Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ātruma cilts: kā kļūt par jūtūberi, ja krājumā ir 90. gadu blakusvāģu video

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko raidījuma Ātruma cilts sēriju. Tajā Pauls Timrots viesojas pie Tomasa Cīruļa, kurš Youtube paaudzi iepazīstina ar deviņdesmito gadu blakusvāģu motokrosa leģendām.

Tomass Cīrulis ir bijis klāt Latvijai nozīmīgos blakusvāģu motokrosa notikumos, iemūžinot Kristera Serģa un Arta Rasmaņa sasniegumus Pasaules čempionātos. Motokross savulaik nav bijis Tomasa interešu lokā – viņam paticis sports, bet pats studējis Latvijas Valsts konservatorijā un strādājis radio reklāmas daļā. 1997. gadā kā radio reportieris braucis uz Pasaules čempionātu blakusvāģu motokrosā, kur latviešu braucēji izcīnīja pirmo titulu. Vēlāk Tomass iegādājies kameru un sācis filmēt, 1998. gadā Serģis un Rasmanis Tomasu aicināja uzņemties darbu ar faniem un kļūt par komandas preses atašeju. Vēlāk sekojis arī darbs sponsoru piesaistīšanā.

Tomass bijis klāt visu Pasaules čempionu titulu iegūšanas brīžos ­– no 1999. gada līdz 2003. gadam braucis uz visām sacensībām. Viņa filmētos sižetus pārraidījis raidījums "Zebra" un tie apraidīti nacionālā līmenī, rādot finišus un uzvaras, avārijas un neparastākos momentus.

Šajos laikos Tomass atradis bēniņos kasti ar divdesmit gadus vecām video kasetēm un tās noskatoties sapratis, ka vēsturiskie kadri varētu būt interesanti gan pašiem braucējiem, gan nākamajām paaudzēm. Tā tapis viņa Youtube kanāls, kur skatītāji no visas pasaules sajūsminās par blakusvāģu motokrosu.

Kā Tomass spēja iziet no komforta zonas nezināmā profesijā un sadzīvot ar sportistu nesaskaņām, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā.

Šajā Ātruma cilts sezonā Pauls Timrots un raidījuma komanda turpina meklēt ātrumu, piedzīvojumus un interesantus sarunu biedrus. Ātruma cilts katru ceturtdienu skatāma arī LMT Viedtelevīzijā un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties Twitter sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts.  

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi