Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 18. jūnijs
Madis, Alberts

Gailums Eiropas čempionāta šķēpa mešanas sacensībās ieņem septīto vietu

Latvijas sportists Patriks Gailums trešdien Romā Eiropas čempionātā vieglatlētikā ieņēma septīto vietu šķēpa mešanas sacensībās.

Pirmajā mēģinājumā Gailums šķēpu raidīja 78,11 metru tālumā, bet otrajā 75,90 metrus. Pēc diviem mēģinājumiem latvietis bija ārpus labāko astoņnieka, bet trešajā mēģinājumā, tāpat kā kvalifikācijā, pārsniedza 82 metrus - 82,28.

Pēc trīs metieniem Gailums ar šādu rezultātu bija septītais, tādējādi varēja izpildīt vēl trīs raidījumus. No tiem sekmīgs bija tikai otrais 76,23 metru tālumā, kas liedza uzlabot pozīciju.

Par Eiropas čempionu kļuva čehs Jakubs Vadlejhs, kurš pēdējā metienā ar 88,65 metrus tālu metienu no trešās vietas pakāpās uz pirmo. Otrais ar pirmajā mēģinājumā sasniegtiem 85,94 metriem bija vācietis Juliāns Vēbers. Soms Olivers Helanders ar 85,75 metriem trešajā mēģinājumā ielauzās labāko astoņniekā un izcīnīja bronzas medaļu.

Ceturtajā vietā gandrīz divus metrus aiz labāko trijnieka palika lietuvietis Edis Matusevičs, kura labākais rezultāts bija 83,96 metri.

Pirms finālsacensībām no šķēpa mešanas 12 finālistiem Gailumam bija desmitais labākais šīs sezonas rezultāts - 82,39 metri, kas sasniegts otrdien kvalifikācijas sacensībās.

A kvalifikācijas grupā Gailums pirmajā metienā sasniedza 73,77 metrus, bet otrajā viņa mēģinājums netika ieskaitīts. Ar šādu rezultātu cerības iekļūt finālā nebija, taču trešajā metienā Gailums sasniedza 82,39 metru atzīmi un izpildīja kvalifikācijas normatīvu.

Kvalifikācijas Gatis Čakšs ar 79,22 metru tālu metienu bija 14.vietā. Abās grupās startēja 30 šķēpmetēji un Rolands Štrobinders bija viens no trīs sportistiem, kuriem visi trīs metieni netika ieskaitīti.

Latviju Eiropas čempionātā vieglatlētikā pārstāvēja 12 sportisti desmit disciplīnās.

Eiropas čempionāts Romā norisināsies no 7.līdz 12.jūnijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi