Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas maratonā Latvijas čempiontitulus izcīna Raščevskis un Krūmiņa, bet pusmaratonā uzvar Serjogins un Marhele

Rimi Rīgas maratona prestižākajā distancē par Latvijas čempioniem svētdien tika kronēti Aleksandrs Rasčevskis un Amanda Krūmiņa, bet pusmaratonā uzvaras svinēja Dmitrijs Serjogins un Ilona Marhele, vēsta rīkotāji.

42 kilometru distancei reģistrējās 1498 maratonisti, savukārt 21 kilometra distanci plānoja pieveikt 3506 skrējēju. Abās garajās distancēs laurus plūca pašmāju elites skrējēji, ātrākajiem pasaules līderiem ļaujot gatavoties pasaules čempionātam skriešanā rudenī, kad Rīgā ieradīsies vairāki simti augstas klases pasaules skrējēju.

Ātrākie maratonisti vienlaikus kļuva arī par Latvijas čempioniem - pirmo reizi maratona distancē pirmo vietu izcīnīja Rasčevskis ar personīgo rekordu un finiša laiku divas stundas 25 minūtes un 43 sekundes, dāmu konkurencē par Latvijas čempioni maratonā ar savu personīgo rekordu kļuva Krūmiņa, finišējot divās stundās un 50 minūtēs.

Otro vietu vīriešu konkurencē maratona distancē un Latvijas čempionātā maratonā ieguva Renārs Roze ar rezultātu divas stundas 26 minūtes un 56 sekundes, savukārt trešajā vietā ierindojās Kristaps Vējš-Āboliņš (2:27:48). 2022. un 2021.gada Latvijas čempions Kristaps Bērziņš ierindojās ceturtajā vietā.

Sieviešu konkurencē otrā finišēja Anna Kļučņika, pagājušā gada Latvijas čempionei distanci beidzot divās stundās 53 minūtēs un 46 sekundēs. Trešā finišēja Anita Siliņa (3:02:05).

Pusmaratonā labākos rezultātus uzstādīja Dmitrijs Serjogins, finišējot vienā stundā piecās minūtēs un divās sekundēs, un Marhele ar rezultātu viena stunda 20 minūtes un 57 sekundes. Otrajā un trešajā vietā pusmaratonā vīriešu konkurencē ierindojās Jānis Višķers (1:08:24) un igaunis Rauno Laumets (1:08:29). Sievietēm otrā finišēja lietuviete Modesta Bužerīte (1:22:50), bet trešā bija Santa Višķere (1:23:05).

Jau ziņots, ka dienu iepriekš notika arī Latvijas čempionāts jūdz skrējienā, kurā ātrākie bija Līga Velvere un Jocis, kurš sasniedza jaunu Latvijas rekordu jūdzes distancē.

Dažādām distancēm bija reģistrējušies jau vairāk nekā 23 000 skrējēju no 79 pasaules valstīm.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada un norisinājās 33.reizi.

2022.gadā "Rimi" Rīgas maratons pulcēja vairāk nekā 17 000 reģistrēto dalībnieku, kamēr maratona distancē uzvaras izcīnīja Etiopijas skrējēji Deribe Robi Melka un Mekurija Arebu Zenebe.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi