Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas U17 volejbola izlases gūst virsroku pārbaudes mačos, gatavojoties Eiropas Čempionāta kvalifikācijas sacensībām

Nedēļas nogalē Latvijas U17 volejbola izlases aizvadīja pārbaudes spēles pret Lietuvas komandām. Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā meitenes triumfēja abos mačos (3-0 un 3-1), bet zēni nospēlēja neizšķirti (2-2) un uzvarēja (3-0).

 

Finālturnīrā pirmoreiz startēs 16 izlases (iepriekš bija 12), turklāt sankciju dēļ šoreiz nepiedalīsies Krievija un Baltkrievija, līdz ar to paveras lielākas iespējas. "Īstermiņa mērķis ir iekļūt Eiropas čempionāta kvalifikācijas nākamajā kārtā un spēlēt labāk nekā līdz šim - mums ir viss potenciāls, lai to izdarītu," norāda Latvijas U17 meiteņu izlases galvenais treneris Daniele Mario Kaprioti. "Pēc tam jāskatās, kā veiksies izlozē. Mums ir jābūt gataviem izmantot izdevību un iekļūt finālturnīrā."

Aizvadītajā nedēļas nogalē pretī stājās Lietuvas U17 meiteņu izlase. "Pārbaudes mačos spēlētājas parādīja daudzas labas lietas. Šobrīd mums tas viss jāturpina attīstīt," atklāj Latvijas izlases treneris. "2007.-2008. gadā dzimušās ir ļoti svarīga paaudze, jo mums ir fiziski spēcīgas un gudras spēlētājas. Mums jāstrādā pie attīstības. Ja veiksim pareizos soļus, tas Latvijai nāks par labu arī ilgtermiņā. Jāpiestrādā pie tehnikas attīstīšanas, jo īpaši punktu gūšanā, kad servē pretinieces."

U17 meiteņu izlases spēlētāju kodols saglabājies no pagājušā gada mačiem, bet tagad ir jaunas spēlētājas cēlājas un libero pozīcijās. "Šobrīd skaidrs, ka ir viena vadošā cēlāja - atlētiska meitene, kurā saredzu potenciālu. Mēs strādājam ar vēl divām jaunākām spēlētājām cēlājas pozīcijā. Šajā vecumā viss var mainīties diezgan strauji. Libero spēlētājai ir labas tehniskās prasmes, kā arī atbilstoša personība un līderes dotības. Libero ir ļoti nozīmīga loma komandā."

Tālāk plānota neliela treniņnometne, kur iespēlēt vēl dažas volejbolistes un tikt skaidrībā ar labāko spēlētāju sarakstu. Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmā kārta meitenēm notiks 6.-10. decembrī Daugavpilī.

Nedēļas nogales pārbaudes mačos pretī stājās divus gadus vecākie Viļņas U19 komandas volejbolisti. "2005. gadā dzimušie Viļņas komandas puiši spēlēja diezgan ātru Eiropas stila volejbolu, kas varētu būt tuvu "top" komandām mūsu vecumā. Līdz ar to bija divas ļoti labas spēles, lai pārbaudītu savus spēkus, tuvākās rezerves un dažādus virknējumus," informē Latvijas U17 zēnu izlases galvenais treneris Māris Vensbergs. "Pirmajā dienā vienojāmies par četriem setiem, labā cīņā nospēlējām 2-2, uzvarēja draudzība. Otrajā dienā izdevās uzvarēt ar 3-0, kaut gan spēlējām mazliet vājāk nekā pirmajā, neizpildījām vairākus uzdevumus, kādos momentos atslēdzāmies un nenospēlējām līdz galam, bet pretinieki varbūt bija vairāk noguruši. Otrajā dienā bija nedaudz švakāk, taču kopumā nospēlējām labi."


 

Uzlabojumu veikšanai palicis nepilns mēnesis, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijai. "Daži puiši vēl nav pietiekami atpūtušies. Noteikti var kļūt fiziski nedaudz spēcīgāki, pielikt tehnikā, saspēlē un aizsardzībā. Pārbaudes spēlēs izdevās labi un agresīvi uzservēt, tas deva rezultātu. Servi vajadzētu noturēt šajā līmenī, bet pārējos visos elementos noteikt var pielikt," atklāj speciālists.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmā kārta zēniem notiks 2.-6. decembrī Gruzijas pilsētā Gori. "Pirms tam izlasei vēl būs četras spēles Entuziastu līgā, kur būs iespēja pilnveidot saspēli un noskaidrot jautājumus par spēlētājiem. Kandidātu lokā ir 16 spēlētāji, bet uz Gruziju var braukt 12-13, daži vēl cīnās par vietu sastāvā," informē treneris Vensbergs.


 

Pārbaudes spēles

5. novembris

LAT U17M - LTU U17M 3-0 (25:17, 25:15, 25:8)

LAT U17Z - Viļņa U19 2-2 (18:25, 25:15, 24:26, 25:22)

6. novembris

LAT U17M - LTU U17M 3-1 (13:25, 25:22, 25:20, 25:13)

LAT U17Z - Viļņa U19 3-0 (25:23, 27:25, 25:23)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi