Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas volejbolistes zaudē arī Bosnijai un Hercegovinai

Latvijas sieviešu volejbola izlase 2021.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra trešajā spēlē piekāpās Bosnijas un Hercegovinas valstsvienībai, pirmo apli noslēdzot ar trim zaudējumiem.

Latvija F grupas mačā Daugavpilī piekāpās Bosnijai un Hercegovinai ar 0:3 (10:25, 14:25, 22:25).

Pirmais sets sākās ar 10:1 viešņu labā, kuras setu noslēdza ar graujošu 25:10 pārsvaru. Arī otrajā setā no septiņiem pirmajiem punktiem sešus guva bosnietes, ielikdamas labu pamatu uzvarai setā ar 25:14.

Trešā seta sākumā pēc vairākām labām Vladas Pridatko servēm vadībā ar 8:5 izvirzījās Latvija. Tomēr bosnietes pēc 8:10 guva deviņus punktus pēc kārtas, panākot 17:10. Pēc 18:11 latvietes guva četrus punktus pēc kārtas un pēc Lāsmas Ozolas bloka panāca 15:18. Pēc Anijas Jurdžas uzbrukuma deficīts bija vairs tikai viens punkts (20:21), tomēr noķert pretinieces vairs neizdevās - 22:25.

Latvijas labā septiņus punktus guva Ozola, kura izcēlās ar trim blokiem. Pa sešiem punktiem sakrāja Paula Ņečiporuka, Irbe Lazda un Pridatko.

Pretiniecēm 17 punktus guva Andželka Radiškoviča, 15 - Dajana Boškoviča.

Otrajā sestdienas spēlē šajā grupā Čehija ar 3-1 (21:25, 25:22, 25:19, 25:16) pieveica Slovēniju.

Jau ziņots, ka iepriekš Latvija kvalifikācijas turnīrā ar 0-3 (19:25, 17:25, 9:25) piekāpās Čehijai, bet piektdien ar 0-3 (15:25, 27:29, 14:25) - Slovēnijai. Bosnija un Hercegovina Slovēniju pārspēja ar 3-0 (25:23, 25:20, 26:24), taču Čehijai piekāpās ar 0-3 (23:25, 18:25, 17:25).

Pēc trijām spēlēm F grupas līdere ar deviņiem punktiem ir Čehija, Bosnija un Hercegovina iekrājusi sešus punktus, Slovēnija - trīs, bet Latvija ir bešā.

Abas izlases pēdējo reizi savā starpā tikās 2019.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, uzvaru ar 3-0 (25:22, 25:14, 25:19) svinot bosnietēm. Latvijas izlase iepriekšējos divos atlases ciklos Bosnijai un Hercegovinai zaudēja Eiropas un pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīros.

Latvijas izlase kvalifikācijas turnīra pirmās trīs spēles Daugavpilī aizvada bez Megijas Dambrehtes un Katrīnas Paulas Krustkalnes sastāvā. Dalībai sacensībās Daugavpilī drīkstēja pieteikt 14 spēlētājas. Tāpēc divas no treniņprocesā nodarbinātajām 16 volejbolistēm pirmā apļa spēlēm savās mājās treneri nevarēja pieteikt.

Pirms turnīra aprīļa pēdējā dienā Latvijas izlase Minskā pārbaudes spēlē ar 0-3 (16:25, 18:25, 18:25) zaudēja Baltkrievijai. 

Abas izlases savā starpā plānoja aizvadīt vēl vienu spēli, bet divām personām, kuras bija iesaistītas pirmā mača norisē, noteica saslimšanu ar Covid-19, kā rezultātā valstsvienība atgriezās Daugavpilī.

13.aprīlī Latvijas sieviešu volejbola izlase gatavošanos kvalifikācijas turnīram sāka 22 spēlētāju sastāvā, bet pēc nepilnas nedēļas treneriem nācās atvadīties no sešām volejbolistēm.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles F grupā ar Latviju, Bosniju un Hercegovinu, Slovēniju un Čehiju paredzētas divos sabraukumos - no 6. līdz 8.maijam Daugavpilī un no 14. līdz 16.maijam - Bosnijas un Hercegovinas pilsētā Zenicā.

Finālturnīrs plānots šogad augustā un septembrī Serbijā, Horvātijā, Bulgārijā un Rumānijā. Četras mājinieču izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas meistarsacīkšu komandas - Turcija, Itālija, Polija, Nīderlande, Vācija, Krievija, Beļģija un Azerbaidžāna - vietu Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas.

Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems sešu kvalifikācijas grupu uzvarētājas un otro vietu ieguvējas.

Latvijas sieviešu volejbola izlases kandidātes Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm Daugavpilī:

diagonālās spēlētājas - Marta Kamēlija Levinska (Arizonas Štata universitātes "Sun Devils", NCAA), Vlada Pridatko, Katrīna Paula Krustkalne (abas - RVS/LU), Anija Jurdža, Megija Dambrehte (abas - RSU/MVS);

pirmā tempa spēlētājas - Irbe Andike Lazda (bez kluba), Lāsma Ozola, Terēze Hrapāne (abas - RVS/LU);

cēlājas - Elza Reknere (RVS/LU), Elvita Dolotova ("KP Brno", Čehija);

otrā tempa spēlētājas - Ingrīda Šveigere ("PSVBG Salzburg", Austrija), Paula Nikola Ņečiporuka (Virdžīnijas Sadraudzības universitātes "Rams", NCAA), Petra Ņečiporuka (RSU/MVS), Līga Plāte ("Jelgava");

"libero" - Elīna Zvaigzne, Kristīne Kramēna (abas - RVS/LU).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi