Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Volejbolisti vēlreiz zaudē piecos setos, apgrūtinot iekļūšanu EČ izslēgšanas turnīrā

Latvijas vīriešu volejbola izlase pirmdien Tallinā piedzīvoja zaudējumu trešajā Eiropas čempionāta finālturnīra spēlē, apgrūtinot sev iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

Latvija ar rezultātu 2-3 (18:25, 25:23, 25:13, 19:25, 7:15) piekāpās Slovākijai.

Ar pieciem punktiem trīs spēlēs Latvija D apakšgrupā ieņem trešo vietu, bet priekšā būs cīņas ar Francijas un Vācijas izlasēm, pret kurām iegūt kaut vienu punktu būs ļoti grūti.

D apakšgrupā pa sešiem punktiem divās spēlēs guvušas Vācija un Francija, pieci punkti trīs dueļos ir Latvijai, trīs punktus trīs mačos guvusi Slovākija, bet pa diviem punktiem ir trīs cīņas aizvadījušajām Igaunijai un Horvātijai. Izslēgšanas turnīrā  iekļūs katras grupas četras labākās komandas.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija Hermans Egleskalns, 15 punktus guva Atvars Ozoliņš, bet 13 punktus - Kristaps Šmits. Ar četriem punktiem blokā izcēlās Ozoliņš un Toms Švans, kuram arī divi punkti ar "eisiem".

Slovākijai 19 punktus guva Matejs Patāks, kurš četrreiz izcēlās blokā.

Maču ar diviem punktiem pēc kārtas sāka pretinieki un latviešu neveiksmīgie uzbrukumi ļāva viņiem atrasties vadībā līdz Latvijas izlase blokā panāca 8:8. Tiesa, vēlāk tieši nesekmīgā spēle blokā lika Latvijai nonākt iedzinējos ar 10:13, bet vēlāk kļūdas servēs liedza panākt neizšķirtu. Ātri vien Avo Kēla vadītie vīri ieguva jau piecu punktu deficītu (14:19), bet vēlāk setu zaudēja ar 18:25.

Otrajā setā pretinieki turpināja apliecināt savu pārākumu vairākos spēles elementos un panāca 3:0. Pašu kļūdas un nesekmīgie uzbrukumi liedza atspēlēties un seta vidū izlases šķīra jau pieci punkti - 15:10 Slovākijas izlases labā. Emocionālais pacēlums, aizsardzības uzlabošana un Kristapa Šmita iesaistīšanās spēlē ļāva vairākas reizes pietuvoties līdz tikai viena punkta deficītam, bet seta nogalē Atvars Ozoliņš ar spēcīgu gremdi izlīdzināja rezultātu (23:23). Turpinājumā kolektīvā spēle blokā deva vēl divus punktus un uzvaru setā - 25:23.

Turpinot jaudīgos uzbrukumus, trešā seta sākumā Latvijas izlase ieguva vadību ar 5:1. Turpinājumā slovāki nespēja lauzt cīņas gaitu un latvieši svinēja pārliecinošu uzvaru ar 25:13.

Ar diviem uzvarētiem setiem Latvijas volejbolisti bija nodrošinājuši vismaz vienu punktu, bet uzvara ceturtajā setā ļautu ierakstīt turnīra tabulā plus trīs punktus. Atbildīgo setu Latvijas izlase iesāka ar nonākšanu iedzinējos 3:9. Seta vidū pāris veiksmīgi uzbrukumi pietuvināja latviešus līdz mīnus četriem punktiem, taču kļūdas liedza izmantot pretinieku nesekmīgās epizodes. Setā zaudējums ar 19:25 un no rokām izlaisti trīs punkti.

Kļūdas un pasivitāte aizsardzībā turpinājās arī trešā seta sākumā, kā dēļ Latvijas izlase nonāca iedzinējos ar 1:6. Seta ievadā zaudētos punktus atspēlēt neizdevās un tika piedzīvots zaudējums ar 2-3.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā atgriezusies pēc 26 gadu pārtraukuma un jau pirmajā spēlē trešdien sarūpēja pārsteigumu - uzvara 3-1 (25:23, 25:22, 16:25, 25:21) pār galvenā trenera Avo Kēla dzimteni Igauniju. Otrajā spēlē latvieši ar rezultātu 2-3 (30:28, 20:25, 25:23, 29:31, 11:15) zaudēja Horvātijai.

Slovākijai pirmajās divās spēlēs tikai zaudējumi - 0-3 (22:25, 20:25, 19:25) olimpiskajai čempionei Francijai un 2-3 (27:25, 25:22, 18:25, 14:25, 13:15) mājiniecei Igaunijai.

Grupas turnīra turpinājumā Latvijas izlasei otrdien jātiekas ar Vāciju un trešdien - ar olimpisko čempioni Franciju. Abas šīs izlases ir grupas favorītes un pagaidām nav zaudējušas ne seta.

Latvijas izlases kapteinis arī šajā turnīrā ir Toms Švans. Pirms nedēļas uz turnīru devās 14 volejbolisti, bet rezerves sarakstā palika cēlājs Jānis Jansons un uzbrucējs Jānis Medenis. Covid-19 gadījumā ir paredzēta iespēja no rezerves saraksta pieteikt vienu spēlētāju turnīra gaitā.

Slovākijas izlase spēlē savā 11.finālturnīrā, labāko rezultātu sasniedzot pirms desmit gadiem, kad izdevās aizkļūt līdz ceturtdaļfinālam un izcīnīt piekto vietu. Abas komandas iepriekšējo reizi savā starpā spēkojās 2019.gadā, kad Eiropas līgas Zelta grupas sacensībās vispirms piecos setos uzvarēja slovāki, bet pēc tam latvieši revanšējās ar uzvaru četros setos.

Abas izlases arī šovasar spēlēja 19 izlašu turnīrā Eiropas līgā un, startējot Zelta grupā, Latvija bija desmitā, bet Slovākija ieņēma 11.vietu.

2020.gada septembrī Latvijas vīriešu izlase savā kvalifikācijas grupā apsteidza Spāniju, Moldovu un Kipru, izcīnot pirmo vietu. Latvijas volejbolisti tādējādi kvalificējās Eiropas čempionāta finālturnīram, kur iepriekš spēlēja 1995.gadā, iegūstot 11.vietu.

Latvijas izlases galvenajam trenerim Avo Kēlam palīdz asistenti Guntis Atars, Boriss Kolčins un Austris Štāls.

Eiropas čempionāta finālturnīrs notiek Igaunijā, Somijā, Polijā un Čehijā, piedaloties 24 izlasēm, kas sadalītas četrās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūs katras apakšgrupas četras labākās komandas.

Tā kā Igaunija iekļauta dzeltenajā sarakstā, līdzjutējiem bez Covid-19 sertifikāta pēc atgriešanās Latvijā būs jāievēro pašizolācija.

Turnīra norises laikā valstsvienības viesnīcās dzīvos "burbuļa" apstākļos. Gadījumā, ja Latvijas izlasei izdosies sasniegt "play-off", lidojumu uz Ostravu ar čārterreisu nodrošinās organizatori.

Latvijas izlases sastāvs startam Eiropas čempionātā Tallinā:

cēlāji - Deniss Petrovs (Ņižņijnovgorodas ASK, Krievija), Edvīns Skrūders (Jēkabpils "Lūši");

diagonāles uzbrucēji - Kristers Dardzāns (Jēkabpils "Lūši"), Hermans Egleskalns (Pirejas "Olympiacos", Grieķija), Kristaps Platačs ("Parnu", Igaunija);

pirmā tempa spēlētāji - Renārs Pauls Jansons ("RTU Robežsardze"/"Jūrmala"), Toms Švans ("Parnu", Igaunija), Gustavs Freimanis (Jēkabpils "Lūši");

otrā tempa uzbrucēji - Romāns Saušs ("Valepa", Somija), Kristaps Šmits (Jēkabpils "Lūši"), Atvars Ozoliņš ("Parnu", Igaunija), Edvarts Buivids ("Lindaren Volley Amriswill", Šveice);

"libero" - Ingars Ivanovs ("RTU Robežsardze"/"Jūrmala"), Artems Petrovs ("Lotos").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi