Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Mūze: Sezona šogad man ir bijusi labākā karjerā

Aizvadītā sezona Latvijas šķēpmetējai Līnai Mūzei ir bijusi labākā karjerā, viņa norādījusi sarunā ar ziņu aģentūru LETA.

Jau ziņots, ka 8.septembrī Mūze Cīrihē Dimanta līgas finālā ar 60,35 metrus tālu raidījumu finišēja ceturtā.

"Biju priecīga par rezultātu. Šī bija ļoti smaga sezona. Gribēju pārsniegt 60 metru līniju, ko arī izdarīju. Labi noskaņojos sildoties. Pēc 60 metru sasniegšanas gribējās mest tālāk, taču rezultātu ietekmēja šī pārmērīgā gribēšana, traucējot pareizi tehniski izpildīt metienus. Līdz ar startu Cīrihē esmu pabeigusi sezonu," saka Latvijas škēpmetēja, kura trešo reizi startēja Dimanta līgas finālā, izcīnot līdz šim augstāko vietu.

"Uz rezultātu finālā skatos reālistiski, jo tur bija meitenes, kuras var mest 65 metru tālumā. Ņemot vērā, ka pēdējā Dimanta līgas posmā Beļģijā man tik labi negāja, pirms sacensībām atvēlēju sev sesto vietu," pēc 57,46 metriem Briselē un pēdējās vietas deviņu sportistu konkurencē Mūze lielas cerības uz augstu rezultātu Šveicē neloloja.

Sportiste stāsta, ka uz pasaules meistarsacīkstēm šovasar viņa sagatavojās labi, bet Eiropas čempionātam pietrūka emociju un veselības.

"Tāpat sezona šogad man ir bijusi labākā karjerā - trīs lielie fināli. Tagad jāļauj ķermenim un prātam izbaudīt miers," teic sportiste, kurai sezona izvērtusies grūta daudzo savainojumu dēļ un sezonas beigās uzkrāts nogurums.

Tāpēc ierasto divu atpūtas nedēļu vietā šoruden atpūta ilgs divreiz ilgāk.

"Pasaules čempionāts būs tikai augustā. Tāpēc sezonu noteikti var iesākt vēlāk, un fiziski gatavai jābūt uz galvenajiem mačiem," skaidro Mūze, kura plāno šķēpu mest vismaz līdz Parīzes olimpiskajām spēlēm. Uz trijām olimpiskajām spēlēm viņa kvalifikācijas normatīvu jau ir izpildījusi.

Jau nākamsezon būs par divām titulētām konkurentēm mazāk. Par čehietes Barboras Špotākovas pasludinātajām karjeras beigām 41 gada vecumā jau ziņots, bet pirms sezonas par aiziešanu no sporta bija paziņojusi arī pasaules vicečempione un sezonas labākā rezultāta (68,11 m) autore amerikāniete Kara Vingere.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi