Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Samoilovs/Šmēdiņš nesasniedz sev nepieciešamo ceturtdaļfinālu un cīņu par ceļazīmi uz Tokiju turpinās jūnija beigās

Latvijas pludmales volejbolistu duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sestdien Ostravā notiekošajā Pasaules tūres četru zvaigžņu turnīra izslēgšanas spēļu otrajā kārtā piedzīvoja zaudējumu, kā rezultātā pagaidām vēl nav izdevies izcīnīt ceļazīmi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Pāris Samoilovs/Šmēdiņš, kuri Ostravā bija izsēti ar 16.numuru, "play-off" otrajā kārtā ar 0-2 (19:21, 28-30) piekāpās itāļiem Paulo Nikolai/Daniēli Lupo, kuriem piešķirts devītais numurs.

Lai saglabātu cerību uz olimpisko kvotu pēc ranga, Latvijas komandai bija jātiek ceturtdaļfinālā. Ar ceturtdaļfinālu pietiktu, ja nīderlandieši Kristiāns Vārenhorsts/Stevens van der Velde neiekļūs Ostravas finālā.

Ņemot vērā, ka Latvijas duetam neizdevās sasniegt ceturtdaļfinālu, Tokijas olimpisko spēļu ceļazīmes iegūšanai atlikusi pēdējā cerība - būs jāuzvar Kontinentālā kausa finālturnīrā, kas 23. jūnijā sāksies Nīderlandē.

Pirmais sets iesākās līdzīgā cīņā, pie laukuma maiņas rezultāta tablo vēstot 7:7. Pēc tam sekoja itāļu kļūda servē un divi Samoilova bloki, kas ļāva iegūt trīs punktu pārsvaru 10:7. Pārsvaru izdevās nosargāt līdz seta vidum, kad itāļi panāca neizšķirtu 14:14. Seta galotnē Latvijas duets jau bija iedzinējos ar 17:19, bet precīzs uzbrukums un Šmēdiņa bloks ļāva panākt neizšķirtu. Nākamos divus punktus ieguva itāļi, svinot uzvaru setā.

Arī otrais sets aizritēja līdzīgā cīņā, itāļiem galotnē atkal esot vadībā ar 19:17. Samoilovs/Šmēdiņš neizšķirtu panāca pie 20:20, bet pēc tam deviņas reizes bija neizšķirts, abiem duetiem uz pretinieku iegūto punktu spējot atbildēt ar precīzu uzbrukumu vai prasmīgu spēli aizsardzībā.

Pie rezultāta 28:28 Samoilovs tika nobloķēts, bet nākamajā uzbrukumā sita autā, pārim piedzīvojot zaudējumu soli pirms nepieciešamā ceturtdaļfināla.

Samoilovs/Šmēdiņš šo posmu noslēdza dalītā devītajā vietā un nopelnīja 400 ranga punktus.

Tikmēr Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs apakšgrupā piedzīvoja divus zaudējumus un turnīru noslēdza dalītā 25.vietā.

Iepriekš ziņots, ka sieviešu turnīrā ar desmito numuru izliktais Latvijas duets Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā piedzīvoja zaudējumu un ierindojās dalītā 17.vietā.

Pamatturnīrā piedalās 32 dueti, kuri sadalīti astoņās apakšgrupās. Vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas gūst pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības ir jānoslēdz.

Graudiņa/Kravčenoka, kā arī Pļaviņš/Točs Latvijai jau ir nopelnījuši pa vienai ceļazīmei uz olimpiskajām spēlēm, bet iespējas kvalificēties Tokijai ir arī Samoilovam/Šmēdiņam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi