Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bendika pasaules čempionātā biatlonā 7,5 kilometru sprintā ierindojas 26.vietā

Baiba Bendika sestdien pasaules čempionātā biatlonā Pokļukā 7,5 kilometru sprintā ieņēma 26.vietu, Sanita Buliņa bija 92. un Annija Keita Sabule - pēdējā 99.vietā, kamēr uzvarēja norvēģiete Tirila Ekhofa.

Vadošā Latvijas biatloniste Bendika trasē devās ceturtā, reizi kļūdoties šaušanā guļus un divas - stāvus ugunslīnijā. Solis trasē bija gana ātrs, sasniedzot 17. ātrāko laiku trasē, kas ļāva ierindoties 26.vietā minūti un 38,3 sekundes aiz uzvarētājas norvēģietes Tirilas Ekhofas un iekļūt iedzīšanas sacensībās, kurām kvalificējās 60 labākās sportistes.

Ekhofa bija viena no tikai septiņām biatlonistēm, kuras ne reizi nekļūdījās šautuvē, un par 12 sekundēm apsteidza francūzieti Anaisu Ševaljē-Bušē, kura bija spiesta mērot vienu soda apli, un par 14,4 sekundēm Baltkrievijas biatlonisti Hannu Solu, kura bija septiņu precīzo šāvēju vidū.

Ceturtā finišēja vāciete Denīze Hermane, piektā - itāliete Liza Vitoci, un tikai sestā - pēc sestdienas sacensībām bijusī Pasaules kausa kopvērtējuma līdere norvēģiete Marte Ulsbū Reiselanna.

Buliņa šautuvē kļūdījās pa trim reizēm guļus un stāvus, ierindojoties 92.vietā četras minūtes un 49,6 sekundes aiz Ekhofas.

Sabulei debijā pasaules meistarsacīkstēs pieaugušajiem 99 sportistu vidū tika pēdējā vieta. Viņa divreiz kļūdījās šaušanā guļus, trīs - šaušanā stāvus un uzvarētājai zaudēja septiņas minūtes un 18,6 sekundes.

Latvijas sieviešu izlases līdere Bendika pēc saslimšanas ar Covid-19 pirmos divus Pasaules kausa posmus šosezon izlaida. Divos posmos Austrijas trasē Hohfilcenē viņa ar vienu un pieciem soda apļiem sprintā ierindojās attiecīgi 20. un 85.vietā. Oberhofā Bendika ar divām kļūdām šaušanā sprintā ierindojās 21.vietā un ar trim "pūdeļiem" - 48.vietā.

Eiropas čempionātā Polijas trasē Dušņikizdrojā janvāra beigās Latvijas labākā biatloniste ar vienu soda apli izcīnīja zelta medaļu.

Iepriekšējā sezonā Bendika PK sacensību ietvaros piedalījās astoņās sprinta sacensībās. Augstākais sasniegums ar vienu garām aizšautu lodi bija 12.vieta pasaules meistarsacīkstēs Itālijas trasē Antholcā, kā arī 15.vieta sezonas pēdējā posmā Kontiolahti.

2019./2020.gada sezonā Pasaules kausa posmā Pokļukā sprinta disciplīna nebija iekļauta.

2015./2016.gada PK posmā Kenmoras trasē Kanādā Bendika tieši sprintā sasniedza Latvijas sieviešu biatlona vēsturē augstāko vietu PK sacensībās - piekto.

Buliņai pirmajās no sprinta sacensībām Hohfilcenē tikai četru vietu un 10,5 sekunžu pietrūka, lai ar ideālu šaušanu jau ar pirmo paņēmienu iekļūtu iedzīšanas sacensībās - 64.vieta 109 sportistu vidū. Otrajā posmā Hohfilcenē viņai četras kļūdas šaušanā un 103.vieta. Līdzīgi rezultāti Buliņai arī Oberhofā - 99. un 91vieta.

Pagājušā gada pasaules meistarsacīkstēs Antholcā-Anterselvā Buliņa individuālajās disciplīnās debitēja ar 98.vietu.

Sabulei šī bija debija pasaules čempionātos pieaugušajiem.

Pasaules kausa sacensībās viņa šosezon piedalījās abās sprinta sacensībās Kontiolahti, ar četrām kļūdām šaušanā ieņemdama 99.vietu un ar perfektu šaušanu finišēdama 69.vietā.

Pagājušajā sezonā par pasaules čempioni sprintā kļuva norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna, kura apsteidza amerikānieti Sjūzanu Dankliju un čehieti Luciju Harvātovu.

Pasaules čempionāta rezultāti tiek ieskaitīti arī Pasaules kausa sacensību kopvērtējumā.

Pēc septiņām sprinta sacensībām disciplīnas kopvērtējuma vadībā ar 328 punktiem ir norvēģiete Tirila Ekhofa, par 28 punktiem mazāk ir viņas tautietei Martei Ulsbū-Reiselannai, kamēr 291 punktu iekrājusi Zviedrijas pārstāve Hanna Ēberja. Bendika ar 56 punktiem ierindojas 43.pozīcijā.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc 16 sacensībām pirmo vietu tagad ar 677 punktiem ieņem norvēģiete Tirila Ekhofa, bet līdzšinējā līdere Ekhofas tautiete Marte Ulsbū Reiselanna ir otrā ar 663 punktiem, kamēr pirmo trijnieku ar 647 punktiem noslēdz zviedriete Hanna Ēberja. Bendika iekrājusi 70 punktus, kas dod 47.vietu.

Pagājušajā sezonā sprinta kopvērtējumā nepārspēta palika vāciete Denīze Hermane, bet Lielo kristāla globusu ieguva itāliete Doroteja Vīrere.

Čempionāta turpinājumā svētdien būs iedzīšanas sacensības vīriešiem un sievietēm. Otrdien un trešdien notiks mači klasiskajā distancē, ceturtdien būs pāru stafete, sestdien - stafetes, bet svētdien noslēgumā noritēs spēkošanās distancēs ar kopēju startu.

Pēc planētas meistarsacīkstēm būs divi Pasaules kausa posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Oslo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi