Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Abi olimpieši kļūst par Latvijas čempioniem slalomā Baltijas kausā Itālijā

Trešdien Itālijas kalnu ciematā Pocā di Fassā FIS sacensībās un Baltijas kausa otrajā posmā kalnu slēpošanā, ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija (LSF) un kas pulcēja spēcīgu un daudzskaitlīgu sastāvu, par Latvijas čempioniem slalomā kļuva Miks Zvejnieks (Virsotne/World Racing academy), kurš ļoti līdzīgā cīņā pārspēja sīvāko konkurentu Žaku Gedru (Baltic Ski team), un Liene Bondare (Baltic Ski team), kurai vieglai uzvara. Zvejniekam kopējā ieskaitē 18.vieta, bet Bondarei – 24.rezultāts, informē LSF pārstāvis Ivars Bācis.

LSF rīkotajam Baltijas kausa otrajam posmam kalnu slēpošanā, kur startē kalnu slēpotāji no gandrīz 40 valstīm, pēc pirmajām trim dienām ar sacensībām milzu slalomā bija trīs brīvdienas, un otrdien tas turpinājās ar slalomu, bet trešdien šajā disciplīnā tika sadalītas Latvijas čempionāta medaļas. Jau ziņojām, ka pagājušo ceturtdien par valsts čempioniem milzu slalomā kļuva Žaks Gedra un Liene Bondare.

Vīriešiem šodien sacentās 73 kalnu slēpotāji, kuru vidū arī pieci latvieši, no kuriem tikai Miks Zvejnieks dalībnieku vidū pēc reitinga bija labāko piecpadsmitniekā. Mārupietis bija galvenais favorīts mūsējo vidū, bet bija gaidāms, ka milzu slaloma uzvarētājs no Cēsīm viņam sastādīs sīvu konkurenci. Tā arī notika. Ļoti līdzīgā cīņā, vienam esot ātrākam pirmajā, bet otram – otrajā braucienā, Zvejnieks (18.vieta, +2,81 sek.) revanšējās Gedram (21.vieta) ar tieši tādu pašu starpību – pussekundi.

Vēlreiz trešais latviešu vidū bija Norvēģijā dzīvojošais un 18 gadus vecais Kristofers Gulbis (Snowfeel), kuram 30.vieta (+9,72 sek.). Vietu ziņā, bet ne pēc zaudētā laika, aiz Gulbja ļoti tuvu bija Gustavs Ābele (ASI/Rukas Kalnu slēpošanas skola) un Bruno Ģermanis (Snowfeel), kuriem attiecīgi 32. (+18,71 sek.) un 33.vieta (+23,66 sek.).

Uzvaru izcīnīja vien 17 gadus vecais Zviedrijas kalnu slēpotājs Fabians Aks Svarts, kurš par ceturtdaļsekundi apsteidza šveicieti Matiasu Itenu, kurš Eiropas kausos vienu reizi ir ticis divdesmitniekā.

Sievietēm bija spēcīgāks sastāvs nekā vīriešiem. Uzvaru izcīnīja 23 gadus vecā itāliete Anita Gulli, kura pērn pasaules čempionātā (26.vieta) ierindojās divas vietas aiz Dženiferas Ģērmanes, bet pirms divām nedēļām Pasaules kausa posmā Šladmingā bija 23.vietā. Beigās uzvarētājai tikai 0,09 sekundes piekāpās vēl viena PK posmā Šladmingā Top30 (20.vieta) sasniegusī slalomiste Marija Škanova no Baltkrievijas.

Sievietēm sacentās 54 dalībnieces, bet finišu abu braucienu summā sasniedza 29. Atšķirībā no vīriešiem sieviešu konkurencē Latvijas čempionāta ieskaitē pirmās vietas ieguvēja nemainījās un arī līdzīgas cīņas nebija. Pie otrā titula tika Liene Bondare, kurai pēc otrā brauciena sanāca pakāpties uz 24.vietu (+7,84 sek.). Divas reizes vairāk nekā Bondare uzvarētājai zaudēja Laura Bišere (Leitner Ski Academy, Austrija), kura milzu slalomā nepiedalījās, bet slalomā ieņēma 27.vietu (+14,43 sek.).  Līdz ar to šoreiz Helēnai Ērenpreisai (Rukas Kalnu slēpošanas skola) un Samantai Līcītei (Pantera) abām nesanāca godalgota vieta, un bija jānoskaidro, kura tiks pie bronzas. Abu duelī tāpat kā milzu slalomā virsroku ņēma Helēna (28.vieta, +22,47 sek.), bet Samantai 29.vieta (+24,10 sek.).

Otrdien pirmajā slalomā Zvejnieks ar Gedru izstājās, un līdz ar to Latvijas kalnu slēpotāju vidū ar 38.vietu labākais bija Gulbis (+12,57 sek.). Arī sievietēm Bondare nefinišejā, bet Līcītei izdevās apsteigt Ērenpreisu, esot labākajai no latvietēm (31.vieta, +18,61 sek.).

Ceturtdien Baltija kausa otrais posms noslēgsies ar trešo slalomu, kas būs Lietuvas čempionāta ietvaros.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi