bektasu un Keilu Deju.

Turnīra otrajā kārtā Ostapenko un Kičenoka tiksies ar mājiniecēm Kimberliju Birelu un Olīviju Gadecki.

Par otrās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 130 pasaules dubultspēļu ranga punktus.

Austrālijas atklātais čempionāts norisināsies līdz 28.janvārim.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi