Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Švans: spēles laikā dažkārt radās sajūta – lai kur mēs sistu, priekšā ir viņu bloka rokas

Pēc sīvā piecu setu cīņā Eiropas čempionātā Tallinā piedzīvotā zaudējuma Slovākijai laikraksts Diena aprunājās ar Latvijas volejbola izlases kapteini Tomu Švanu.

Kā pietrūka, lai tiktu pie nepieciešamās uzvaras?

Nesanāca noturēt savas spēles līmeni vienmērīgu pienācīgā kvalitātē, tāpēc arī tāds iznākums. Grūti uzreiz pēc spēles novērtēt, kamēr emocijas nav nosēdušās. Vēl neesmu sapratis, kas notika. Protams, ir grūti pēc šādām spēlēm. Nevienam nepatīk zaudēt.

Nestabilitāte spēlē bija pašu vai pretinieku snieguma rezultāts?

Paši ar saviem uzdevumiem ne vienmēr tikām galā. Protams, arī viņi labi spēlēja. Pirmajā setā ļoti labi bija blokā. Ne tikai tīrajā bloķēšanā, taču ļoti bieži pieķēra mūsu sitienus, mīkstināja tos, lai aizsardzība var bumbu pacelt. Bija brīži spēles sākumā, kad bija sajūta – kur sitam, tur blokā ir viņu rokas. Pat ja iziet cauri, bumba tiek pacelta. Nekas, pamazām lauzām spēli un nākamajos setos jau izdevās daudz veiksmīgāk apspēlēt viņu aizsardzību. Pietrūka stabilitātes, lai to paveiktu visas spēles garumā. 

Piektajā setā vēlreiz izšķīra neveiksmīgais sākums?

Redzējām, ka piektajā setā viss viņiem sakrita. Lai kur un kā mēs sistu, viņi visu paņēma, jau sākumā veica izšķirošu izrāvienu. Viņu pirmais temps labi uzservēja planierīti, ar ko līdz galam netikām. Labi, gaisā to bumbu dabūjām, bet ne ideāli. Nācās spēlēt uz malām, kur jau viņu sakārtotais bloks. Tur kaut kas bija jāatrod, lai bloku apspēlētu, bet neizdevās. Tāds tas piektais sets jau no paša sākuma sanāca. Nesanāca – teiksim, kā ir.

Divās svarīgās spēlēs zaudējāt, esot ar 2-1 priekšā...

Noskaņojums komandā abās šajās spēlēs bija labs. Nevienā mirklī, skatoties uz puišiem, man neradās sajūta, ka kāds būtu negatavs vai pietrūktu pašatdeves. Visi atdeva spēkus laukumā. Attieksme un gribēšana bija, par to nevaram nevienam neko pārmest, bet citreiz izpildījums piekliboja. 

Nu jau tikšanai tālāk būs jāuzvar Vācija vai Francija!

Kas cits atliek? Noteikti iesim un mēģināsim tikt pie uzvaras arī pret viņiem. Skaidrs, ka pretī ir volejbola grandi, ļoti spēcīgas komandas, grupas līderi. Mēs varam tikai iet un izbaudīt šāda līmeņa spēles, cik vien varam. Spēka pietiks, lai arī jāspēlē trīs dienas pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi