Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas vieglatlētikas izlase Prezidenta balvas izcīņā ierindojas trešajā vietā

Latvijas vieglatlētikas izlase sestdien Prezidenta balvas izcīņā nespēja noturēt iepriekš iegūto vadību un sacensības noslēdza trešajā pozīcijā, vēsta Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Sestdien Ogrē tika aizvadīta Prezidenta balvas otrā un noslēdzošā diena. Baltijas valstu sacensībās Latvijas izlase ierindojās trešajā vietā ar 247 punktiem. Par uzvarētāju kļuva Igaunija, kas ar viena punkta pārsvaru nosargāja vakar iegūto pārsvaru pret Lietuvu - 276 pret 275 punktiem.

Šā gada Prezidenta balvas augstvērtīgāko rezultātu sasniedza lietuviešu diska metējs Andruss Gudžuss, kurš sniegums pēc Pasaules Vieglatlētikas asociācijas (WA) disciplīnu salīdzinošās tabulas tika novērtēts ar 1215 punktiem. Tuvāko sekotāju no Igaunijas Martinu Kupperu lietuvietis apsteidza par vairāk nekā sešiem metriem.

Latvijas labākais diska metējs bija Arnis Žviriņš, kurš rīku raidīja 48 metru attālumā.

Sieviešu konkurencē augstvērtīgākais rezultāts Lietuvas izlases tāllēcējai Jogailei Petrokaitei, kura pēdējā mēģinājumā aizlēca 6.57 metrus tālu, nopelnot 1123 WA punktus. Savukārt Rūta Kate Lasmane tāllēkšanas sektorā laboja savu personīgo rekordu, lecot 6.16 metrus tālu un izcīnot trešo vietu.

Savukārt augstvērtīgāko rezultātu no latviešu sportistiem sestdien sasniedza Maksims Sinčukovs, kurš 400 metru barjerskrējienā finišēja pēc 50,27 sekundēm, tuvāko konkurentu Jāku-Heinrihu Jagoru no Igaunijas apsteidzot par vairāk kā divām sekundēm. Šāds sniegums tika atalgots ar 1116 WA punktiem.

Latvijas komandas pārstāvji uzvarēja vēl četrās citās disciplīnās.

200 metru sprintā pārliecinoši triumfēja Sindija Bukša, kura distanci veica 23,59 sekundēs, nopelnot 1076 WA punktus.

Spraigāks izvērtās 5000 metru skrējiens sievietēm, kur Karīna Helmane-Soročenkova (16:16,08 sekundes) finiša spurtā bija pārāka par Igaunijas sportisti Jekaterinu Patjuku (16:17,94 sekundes).

Sacensību pēdējā disciplīnā 4x400 metru stafetē vīriešiem Latvijas komanda (Austris Karpinskis, Maksims Sinčukovs, Dmitrijs Ļašenko, Iļja Petrušenko) distanci veica trijās minūtēs un 12,14 sekundēs, vairāk kā par divām sekundēm pārspējot otrajā vietā finišējušo Igaunijas komandu un vairāk kā par trim sekundēm Lietuvas vienību.

Analogā disciplīnā sievietēm ar trim minūtēm un 42,84 sekundēm labākās bija Lietuvas skrējējas. Savukārt Latvijas kvartets - Patrīcija Sarmule, Patrīcija Cīrule, Amanda Hilda Gromova, Paula Katrīna Skalberga - laboja Latvijas U-20 rekordu, kas tagad ir trīs minūtes un 43,52 sekundes. Iepriekš sasniegtais rezultāts 2017.gadā Lietuvā bija trīs minūtes un 47,11 sekundes.

Savukārt lodes grūšanā vīriešiem uzvaru ar salīdzinoši augstvērtīgu rezultātu 20,16 metriem guva viesis no Jamaikas Ašinia Millers, bet 3000 metru kavēkļu skrējienā vīriešiem ar rezultātu deviņas minūtes un 19,82 sekundes uzvarēja Alberts Blajs.

Pēc pirmās dienas ar 114 punktiem vadībā bija Latvija un Igaunija, bet Lietuva sakrājusi 106 punktus.

Sievietēm Latvija bija vadībā ar 63 punktiem, sekoja Igaunija ar 61 punktu un Lietuva ar 57 punktiem. Vīriešiem labāk veicās Igaunijai, kam bija 53 punkti. Par diviem mazāk sakrāja Latvija, par četriem - Lietuva.

Covid-19 radītās situācijas dēļ šogad sacensībās nepiedalījās Baltkrievijas sportisti.

Prezidenta balva vieglatlētikā šogad notika no 14. līdz 15.augustam Ogrē, Ogres novada Sporta centra stadionā. Divas dienas Baltijas valstu spēcīgākie vieglatlēti cīnījās gan individuālajās disciplīnās, gan par spēcīgākās vieglatlētikas komandas titulu.

Sacensības šogad tika aizvadītas jau 26.reizi. Par Valsts prezidenta balvas vieglatlētikā mājvietu uzskatāms Jāņa Daliņa stadions Valmierā, bet šogad vēl, ņemot vērā stadiona rekonstrukciju, sacensības norisinājās Ogrē. Plānots, ka nākamgad sacensības atgriezīsies sev ierastajā mājvietā - atjaunotajā Jāņa Daliņa vieglatlētikas stadionā.

Galvenos apbalvojumus atlēti un komandas saņem īpašā pieņemšanā pie Valsts prezidenta Rīgas pilī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi