Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

2022. gada Latvijas labākais sportists Vasiļjevs: šis nav īstais laiks Krievijai atgriezties sporta apritē

Šobrīd nav īstais laiks, lai Krievijas sportisti atgrieztos starptautiskajā apritē, bet kādā brīdī tas viņiem būs jāļauj, intervijā žurnālam Sporta Avīze pastāstīja daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs, kurš tika atzīts par 2022. gada Latvijas labāko sportistu.

Jau 2022. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs Krievijas sportisti nevarēja startēt zem sava karoga, turklāt to laikā arī izcēlās liels skandāls, kad pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas dāmu sacensību galvenajai favorītei Kamilai Valijevai. Kaut sportiste tobrīd bija vien 15 gadus veca, viņa jau bija paspējusi sasniegt deviņus pasaules rekordus. Uzreiz pēc olimpisko spēļu noslēguma Krievija iebruka Ukrainā un kopš 2022. gada 1. marta Krievijas daiļslidotājiem piedalīties starptautiskās sacensībās ir liegts.

“Manuprāt, šis nav labs laiks, un lēmums ir sasteigts,” Vasiļjevs intervijā atbildēja uz jautājumu par Starptautiskās Olimpiskās komitejas lēmumu ļaut šī gada Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties arī Krievijas sportistiem. “Karš joprojām turpinās, turklāt Krievijas daiļslidošanā nav beidzies dopinga skandāls. Personīgi es nevaru no sirds pateikt, ka viss ir labi, slidosim atkal kopā, tomēr uzskatu, ka tas būs nepieciešams tad, kad situācija politiski normalizēsies. Piekrītu šai idejai, bet pilnīgi nepiekrītu izvēlētajam laikam. Pagaidām viņiem nevajag atgriezties, bet laika gaitā tas būs jāatļauj.”

Pērn janvārī, aizstāvot Ukrainu, dzīvību 25 gadu vecumā zaudēja daiļslidotājs Dmitro Šarpars, kurš 2016. gadā tāpat kā Vasiļjevs piedalījās jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs.

“Nav tādas neitrālas valsts,” Vasiļjevs intervijā pauda viedokli, ka Krievijas sportistu startēšana zem neitrāla karoga ir bezjēdzīga, jo visi tāpat zinās, ka tie ir Krievijas sportisti. “Es saprastu, ka šie sportisti būtu izdzīti no savas valsts vai tajā cietuši, bet, nē, zem neitrāla karoga iet tikai viena valsts. Tad beidziet izlikties un dodiet viņiem viņu karogu.”

Tomēr daiļslidotājs atzina, ka daudzi cilvēki, kurus viņš Krievijā pazīst, ir noskaņoti pret karu. “Ceru, ka pēc tam, kad valsts nomierināsies, normālie cilvēki iznāks un parādīs to pusi, kas pašlaik no pasaules sporta pazūd. Ceru, ka arī tie sportisti, kuri demonstrēja atbalstu Krievijas valsts politikai, to nedarīja tāpēc, ka viņi to ļoti gribēja.”

Visu interviju ar 2022. gada Eiropas čempionāta bronzas ieguvēju lasiet janvāra Sporta Avīzes numurā. Jau šonedēļ Vasiļjevam gaidāms šīs sezonas galvenais starts, netālajā Kauņā piedaloties Eiropas čempionātā. Īsā programma vīriem risināsies trešdienas vakarā, bet izvēles slidojums tiks aizvadīts divas dienas vēlāk. Bez Vasiļjeva Latviju vīru sacensībās pārstāvēs arī Ukrainā dzimušais un izaugušais Fedirs Kuļišs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi