Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ezerzeme/DU volejbolisti kļūst par Latvijas čempioniem

Ezerzeme/Daugavpils Universitāte (Ezerzeme/DU) trešdien Daugavpilī pārliecinoši uzvarēja Optibet Latvijas čempionāta finālsērijas piektajā mačā un kļuva par čempioniem pirmo reizi kopš 1969.gada.

"Ezerzeme"/DU savā laukumā ar 3-0 (27:25, 25:20, 25:11) pārspēja RTU/"Robežsardze"/"Jūrmala" komandu un sērijā līdz trīs uzvarām bija pārāka ar 3-2.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Andris Širjakovs, bet vēl pa 12 punktiem sakrāja Armands Rokjāns un Ēriks Voroņko. Labāko spēlētāju balvas Daugavpils vienībā saņēma Širjakovs un Voroņko, bet par visas sezonas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Mārtiņš Jansons.

Jūrmalas komandā ar 12 punktiem izcēlās Matīss Gabduļins, kurš kopā ar Dmitriju Špakovu tika atzīti par labākajiem spēlētājiem visu rindās.

Pirmā seta sākumā daugavpiliešiem izdevās iekrāt trīs punktu pārsvaru (10:7). Turpinājumā viesi atspēlējās un vairs neļāva mājiniekiem atrauties, taču Daugavpils vienība pirmajā setā bija pārāka ar 27:25.

Arī otrais sets sākās līdzīgi, pirmajiem vadībā izvirzoties vadībā laukuma saimniekiem (6:1). Šoreiz Jūrmalas vienībai izdevās atspēlēties seta vidusdaļā, izlīdzinot rezultātu 15:15, tomēr seta izskaņā veiksmīgāk spēlēja daugavpilieši gūstot panākumu ar 25:20.

Trešo setu Daugavpils komanda iesāka vēl pārliecinošāk nekā iepriekšējos divus, tiekot pie desmit punktu pārsvara (17:7), nosargāja vadību atlikušajā seta daļā un svinēja uzvaru, nodrošinot panākumu visā mačā un Latvijas čempiontitulu.

Iepriekšējās četrās spēlēs uzvaras izcīnījuši mājinieki un tikai viena no šīm cīņām noslēdzās ātrāk par pieciem setiem. Daugavpiliešiem jau svētdien bija iespēja Jūrmalā noslēgt sēriju, taču piektajā setā tika izlaists no rokām divu punktu pārsvars.

Daugavpilieši pusfināla sērijā līdz diviem panākumiem ar 2-0 pārspēja "Vecumnieku" komandu, bet RTU/Robežsardze"/"Jūrmala" volejbolisti sērijā ar 2-0 pieveica Jēkabpils "Lūšus".

Jūrmalas komanda šosezon jau divas trofejas ir izcīnījusi, iegūstot savā īpašumā Latvijas Superkausu un Latvijas kausu, kā arī izcīnot otro vietu Baltijas līgā. Daugavpilieši Baltijas līgā ieņēma trešo vietu, kas ir Daugavpils kluba visu laiku labākais sasniegums šajās sacensībās.

Šosezon nedaudz labāk abu Latvijas komandu duelī līdz šim ir veicies jūrmalniekiem, kuri pirmajās divās Baltijas līgas cīņās uzvarēja piecos setos, trešajā pārāki trijos setos bija daugavpilieši, bet pēdējā pamatturnīra spēlē ar 3-1 virsroku ņēma "RTU Robežsardze/Jūrmala". Jūrmalnieki ar 3-1 bija pārāki arī Baltijas līgas pusfinālā un ar 3-0 - Latvijas kausa izcīņas pusfinālā.

Jau ziņots, ka sestdien bronzas godalgas izcīnīja Jēkabpils "Lūšu" volejbolisti, kuriem ar 2-0 izdevās pārspēt "Vecumniekus".

Pagājušajā sezonā par čempioniem kļuva Jēkabpils "Lūšu" volejbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 uzvarēja "RTU Robežsardze"/"Jūrmala" vienību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi