Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Tenisa leģenda Hingisa šonedēļ noslēgs savu spožo karjeru

Šveices tenisa leģenda Martina Hingisa šonedēļ pēc Singapūrā notiekošā sezonas noslēguma turnīra WTA Finals noslēgs savu spožo karjeru.

Pašlaik Hingisa kopā ar savu dubultspēļu partneri Junjaņu Čaņu no Taivānas piedalās WTA Finals turnīrā, kur viņas sasniegušas pusfinālu. Šis duets izcīnījis uzvaras jau 19 spēlēs pēc kārtas.

"Ir grūti noticēt, ka pirms 23 gadiem sāku savu profesionāles karjeru, kas pret mani bija ļoti dāsna," savā Facebook lapā ierakstīja Hingisa, kura pašlaik pasaules dubultspēļu rangā atrodas pirmajā vietā. "Tomēr uzskatu, ka man ir pienācis noslēgt savu karjeru. To es darīšu pēc sava beidzamā mača Singapūrā."

"Teniss vienmēr bijis mana kaislība, esmu pateicīga par visiem izaicinājumiem, iespējām, sadarbības partneriem un draudzībām, ko tas man ir sniedzis," norādīja Hingisa.

Hingisa kopā ar Čaņu šosezon izcīnījušas deviņus WTA titulus.

"Tomēr es nesaku, ka šīs ir atvadas. Pieredze apliecinājusi, ka man bijis grūti būt prom no tenisa. Gaidu, kādas iespējas un izaicinājumus man sniegs nākotne," teica tenisiste.

Hingisa vēl tīņu vecumā deviņdesmito gadu beigās piecas reizes uzvarēja Grand Slam vienspēļu turnīros, bet veselības problēmu dēļ viņa pirmo reizi no tenisa aizgāja 2003.gadā. Nedaudz vēlāk viņa atgriezās, bet 2007.gadā atkal paziņoja par karjeras beigām.

Savukārt 2007.gada Vimbldonas čempionātā ņemtajās analīzēs Hingisas organismā tika atrastas kokaīna pēdas, kā rezultātā viņai bija jāizcieš divu gadu diskvalifikācija. Savukārt vēlreiz šveiciete tenisā atgriezās 2013.gada vidū, gūstot lielus panākumus dubultspēlēs.

Kopumā Hingisa karjeras laikā ieguvusi 25 Grand Slam titulus, bet pērn Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs viņa pārī ar tautieti Tīmeu Bačinski ieguva sudrabu dubultspēļu turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi