Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Graudiņa un Kravčenoka uzvar pastarītes un gaida astotdaļfinālu

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka savā Tokijas olimpisko spēļu noslēdzošajā apakšgrupas spēlē sestdien ar rezultātu 2-0 (21:6, 21:14) droši pieveica sacensību izteiktās pastarītes Gaudensiju Makohu un Breksaidsu Hadambi no Kenijas, sasniedzot turnīra astotdaļfinālu.

Grupu turnīrā Graudiņa un Kravčenoka svinēja divus panākumus trijos mačos, kas deva otro vietu starp četrām komandām. Tieši pirms šī mača amerikānietes Kellija Kleisa un Sāra Sponsila trijos setos ar 2-1 (17:21, 21:19, 15:11) pārspēja brazīlietes Anu Patrisiju un Rebeku, kas nozīmēja, ka latvietes apakšgrupā vairs nevar pakāpties augstāk par otro pozīciju.

Astotdaļfinālā Latvijas atlētes, visticamāk, spēlēs pret citas grupas otro labāko vienību. Šī cīņa varētu notikt jau rīt, bet precīzs laiks šobrīd vēl nav zināms.

Aizvadītā dueļa ievadā Kenijas sportistes vēl panāca 2:2, bet turpinājumā Graudiņa veica vairākas netveramās serves, kas šajā rādītājā ļāva izvirzīties pirmajā vietā visā turnīrā un ātri vien panākt 9:2. Kad Latvijas sportistes pieļāva divas kļūdas pēc kārtas piespēlēs, pārsvars tika sadeldēts līdz 10:5, bet seta turpinājumā atkal jautājumi vairs neradās, tam noslēdzoties ar 21:6.

Otrā seta sākumā Latvijas sportistes divreiz pat nokļuva iedzinējos ar vienu punktu. Tāpat šajā setā vairākas reizes Graudiņa un Kravčenoka pieļāva kļūdas servēs, milzīgu pārsvaru iegūt nespējot, bet tāpat sensācija nenotika un tika svinēts drošs panākums ar 21:14.

Kenijietes šajā turnīrā trijās spēlēs nespēja gūt vairāk par 15 punktiem setā, bet mazākais punktu skaits bija seši punkti divos no setiem.

Šodien plkst. 9:00 dalību apakšgrupā noslēgs arī Latvijas vīru pāris Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, tiekoties meksikāņiem Hosue Gastonu un Hosē Rubio. Viņi vispirms turnīra ievadā guva tehnisko uzvaru pret Covid-19 pozitīvajiem čehiem Ondržeju Perušiču un Davidu Šveineru, bet pēc tam ar 2-1 (13:21, 21:19, 15:11) uzvarēja olimpiskos atlētus no Krievijas Vjačeslavu Krasiļņikovu un Oļegu Stojanovski, kuri ir šī brīža pasaules čempioni. Savukārt meksikāņi līdz šim piedzīvojuši divus zaudējumus līdzvērtīgās trīs setu cīņās, kas nozīmē, ka duelis gaidāms ļoti grūts, tomēr vēl viena panākuma gadījumā latvieši var iegūt lielas priekšrocības izslēgšanas turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi