Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Cewood Latvijas kausu iegūst SK Jēkabpils Lūši volejbolisti

Latvijas kausa izcīņā svētdien SK “Jēkabpils Lūši” finālā piecos setos pieveica līdzšinējos kausa glabātājus RTU/“Robežsardze”/“Jūrmala” volejbolistus.

SK “Jēkabpils Lūši” komanda svinēja uzvaru ar 3-2 (25:20, 20:25, 16:25, 25:14, 15:13).

Pirmajā setā pēc Jēkaba Dzeņa bloka rezultāts kļuva 3:0 Jūrmalai par labu, bet seta ievadā vadībā pabija abas komandas. Izšķirošo pārsvaru jēkabpilieši panāca, pēc 15:15 gūstot trīs punktus pēc kārtas, sēriju noslēdzot ar Zigurda Adamoviča bloku. Seta beigās sekmīga servju sērija padevās Armandam Āboliņam, “lūšiem” uzvarot setu ar 25:20.

Otro setu ar tādu pašu rezultātu uzvarēja jūrmalnieki, kuri setu sāka ar 4:0 un 10:4 vadību.

Trešajā setā pēc 2:3 jūrmalnieki, servējot cēlājam Dmitrijam Špakovam, panāca 9:3 vadību un setu novadīja līdz drošai uzvarai – 25:16.

Seta otrajā pusē “lūšu” treneris Mārcis Obrumans veica cēlāja un diagonālā spēlētāja maiņu, laukumā Jāņa Medeņa un cēlāja Edvīna Viguļa vietā laida Pāvelu Jemeļjanovu un Maksimu Vedašenko. Tomēr ceturto setu atkal iesāka Medenis un Viguls. Pēc 4:4 jēkabpilieši pēc Adamoviča uzbrukuma panāca jau 8:4. Vēl viens piecu punktu izrāviens pēc trim Medeņa blokiem noveda pie 17:9 “lūšu” pārsvara, setā svinot pārliecinošu uzvaru ar 25:14.

Piektajā setā pirmo punktu guva jūrmalnieki, bet Jēkabpils volejbolisti atbildēja ar trim punktiem pēc kārtas, pēc Vladislava Blumberga netveramas serves panākot 4:2. Vairāk par rezultāta izlīdzināšanu jaunie kausa īpašnieki pretiniekiem izdarīt vairs neļāva, pēc Medeņa uzbrukuma uzvarot izšķirošajā setā ar 15:13.

Medenis ar 22 punktiem, no tiem četrus gūstot blokā, kļuva par rezultatīvāko uzvarētāju rindās. 19 punktus sakrāja Ēriks Voroņko, 13 – Zigurds Adamovičs, 12 – Armands Āboliņš un 11 – Vladislavs Blumbergs.

Jūrmalniekiem 24 punktus sakrāja Matīss Gabdulļins, 11 punkti Jēkabam Dzenim, kurš sešreiz izcēlās blokā, bet pa desmit punktiem sakrāja Aleksandrs Avdejevs un Gatis Slavēns, kuram četri bloki.

“Neaprakstāmas sajūtas. Šogad gads mums ir nedaudz savādāks, jo daudzi no pērnās sezonas volejbolistiem ir aizgājuši. Viņu vietā ir atnākuši daudzi jauni spēlētāji, un ar saspēlēšanos līdz šim, kā ir, tā ir. Traumu dabūja mūsu pamatcēlājs leģionārs, bet mēs kausu izcīnījām ar otru cēlāju. Atdeve bija lieliska, emocijas tika izrādītas, un balss man gandrīz vairs nav,” pēc mača teica “lūšu” “libero” Dāvis Melnis.

“Labi, ka uzvarējām pirmo setu. Pēc diviem zaudētajiem setiem pamainījām servju virzienu pa “libero” Rihardu Lazdiņu. Tā bija lielākā panākumu atslēga. Nobīdījām cēlāju nost no tīkla, līdz ar to vairāk punktu izdevās gūt ar bloku. Kad neveicas, viens otru uzkurinājām un devām viens otram enerģiju,” saka Dāvis, piebilstot, ka brīžos, kad jēkabpilieši bija uz viļņa, visi spēlēja labi, bet pēdējā punktā roka nenotrīcēja Jānim Medenim.

Par spēles vērtīgāko spēlētāju Jēkabpils komandā tika atzīts Medenis, bet Jūrmalas – Slavēns.

Vairāk par “Cewood” Latvijas kausu vīriešiem: http://volejbols.lv/klasiskais-volejbols/Cewood-Latvijas-kauss-2021 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi