Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Pēc vairāk nekā 20 gadu pārtraukuma notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label), informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Jau pēc mēneša tiks dots starts nozīmīgām sacensībām - Rojas Ultramaratona festivālam, kurā ir paredzētas trīs dažādas distances. Garākā no tām būs 24h distance, kur skrējēji cīnīsies par Latvijas čempionāta medaļu komplektiem. Trases apļa garums ir 1234 m, segums - stadions un tuvāko ielu asfalts. Skrējēji varēs pārbaudīt savas spējas un arī pārvarēt iekšējās šaubas, cenšoties lauzt nospraustos limitus.

Tomēr jāatceras, ka nevajag obligāti sevi izdzīt līdz bezspēkam, jo katrs varēs izvēlēties, cik ilgi skriet, jo ne tuvu nav jāskrien visas 24 stundas. Noskrienot kaut vai vienu apli, dalībnieks jau tiek reģistrēts kā Latvijas čempionāta dalībnieks.

Trase, kura ir sertificēta World Athletics – AIMS, būs ātra, jo ir līdzena – bez kāpumiem un kritumiem. Organizatori ir speciāli to radījuši tādu, lai katrs sasniegtu personīgo rekordu. Rojas Ultramaratona festivāls nav tikai par rekordiem. Dalībnieki varēs izmantot iespēju izbaudīt piejūras un priežu mežu svaigo gaisu.

Bez garākās 24h distances organizatori piedāvā arī 12h nakts skrējienu un 6h Ultra sprintu, tāpēc skriešanas interesenti varēs izvēlēties sev piemērotāko distanci. Uz Roju, 24. maijā plāno braukt gan pieredzējuši skrējēji, gan arī tādi, kuri ultramaratonā piedalīsies pirmo reizi.

“Rojas Ultramaratona festivālā atmosfēra būs lieliska, un dalībnieki skrienot varēs izbaudīt savstarpējos uzmundrinājumus un atbalstu, kā arī jautro kopā būšanu pirms un pēc skrējiena. Tas būs īsts Ultramaratona festivāls,” ar pārliecību saka organizators un garo distanču cienītājs Artis Zariņš.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi