Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ostapenko/Marcinkēviča piekāpjas izšķirošajā dubultspēlē Kingas kausa duelī pret Austriju

Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko un Diāna Marcinkēviča sestdien Billijas Džīnas Kingas kausa izslēgšanas kārtas dueļa izšķirošajā mačā pret Austrijas komandu piedzīvoja neveiksmi, pēc piecām aizvadītām cīņām Latvijai zaudējot ar 2-3.

Ostapenko/Marcinkēviča noslēdzošajā mačā, kurā izšķīrās dueļa iznākums, ar rezultātu 5-7, 3-6 atzina Sinjas Krausas/Melānijas Klafneres pārākumu.

Pirmajā setā Latvijas tenisistes izvirzījās vadībā ar 5-2, taču turpinājumā austrietes uzvarēja piecos geimos pēc kārtas un sagādāja panākumu pirmajā setā.

Arī otrajā setā vispirms pārsvaru ieguva Ostapenko/Marcinkēviča, iekrājot 2-0. Pēc tam Krausa/Klafnere pārņēma iniciatīvu un panāca 4-2. Lai arī latvietes spēja uzvarēt vēl vienā geimā, Austrijas tenisistes atjaunoja pārsvaru (5-3) un noslēdzošajā geimā spēja izmantot pirmo mačbumbu, lai izcīnītu panākumu.

Pēc neveiksmes Latvijas tenisistes cīnīsies reģionālajās grupās, kamēr austrietes izcīnīja iespēju spēlēt 2023.gada kvalifikācijas turnīrā.

Jau ziņots, ka dienas pirmajā spēlē Ostapenko (WTA 18.) dueļa trešajā mačā ar rezultātu 6-0, 3-6, 6-1 pārspēja Sinju Krausu (WTA 197.), bet pēc tam Marcinkēviča (WTA 300.) ar rezultātu 2-6, 3-6 piekāpās Tamirai Pašekai (WTA 492.).

Piektdien pirmajā cīņā Ostapenko, atspēlējot divas mačbumbas, ar 3-6, 6-2, 7-6 (11:9) pieveica Pašeku, bet Daniela Vismane (WTA 266.) ar 3-6, 1-6 atzina Krausas pārākumu, rezultātam pēc pirmās dienas topot neizšķirtam 1-1.

Latvijas pieteikumā bija Ostapenko, Vismane un Marcinkēviča, kā arī reitingā neesošā Zeltiņa, bet nebija iepriekš sastāvā iekļautās Darjas Semeņistajas (WTA 254.). Latvijas izlases kapteinis būs Adrians Žguns.

Tikmēr Austrijas izlases kapteine Mariona Maruska komandas sastāvā iekļāvusi Sinju Krausu (WTA 197.), Barbaru Hāsu (WTA 396.), Tamiru Pašeku (WTA 492.) un Melāniju Klafneri (WTA 652.). Šīs tenisistes ir Austrijas nākamās četras raketes aiz valsts pirmā numura Jūlijas Grāberes (WTA 84.), kura šoreiz nevar doties talkā valstsvienībai.

Spēles norisinājās iekštelpās uz māla seguma kortiem.

Šopavasar Latvijas tenisistes Kingas kausa kvalifikācijas spēlēs piekāpās Kanādas tenisistēm un nekvalificējās finālturnīram. Šajās spēlēs latvietes spēlēja bez Ostapenko un Anastasijas Sevastovas.

Par Federāciju kausu iepriekš dēvētais tenisa turnīrs pērn tika pārsaukts par Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņu. Turnīrs pēc valstu pārstāvības ir lielākās ik gadu rīkotās sporta sacensības nacionālajām sieviešu komandām.

Bijusī ASV tenisiste Billija Džīna Kinga ir divpadsmitkārtēja "Grand Slam" turnīru uzvarētāja. Viņas rēķinā ir arī 16 uzvaras "Grand Slam" turnīros dubultspēlēs.

Kingu uzskata par vienu no ievērojamākajām līdztiesības cīnītājām tenisā, cenšoties panākt vienādas tiesības vīriešiem un sievietēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi