Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

FOTO: Četri Latvijas čempioni un medaļnieki ar Serjoginu priekšgalā uzstāda rekordus Limbažu skrējienā

Sestdien Limbažos notikušajās ikgadējās skriešanas sacensībās “Apkārt Lielezeram" divās garākajās distancēs 13,7km un 6km gan vīriešiem, gan sievietēm tika uzstādīti jauni rekordi, jo dalībnieku vidū bija vairāki Latvijas čempionātu uzvarētāji un medaļnieki, kuri tad arī nopelnīja organizatoru sarūpētās naudas balvas gan par godalgoto vietu iegūšanu, gan arī par jauniem rekordiem, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Atzīmējot rudens sākumu, Lielezera krastos Limbažos jau astoto reizi norisinājās skrējiens “Apkārt Lielezeram", ko organizē biedrība “Limbaži SKRIEN” ar Limbažu novadu domes un Olimpiskā centra “Limbaži” atbalstu. Ik gadu Lielezera krastā tradicionāli pulcējas ne tikai profesionāli skrējēji, bet arī entuziasti, kuru ikdiena nav iedomājama bez skriešanas.

““Apkārt Lielezeram” vienmēr ir bijis jauks, ģimenisks un draudzīgs skrējiens, kur satikties līdzīgi domājošiem cilvēkiem, parunāties un aizvadīt dienu sportiski. Mums ir liels prieks, ka dalībnieku ik gadu kļūst arvien vairāk un arī rekordi krīt, jo piedalās daži elites skrējēji,” teic biedrības “Limbaži SKRIEN” dibinātājs Māris Ādamsons.

Sacensību diena sākās ar bērnu skrējieniem 600 metru un 1200 metru distances, kur dalībniekus iesildīja “Apkārt Lielezeram” aizsācēja, fitnesa trenere Alise Lūkina no Limbažiem un kur katrs finišētājs saņēma pārsteiguma balviņas.

Dalībnieku sastāvs jau liecināja, ka kritīs vairāki rekordi, bet beigās sanāca pat četri. 13,7km distancē, pirmo reizi skrienot Limbažos, uzvarēja Latvijas rekordists 10km un pusmaratonā Dmitrijs Serjogins. Pēdējos 40m Serjogins veica ar mazo meitiņu Elzu pie rokas un uzrādīja laiku 45:44, kas ir par pusotru minūti ātrāk nekā 2022. gadā titulētā triatlonista Andreja Dmitrijeva iepriekšējais rekords. Lielezerā Latvijas čempionāta zeltu izcīnījušais Dmitrijevs, kurš “Apkārt Lielezeram” uzvarēja iepriekšējos divos gados, šogad nestartēja.

Savu labāko rezultātu vietu ziņā atkārtoja un otro vietu ieguva “Stirnu bukos” regulāri desmitniekā ieskrienošais Jānis Olengovičs, bet 2019. un 2021. gada uzvarētājs Agnis Stulpinskis jau sesto gadu pēc kārtas bija trijniekā, šoreiz ieņemot 3. vietu. Sievietēm, pārspējot pagājušajā gadā uzstādīto Kitijas Valteres rekordu gandrīz par minūti, uzvarēja Latvijas čempionātā pusmaratonā bronzu ieguvsī Zanda Malančuka (56:45), kura bija pirmā pirms nedēļas Izskrien Ogri 10km un uzvarējusi trijos posmos šogad “Stirnu bukā”. Otro vietu izcīnīja ātrākā salaspiliete Diāna Stolniece-Permaņicka, kura kļuva par trešo dāmu, kas noskrējusi šo distanci ātrāk par stundu. Trijnieku noslēdza jūrmalniece Rita Kalnbērza.

6km favorīta statusu attaisnoja Latvijas un Baltijas junioru un jauniešu čempions Roberts Glazers. Šogad Latvijas čempionātā pieaugušajiem bronzu jūdzē “Rimi Rīgas maratona” ietvaros izcīnījušais Austra Āboliņa audzēknis izpildīja trenera doto uzdevumu un noskrēja ātrāk par 20 minūtēm, kļūstot par pirmo, kas to paveicis Limbažos šajā distancē,  un labojot 2020. gadā uzstādīto Agra Krūmiņa rekordu gandrīz par minūti – 19:52. Latvijas junioru čempionāta bronzas medaļnieks 3000m Ginters Lūsa no Valmieras līdzīgā cīņā par otro vietu pārspēja šī gada bronzas medaļnieku Latvijas čempionātā telpās U18 800m un 1500m Adrianu Zviedri, kuram tāpat kā pērn trešā vieta 6km Limbažos.

Pagājušā gada panākumu atkārtoja ik gadu “Apkārt Lielezeram” startējošā U18 jauniete Marta Luīze Pētersone, kura nav vienīgā pārstāve šajās sacensībās no savas ģimenes, bet vēl arī abi brāļi un tēvs ar mammu. Šogad vēl lielāku progresu nodemosntrējusī valmieriete Pētersone, kura uzvarēja šajā gadā arī pieaugušo konkurencē Latvijas čempionātos 10km un 5000m, uzlaboja Asnātes Elses 2021. gadā sasniegto rekordu un kā pirmā noskrēja 6km, ātrāk par 23 minūtēm – 22:45. Otro gadu pēc kārtas otrajā vietā finišēja smilteniete Una Pērkone, bet trijnieku noslēdza limbažniece Oksana Groma.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi