Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 18. jūnijs
Madis, Alberts

Fokerots ar Pļaviņu varēs startēt Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā

Latvijas pludmales volejbola duets Kristians Fokerots un Mārtiņš Pļaviņš varēs startēt Eiropas Volejbola federācijas (CEV) 2024.gada Nāciju kausā jeb Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā, vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Jau ziņots, ka Fokerotam pēc triju izlaistu dopinga kontroļu dēļ draudēja 18 mēnešu diskvalifikācija un pirms nepilnām divām nedēļām LVF lēma, ka viņš nevarēs piedalīties CEV Nāciju kausā.

Savukārt pirmdien LVF sēdē tika pieņemts lēmums ļaut Pļaviņam pārī ar Fokerotu tomēr startēt olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kas šonedēļ norisināsies Jūrmalā.

Sarunā ar "Latvijas Radio" Latvijas Antidopinga biroja (LAB) direktors Mārtiņš Dimants skaidroja, ka viena no izlaistajām dopinga kontrolēm Fokerotam tika atcelta, jo kontrolieris tajā neesot pietiekoši ilgi gaidījis sportistu, līdz ar to volejbolistam vairs nedraud diskvalifikācija.

"Ņemot vērā labākās prakses vadlīnijas, man vairs nav pārliecības, ka tika izdarīts viss nepieciešamais, lai sasniegtu sportistu viņa atrašanās vietā. Pārāk plaši izpaust detaļas šobrīd nav iespējams, bet ir konstatēts fakts, ka ierašanās laiks ir pietiekami īss vai pat nesamērīgi īss. Sportists ir bijis mājās, bet tā bija agrā rīta stunda. Tāpēc pastāv ļoti liela iespēja, ka sportistu neizdevās sasniegt viņa dzīves vietā," skaidroja Dimants.

LAB direktors piebilda, ka kontrolieris pie Fokerota dzīvesvietas pavadījis mazāk nekā 12 minūtes. Lai gan antidopinga kodeksā nav noteikts laiks, cik ilgi kontrolierim jāmēģina sasniegt sportists, labā prakse paredz, ka kontrolieris uzgaida sportistu stundu. 

"Starptautiskais kodekss nenosaka, ka kontrolierim pie sportista durvīm būtu obligāti jāpavada stunda. Tajā pašā laikā vadlīnijas, kuras ir integrējamas antidopinga organizāciju darbā, pasaka, ka ir vēlams pie durvīm atrasties vismaz stundu, klauvējot ik pa 15 minūtēm. Tā kā tas netika ievērots, man ir jāatzīst, ka neesam vadījušies pēc labākās prakses vadlīnijām," teica Dimants.

Tāpat Latviju kvalifikācijā vīriešu turnīrā pārstāvēs arī Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs, bet sieviešu konkurencē sacentīsies Anija Ozoliņa/Anete Namiķe un Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa.

"Visu ziemu esam trenējušies. Ceram uz skatītāju atbalstu klātienē, tik svarīgs turnīrs Latvijā vēl nav bijis. Eiropas čempionāts pludmales volejbolā ir katru gadu, bet atlase olimpiskajām spēlēm ir tikai reizi četros gados. Būs iespēja redzēt komandu, kas kvalificēsies 2024.gada vasaras olimpiskajām spēlēm Parīzē," teica Pļaviņš.

Latvijas sieviešu duetiem ceturtdien, 13.jūnijā, paredzētas grupu spēles, bet piektdien tiks aizvadītas cīņas ceturtdaļfinālos. Savukārt vīriešu komandām ceturtdien un piektdien ir grupu spēles, bet sestdien - ceturtdaļfināli.

"Var just, ka tuvojas sacensības, garais sagatavošanās posms ir noslēdzies un sacensību nedēļa ir klāt - Jūrmalā jau redzams, ka ieradušies sportisti. Vairāk gatavojamies nevis fiziski, bet tieši mentāli - šis turnīrs ir par noticēšanu sev. Kurš sevi labāk pierādīs, būs labāk gatavs spraigās situācijās," skaidroja Namiķe.

Otrdien norisināsies izloze, kurā Latvijas dueti uzzinās savus pretiniekus.

Pļaviņa un Fokerota duets Jūrmalā uzvarēja Latvijas pāru atlasē startam CEV 2024.gada Nāciju kausā, bet otro vietu ieņēma Bedrītis/Rinkevičs. Sieviešu konkurencē pirmo vietu ieņēma Ozoliņa/Namiķe, kurām sekoja Ozoliņa/Skrastiņa.

Nāciju kauss Jūrmalā ar divu Latvijas vīriešu un divu sieviešu pludmales volejbola pāru līdzdalību norisināsies no 13. līdz 16.jūnijam. Gan vīriešiem, gan sievietēm par vietu olimpiskajās spēlēs cīnīsies 12 komandas.

Tikai uzvarētāji gan vīriešu, gan sieviešu turnīrā nopelnīs savai valstij kvotu dalībai Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi