Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rimi Rīgas maratonā varēs kvalificēties PČ vecuma grupās

Rimi Rīgas maratons iekļauts starp 175 pasaules maratoniem, kuros iespējams kvalificēties pasaules čempionātam maratonam vecuma grupās. AbbottWMM Wanda jeb Pasaules čempionātu vecuma grupās izveidojusi pasaules sešu lielāko maratonu apvienība Abbott World Marathon Majors, lai skrējējiem vecumā no 40 līdz 80+ gadiem dotu iespēju kvalificēties startam pasaules čempionātā maratonā vecumu grupās.

Pasaules čempionāta vecuma grupās kvalifikācijas cikls ilgs divpadsmit mēnešus, veiksmīgākajiem skrējējiem dodot iespēju par tituliem cīnīties kādā no Abbott World Marathon Majors maratoniem. Kvalificēties pasaules čempionātam, kas norisināsies 2021. gadā, būs iespējams, finišējot un punktus vācot 175 maratonos visā pasaulē laikā no šī gada 30. septembra līdz 2020. gada oktobrim.

"Esam pateicīgi AbbottWMM un Abbott World Marathon Majors apvienībai, ka Rimi Rīgas maratons iekļauts pasaules čempionāta vecuma grupām kvalifikācijas ciklā. Tās ir labas ziņas ne tikai tiem mūsējiem, kuru sportiskā forma ir atbilstoša, lai kvalificētos prestižajām sacensībām. Iekļaušanās AbbottWMM Wanda pasaules čempionāta vecumu grupām ciklā ir ļoti motivējošs signāls arī visiem tiem starptautiskajiem skrējējiem un maratontūristiem, kas 2020.g. maijā kuplā skaitā startēs Rīgā. Ceram, ka veiksmīgs starts Rimi Rīgas maratonā kādam būs izšķirošais, lai kvalificētos savam pirmajam pasaules čempionātam", komentē Aigars Nords, Rimi Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs.

Rimi Rīgas maratons ir vienīgais Baltijas valstu maratons, kurā iespējams kvalificēties AbbottWMM Wanda pasaules čempionātam vecumu grupās.

No visiem kvalifikācijas maratoniem vairāk nekā 60 notiek Eiropā, 50 - Ziemeļamerikā, 30 - Āzijā, 20 - Centrālajā un Dienvidamerikā, 8 - Austrālijā un Jaunzēlandē, kā arī četri Āfrikā.

AbbottWMM Wanda vecuma grupu otrais kvalifikācijas posms sākās šī gada 30. septembrī un noslēgsies 2020.gada 11. oktobrī Čikāgas maratonā, kas sakrīt ar Abbott World Marathon Majors XIII sērijas noslēguma posmu. Šī gada laikā atlēti no visas pasaules deviņās vecuma grupās varēs sacensties vairāk nekā 175 pasaules maratonos, gūstot reitinga punktus. Punkti tiek iegūti pēc vecuma, laika un dzimuma saskaņā ar sekojošām vecuma grupām sieviešu un vīriešu konkurencē: 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75-79, 80+. Kvalifikācijas perioda laikā skrējējiem kopējā reitinga tabulā tiks ieskaitīti ne vairāk kā divu maratonu labākie rezultāti. Finālā katras vecuma grupas visaugstāk novērtētie skrējēji tiks aicināti uz AbbottWMM Wanda vecuma grupu pasaules čempionātu, kas norisināsies 2021. gadā un tā atrašanās vieta tiks paziņota nākamgad.

Sīkāk par AbbottWMM Wanda vecumu grupu čempionātu ŠEIT

Par Abbott pasaules lielākajiem maratoniem

Abbott World Marathon Majors (AbbottWMM) ir sešu pasaules lielāko un prestižāko maratonu seriāls. Tas iekļauj Tokijas maratonu, Bostonas maratonu, Londonas maratonu, Berlīnes maratonu, Čikāgas maratonu un Ņujorkas maratonu. AbbottWMM radīja AbbottWMM Wanda, izveidojot pasaulē pirmo maratona vecuma grupu reitinga sistēmu. Pirmais kvalifikācijas posms sākās Berlīnē 2018. gada septembrī un noslēgsies ar AbbottWMM Wanda vecuma grupu pasaules čempionātu Londonas maratonā 2020. gada pavasarī. 2019/2020 gada kvalifikācijas posmā piedalās vairāk nekā 175 maratonu ar pasaules čempionātu 2021.gada pavasarī.

Vairāk informācijas ŠEIT

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi