Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

RUUKKI pludmales centram piešķir nacionālās sporta bāzes statusu

Ministru kabinets (MK) šodien piešķīra nacionālās sporta bāzes statusu RUUKKI pludmales centram, lai veicinātu nacionālo sporta bāzu attīstību un radītu piemērotus apstākļus Latvijas sportistu sagatavošanai startiem olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos un citās sacensībās.

"RUUKKI" pludmales centrs atrodas Mārupes novadā, "Lavandās". Tajā 2605,5 kvadrātmetru platībā ir pieejama sporta halle, kurā izvietoti starptautiskajiem standartiem atbilstoši seši pludmales volejbola laukumi, divas ģērbtuves, trīs inventāra telpas, vingrošanas zāle, fizioterapeita kabinets, kā arī multifunkcionālā zāle. Tāpat sporta bāzes teritorijā ir pieejami arī septiņi āra volejbola laukumi.

Pludmales centrā vairākkārt rīkoti Eiropas Volejbola konfederācijas Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas turnīri pludmales volejbolā. Pirmo reizi turnīrs sporta bāzes iekštelpās un āra stadionā norisinājās 2012.gadā.

Savukārt 2020.gadā pludmales centrs bija operatīvi rīkojies un organizējis Eiropas čempionātu brīdī, kad dabas stihiju dēļ bija applūduši Majoru pludmales spēļu laukumi.

Tāpat pludmales centrā katru gadu tiek organizētas starptautiskas sacensības sēdvolejbolā cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kur piedalās arī Latvijas sēdvolejbola izlases dalībnieki. Vienlaikus centrā bezmaksas trenējas gan Latvijas pludmales volejbola Kontinentālā Kausa izlase, gan visas Latvijas junioru vecuma (U-18; U-20; U-22) izlases.

Sporta bāzē norisinājās gan Latvijas Jaunatnes čempionāta U-18 posms, gan Latvijas Jaunatnes čempionāta fināli

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) skaidro, ka sporta bāzē ar sportu saistītie pasākumi veido 100% no faktiskā sporta bāzes noslogojuma. Tāpat saskaņā ar likumu "Par nacionālās sporta bāzes statusu" sporta bāze ir reģistrēta sporta bāzu reģistrā.

Sporta bāzes darbība tiek organizēta, priekšroku dodot pasākumiem, kurus rīko atzītās sporta federācijas vai profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādes, un tā ir piemērota pasaules vai Eiropas čempionātu, to posmu, kausu izcīņas un kvalifikācijas sacensību rīkošanai, vērtē IZM.

Ieceri par nacionālas sporta bāzes statusa piešķiršanu pludmales centram atbalsta arī Latvijas volejbola federācija.

"RUUKKI" pludmales centra zemes īpašnieks ir SIA "Degunradzis", bet pludmales sporta centra īpašnieks ir SIA "Brazīlija".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi