Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Samoilovs un Šmēdiņš gatavošanos jaunajai sezonai turpinās Tenerifē

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš trešdien devušies uz Tenerifi, kur turpmākās divas nedēļas pavadīs treniņnometnē, sarunā ar LETA atklāja spēlētāji.

Tāpat kā Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, arī Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pagājušās sezonas pēdējo turnīru aizvadīja Latvijā, kad septembrī spēkojās Eiropas čempionātā Jūrmalas smiltīs. Pēdējā spēle tika aizvadīta ceturtdaļfinālā, bet pēc tam sekoja vairāku nedēļu gara atpūta.

"Septembra vidū mums noslēdzās sezona, kas būtībā arī nebija iesākusies. Pēc tam aptuveni trīs nedēļas veltījām atpūtai, bet jau oktobrī atkal atsākām treniņus," skaidro Šmēdiņš. "Nedēļā ir līdz desmit treniņiem, kuros nedaudz pieskaramies arī bumbām, taču lielākais uzsvars ir uz fizisko sagatavotību."

Novembra sākumā un vidū plaušu karsoni izslimoja Samoilovs, kurš sarunā ar LETA atklāja, ka jau jūtas labāk un ir gatavs pirmajai nometnei pirms jaunās sezonas.

"Plaušu karsonis bija abās plaušās, tāpēc desmit dienas lietoju diezgan spēcīgas antibiotikas. Vēlākās pārbaudes apliecināja, ka iekaisums ķermeni vēl nav pametis, tāpēc neko nevarēju darīt," par savu veselību stāsta pieredzējušais Samoilovs. "Pat pēc veļas izkrāmēšanas no veļasmašīnas man vajadzēja desmit minūtes ilgu atelpas brīdi."

Vēlāk sportists atguvis pašsajūtu un lēnām, variējot ar distances garumu un tajā pavadīto laiku, sācis doties pastaigās. Tagad aiz muguras ir arī pirmie treniņi ar bumbu un daži skriešanas treniņi. Samoilovs arī norādīja, ka šobrīd lielu uzmanību pievērš elpošanas vingrinājumiem un slodzes dozēšanai, jo pēc pneimonijas izslimošanas īpaši jāpiesarga sirds un asinsrites sistēma.

"Divās ar pusi nedēļās sportisko formu jau nedaudz biju atguvis, bet aizvakar Latvijas Olimpiskajā vienībā (LOV) aizvadīju testus. Ārste Līga Cīrule teica, ka viss diezgan ātri un labi atjaunojas," piebilda Samoilovs.

Duets 26. vai 28.novembrī bija plānojis doties uz Itāliju, taču Eiropas dienvidu valstī Covid-19 dēļ visas sporta zāles ir ciet. Tāpat ierobežojumi skāruši arī restorānus un citas sfēras, tāpēc nolemts nedoties uz Itāliju, lai arī biļetes jau tika iegādātas.

"Manā ietekmē nolēmām, ka uz Itāliju nebrauksim, jo saskartos ar sadzīves problēmām un citiem faktoriem. Nevēlamies iestrēgt citā valstī. Plāni ir un tie visu laiku mainās," pauž Šmēdiņš, kurš treniņus aizvadījis kopā arī ar jauniešiem Rīgas apkārtnē esošajā pludmales centrā.

Latvijas duets jau pagājušajā sezonā nometni aizvadīja Itālijā, taču šāds lēmums bija pakārtots gaidāmajam Pasaules tūres posmam Meksikā. Tāpat nometne aizvadīta arī Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro, kuru, iespējams, sanāks apmeklēt arī šosezon.

Šmēdiņš ieminējās, ka duets decembrī varētu doties uz Tenerifi, taču trešdien lēmums jau īstenots, jo abi ir ceļā uz pirmo nometni. Latvijas duetam Spānijas salā pievienosies arī Šveices, Vācijas, Nīderlandes, Itālijas, kā arī Spānijas komandas.

"Tenerifē pavadīsim divas ar pusi nedēļas, bet pēc tam atgriezīsimies Latvijā. Ja izlaistu šo nometni, tad gatavošanās Tokijas olimpiskajām spēlēm būtu ļoti sarežģīta," atklāj Samoilovs. "Pēc Tenerifes atgriezīsimies mājās un paņemsim nelielu pauzi no volejbola. Turpināsim darbu svaru zālē, bet janvārī uz nedēļu mums varētu pievienoties itāļu treneris."

"Janvārī skatīsimies situāciju Covid-19 sakarā. Pagājušajā gadā mums bija nometne Riodežaneiro, kur gribētu doties arī šosezon, taču par to vēl lemsim."

Ar sparingiem Tenerifē Latvijas duets gan nesteigsies, jo nepieciešams atgūt sportisko formu. 

Gana liels pārbaudījums bijusi pagājušā sezonā. Martā aizvadīts Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīrs Dohā, bet pēc tam nākamie mači sekoja Latvijas čempionātā. Pēdējais pilnvērtīgais treniņu process noticis divus mēnešus pirms septembrī aizvadītā Eiropas čempionāta.

"Kad ir vairāki turnīri, vienā zaudē, bet vēl priekšā ir citi, un vari iespēlēties. Martā nospēlējām vienu starptautisku turnīru, bet nākamais sekoja vien septembrī. Pa vidu vēl bija spēles Latvijā. Protams, iztrūkums ir, bet apstākļi visiem ir vienādi," uzsver Šmēdiņš. "Kopumā darba bija mazāk nekā pārējos gados."

"Tik daudz, cik es šogad esmu bijis mājās, tā laikam nav bijis pēdējo astoņu gadu laikā."

Lērums sportistu Covid-19 pandēmijas laikā pirmo reizi pēc ilgāka laika biežāk kopā pabija ar ģimeni. Šī, iespējams, ir "pandēmijas mākoņa" vienīgā zelta maliņa, jo aizmirst smagi ieguldīto darbu, kas vēlāk izmests vējā, ir grūti.

"Pagājusī sezona bija sāpīga, jo jau kopš oktobra aizvadījām treniņus, kopumā gatavojoties aptuveni piecus mēnešus. Seko viens turnīrs, devītā vieta un smagais darbs ir vējā. Sezona beigusies," aizvadīto gadu "piecos vārdos" ieskicē Šmēdiņš. "Sezonas ievads bija cerīgs, un arī paši fiziski bijām gatavi."

Sportists vēlreiz uzsvēra, ka apstākļi visiem ir vienādi, tāpēc jāsaglabā motivācija un "jātur roka uz pulsa", lai nepieciešamības gadījumā sportiskā forma ļautu startēt kādā no turnīriem.

Tā kā pandēmijas laikā ilgs laiks pavadīts dzimtenē, izdevies arī izpildīt iepriekš noslēgtās vienošanās ar Latvijas kompānijām, kas jau vairākus gadus atbalsta duetu. Samoilovs atklāja, ka sarunas par sadarbības turpināšanu noris arī šobrīd, bet neviens no atbalstītājiem par šo gadu neesot "apvainojies" vai krasi samazinājis iepriekš sniegto atbalstu.

Pludmales volejbola sabiedrība mēļo, ka sezonas pirmais turnīrs varētu notikt Dohā. Šo informāciju par teju ticamu jau padara fakts, ka spēlētāju asociācija no Starptautiskā Volejbola federācijas (FIVB) saņēmusi sezonas provizorisko kalendāru. Tajā sezonas sākums Dohā iezīmēts marta otrajā nedēļā.

Gadījumā, ja Covid-19 neietekmēs arī nākamās sezonas norisi, pēc Dohas Pasaules tūres turnīri gaidāmi teju katru nedēļu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi