Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Levinska un Ņečiporuka volejbola izlases rindas papildinās aprīļa beigās

Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA) spēlējošās Marta Kamēlija Levinska un Paula Nikola Ņečiporuka Latvijas izlases rindas papildinās aprīļa beigās, vēsta Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Pusotru mēnesi pirms starta Eiropas čempionāta atlases turnīrā kļuvis zināms Latvijas sieviešu izlases kandidāšu saraksts, kurā iekļautas 22 volejbolistes no Latvijas un ārvalstu komandām. Sieviešu izlasei maija sākumā jāstartē Eiropas čempionāta atlases turnīrā.

Marta vidū par jauno Latvijas sieviešu izlases galveno treneri tika apstiprināts Pāvels Seļivanovs, kurš ikdienā strādā RVS/LU klubā kā Andreja Odinokova palīgs. Viņam kopš 2016.gada ir bagātīga pieredze darbā ar Latvijas sieviešu jaunatnes izlasēm gan galvenā trenera, gan trenera postenī, kā arī kopā ar Odinokovu trenera pieredze Ingunas Minusas vadītajā iepriekšējā pieaugušo izlases modelī.

22 kandidāšu sarakstā izmaiņu, salīdzinot ar Minusas vadīto izlasi, nav daudz. Kandidāšu ir mazāk nekā iepriekš, jo jau pēc pusotra mēneša gaidāmas Eiropas čempionāta atlases cīņas, un kodols palicis iepriekšējais.

"Ja ar mani noslēgtu līgumu uz četriem olimpiskajiem cikliem, tad varētu sākt strādāt ar pavisam mazām meitenēm, taču mums ir jāspēlē jau tagad," salīdzinoši mazās izmaiņas kandidātu sarakstā komentē Seļivanovs, piebilstot, ka labprāt izvēlētos no vairāk volejbolistēm, taču Latvijas resursi ir mazāki nekā vairumam vadošo sporta veida valstu.

Kandidāšu sarakstā ir deviņas RVS/LU kluba volejbolistes, kas nav brīnums, jo Baltijas Sieviešu volejbola līgas sacensībās komanda apliecināja, ka ir spēcīgākā Latvijā, kamēr piecas spēlētājas pārstāv RSU/MVS.

"Pamats būs RVS/LU spēlētājas, un arī divas "ārzemnieces" ir RVS audzēknes, taču pieredze liecina, ka ar klubu izlasi uzvarēt nevar, un ir jāmeklē pastiprinājums. Sarakstā ir visas spēlētājas, kuras ir vismaz tikpat spēcīgas kā RVS/LU spēlētājas un kuras grib spēlēt izlasē," izvēli skaidro Seļivanovs, bilstot, ka dažādu iemeslu dēļ no dalības izlasē atteicās Liene Šimkuse, Inese Jursone un Enija Bidzāne.

Aprīļa vidū treneris cer sākt treniņnometni ar 14-16 kandidātēm, no kurām labākās piedalīsies Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. Jau šobrīd izlase 15-16 cilvēku sastāvā piecreiz nedēļā strādā, galveno uzmanību pievēršot fiziskajai sagatavotībai.

Treneris apliecina, ka no ārvalstu komandās spēlējošajām četrām kandidātēm Elvita Dolotova treniņos iesaistīsies jau tuvākajā laikā, Ingrīda Šveigere talkā gaidāma pirms oficiālās izlases treniņnometnes uzsākšanas, bet ASV spēlējošās Levinska un Ņečiporuka gaidāmas aprīļa beigās.

Seļivanovam izlasē palīdz Odinokovs un vispārējās fiziskās sagatavotības treneris Artūrs Tinte.

Pagaidām Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles grupā ar Latviju, Bosniju un Hercegovinu, Slovēniju un Čehiju paredzētas divos sabraukumos - no 6. līdz 8.maijam Daugavpilī un no 14. līdz 16.maijam Bosnijas un Hercegovinas pilsētā Zenicā.

Finālturnīrs plānots 2021.gada augustā un septembrī Serbijā, Horvātijā, Bulgārijā un Rumānijā. Četras mājinieču izlases un astoņas labākās iepriekšējo Eiropas meistarsacīkšu komandas - Turcija, Itālija, Polija, Nīderlande, Vācija, Krievija, Beļģija un Azerbaidžāna - vietu Eiropas 24 labāko komandu skaitā jau ir nodrošinājušas. Atlikušās 12 vietas finālturnīrā ieņems sešu kvalifikācijas grupu uzvarētājas un otro vietu ieguvējas.

Latvijas sieviešu volejbola izlases kandidātes Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm:

Diagonāle: Marta Kamēlija Levinska (Arizonas Štata universitātes "Sun Devils", NCAA), Vlada Pridatko, Katrīna Paula Krustkalne (abas - RVS/LU), Anija Jurdža, Megija Dambrehte (abas - RSU/MVS);

Pirmais temps: Irbe Andike Lazda (bez kluba), Lāsma Ozola, Terēze Hrapāne (abas - RVS/LU), Darja Tarasenko (Daugavpils "miLATss"), Simona Rozīte ("Jelgava");

Cēlājas: Elza Reknere (RVS/LU), Elvita Dolotova ("KP Brno", Čehija), Rūta Linde (RSU/MVS);

Otrais temps: Ingrīda Šveigere ("PSVBG Salzburg", Austrija), Paula Nikola Ņečiporuka (Virdžīnijas Sadraudzības universitātes "Rams", NCAA), Petra Ņečiporuka (RSU/MVS), Līga Plāte ("Jelgava"), Amanda Nikola Ērgle (RVS/LU);

Libero: Elīna Zvaigzne, Kristīne Kramēna, Sindija Bože (visas - RVS/LU), Linda Šteinberga (RSU/MVS).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi