Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Tāllēcēja Lauma Grīva ar savu sezonas labāko rezultātu izcīna trešo vietu sacensībās Zviedrijā

Latvijas tāllēcēja Lauma Grīva otrdien Zviedrijā ar savu sezonas labāko rezultātu izcīnīja trešo vietu sacensībās Zviedrijā.

Grīva labākajā mēģinājumā aizlēca 6,58 metrus tālu, kas ir viņas šīs sezonas labākais rezultāts. Iepriekšējo labāko rezultātu, ko viņa sasniedza vien sestdien, uzvarot sacensībās Antverpenē, latviete laboja par sešiem centimetriem.

Tikmēr par otrdienas sacensību uzvarētāju ar 6,67 metriem kļuva Zviedrijas pārstāve Hadi Sanja, kamēr otrajā vietā ar 6,64 metriem bija brazīliete Elijane Martinsa.

Šī gada pasaules čempionāta normatīvs tāllēkšanā dāmām ir 6,75 metri, kas jāizpilda līdz 23.jūlijam. 32 gadus vecā Grīva piedalījusies divos pasaules čempionātos.

Grīvas personīgais rekords ir 6,86 metri, ko viņa sasniedza 2011.gadā Valsts prezidenta balvas izcīņas sacensībās Valmierā

Savukārt Šveices pilsētā Lucernā notikušajās šķēpmešanas sacensībās sievietēm trešo vietu izcīnījusi latviete Līna Mūze, kura uzrādīja rezultātu 59,64 metri.

Tikmēr pirmo vietu ar 64,18 metriem ieguva vāciete Kristīne Husonga.

Vēlāk otrdien šajās pašās sacensībās vīriešiem startēja arī Latvijas pārstāvji Rolands Štrobinders un Ansis Brūns. Štrobinders labākajā mēģinājumā rīku raidīja 80,15 metrus un palika ceturtajā vietā, kamēr Brūns ar 75,16 metriem astoņu dalībnieku konkurencē bija sestais.

Līdz ar to latvieši bija patālu no pasaules čempionāta normatīva, kas ir 83 metri.

Otrdienas sacensībās gan bija spēcīga konkurence, bet uzvaru ar jaunu sezonas labāko rezultātu pasaulē (94,44 metri) izcīnīja vācietis Johaness Feters. Tikmēr otrais ar 89,45 metriem bija iepriekšējais šīs sezonas līderis un Riodežaneiro olimpisko spēļu čempions Tomass Rēlers.

Mūze šosezon sacensību apritē atgriezusies pēc pērn gūtas smagas ceļgala saišu traumas, bet viņas šīs sezonas labākais rezultāts ir 59,79 metri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi