Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Par Latvijas čempioniem pludmales volejbolā kļūst Bedrītis/Rinkevičs un Jursone/Šimkuse

ERGO Open 2021 Latvijas čempionāta finālturnīrā pludmales volejbolā Liepājā pie uzvarētāju titula svētdien tika Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs un Inese Jursone/Liene Šimkuse.

"ERGO Open 2021" posma finālā Jūrmalā vīriešiem galvenie favorīti Ardis Daniels Bedrītis un Artūrs Rinkevičs ar 2-0 (21:17, 21:15) pārspēja Tomu Benjavu/Sandri Andrejevu (7.). Pirmajā setā Bedrītis un Rinkevičs darbojās ļoti pārliecinoši, nedodot iespējas pretiniekiem. Otrajā setā Bedrīša bloks deva 5:3, Rinkevičs nocīnījās aizsardzībā un panāca 6:3, bet pēc Andrejeva sitiena rezultāts kļuva 10:10. Bedrītis uzlika vēl vienu bloku (14:12), turpinājumā Eiropas U-22 vicečempioni ieguva lielāku pārsvaru (18:14) un izrādījās sekmīgāki arī mača izskaņā - 21:15.

"Mērķis bija parādīt savu labāko sniegumu un neļaut iespēlēties pretiniekiem - domāju, ka mēs to izpildījām," notikumus komentēja jaunais Latvijas čempions Artūrs Rinkevičs, sarunājoties ar LTV7 reportieri. "Pirmā vieta mums vēl nebija bijusi. Iepriekšējos divos posmos spēlējām finālā un zaudējām. Tagad izmantojām izdevību, kad mūsu grandi ir aizbraukuši, un pierādījām, ka esam cienīgi. Spēlējot kopā, pirmais gads ir izvērties fantastisks. Turpināsim strādāt, lai ne tikai noturētu līmeni, bet arī liksim klāt un startēsim augstākā līmenī. Pasaules tūres punktu ziņā mums jau ir iespēja piedalīties turnīros, kuros iepriekš netiktu klāt."

Bedrītis un Rinkevičs nākamnedēļ piedalīsies Pasaules tūres posmā Francijā, bet septembrī ir ieplānoti turnīri Polijā un Itālijā.

Spēlē par 3. vietu turnīra trešā komanda Rinalds Aišpurs/Mihails Samoilovs ar 2-0 (21:18, 21:11) pieveica Aleksandru Soloveju/Ernestu Puškundzi (13.). Cīņa noslēdzās ar rezultatīvu "skyball" servi Samoilova izpildījumā. "Servēs nebija tik daudz kļūdu kā pusfinālā, tāpēc bija vieglāk uzvarēt," atzina bronzas mača pēdējā punkta guvējs, atskatoties uz notikumiem LTV7 tiešraidē. "Pēc sliktā pusfināla paspējām atpūsties un nospēlējām normāli."

Sievietēm uzvarēja turnīra piektais duets Inese Jursone/Liene Šimkuse, finālā ar 2-0 (23:21, 21:17) pieveicot ar trešo numuru izsētās Varvaru Brailko un Denielu Konstantinovu.

Pirmajā setā gados jaunākās pludmales volejbolistes izvirzījās vadībā (4:9), turpinājumā viņas pieļāva dažas kļūdas, Jursone izpildīja eisu (10:11), un tad pieredzes bagātākās spēlētājas guva trīs punktus pēc kārtas (14:13). Šimkuses bloks deva jau 18:15, Konstantinova uzvarēja cīņā pie tīkla (19:18), Brailko nospēlēja aizsardzībā un panāca 19:20, bet galu galā triumfēja Jursone un Šimkuse - 23:21. Otrajā setā Jursone sarūpēja eisu (12:11), pretinieces atbildēja ar divām kļūdām (14:11), bet Šimkuse izcēlās ar netveramo servi (16:12). Konstantinova izpildīja divus blokus pēc kārtas (18:16), arī Jursone nobloķēja (20:16) un pielika mača pēdējo punktu - 21:17.

"Šosezon mums nebija sanācis kādā posmā izcīnīt medaļu. Mēs kaut kā tik ļoti gribējām, esam Latvijas čempiones klasiskajā volejbolā, un vēlējāmies būt čempiones arī pludmalē," šodien zelta mačā izcīnītās uzvaras iemeslu nosauca 2009. gada Eiropas čempione pludmales volejbolā Inese Jursone, stāvot LTV7 kameras priekšā.

"Esmu iemīlējusi šo sporta veidu, kas stipri atšķiras no zāles volejbola. Pēc ilgu gadu spēlēšanas zālē tagad ir jaunas emocijas un jaunas sajūtas, kaut kas pilnīgi savādāks, man ļoti patīk," atzina jaunā Latvijas čempione pludmales volejbolā Liene Šimkuse, kura vēlas turpināt spēlēt kopā tagadējo pārinieci.

Cīņā par 3. vietu turnīra septītais duets Alise Bruzinska/Eva Rozīte-Ņikitina ar 0-2 (19:21, 13:21) piekāpās Kristīnei Briedei/Luīzei Skrastiņai (2.), kuras savā pirmajā kopīgajā turnīrā šorīt ceturtdaļfinālā pārspēja Tokijas olimpisko spēļu pusfinālisti Anastasiju Kravčenoku un gados jauno Annu Rītu.

Cīnoties par bronzu, pirmajā setā izdevās uzvarēt saspringtā cīņā, bet pēc tam viss izvērtās krietni pārliecinošāk. "Otrajā setā mēs nekļūdījāmies, noturējām savu ritmu un agresīvi gājām virsū," pēc uzvaras LTV7 kanālam teica Kristīne Briede, kuras teikto papildināja Luīze Skrastiņa: "Nekļūdījāmies un paļāvāmies uz savu spēli, laikam jāsaka tā. Viss sanāca, kā vajadzēja!"

Skrastiņa kopā ar Varvaru Brailko nākamnedēļ piedalīsies Pasaules tūres divu zvaigžņu posmā Čehijā, savukārt Briede dosies uz studijām ASV un atgriezīsies "Pepperdine" pludmales volejbola komandā.

"ERGO Open 2021" Latvijas čempionātā pludmales volejbola komandas sacentās četros etapos un finālposmā. Visi pieci posmi tiek rīkoti ārpus Rīgas, turpinot apgūt arvien jaunus Latvijas reģionus. Šogad pēc ilgāka pārtraukuma Latvijas čempionāta posmu rīkoja Liepāja, kur svētdien tika kronēti valsts čempioni pludmales volejbolā. Finālturnīrā nedrīkstēja startēt viesi no ārzemēm, uz medaļām pretendēja 39 komandas, tostarp 23 vīriešu dueti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi