Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bendika PK sezonu noslēdz ar 29.vietu iedzīšanas sacensībās

Latvijas biatloniste Baiba Bendika sestdien Somijā pēdējā, astotajā, Pasaules kausa posmā desmit kilometru iedzīšanas sacensībās ierindojās 29.vietā.

Par sacensību uzvarētāju tika kronēta francūziete Žulia Simona, kura pa vienai reizei kļūdījās otrajā un trešajā šautuvē, finišējot ar laiku 30 minūtes un 43,5 sekundes. Tas sportistei bija pirmais pjedestāls Pasaules kausa sacensībās.

Otro vietu izcīnīja šveiciete Selīna Gasparina, kura uzvarētājai zaudēja 17,3 sekundes, bet pati par trīs ar pusi sekundēm apsteidza itālieti Lizu Vitoci.

Aiz goda pjedestāla ierindojās somiete Kaisa Makarainena, piektā vieta polietei Monikai Staregai-Hoinizai, kamēr sesto pozīciju ieguva Mona Brošsona no Zviedrijas.

Pasaules kausa vicelīdere Tirila Ekhofa no Norvēģijas ierindojās desmitajā pozīcijā, kamēr līdere Doroteja Vīrere no Itālijas bija vietu zemāk.

Tikmēr Bendika trasē devās vienu minūti un 14 sekundes aiz Hermanas un pirmajā ugunslīnijā pieļāva divas kļūdas, noslīdot uz 30.pozīciju. Otrajā šautuvē Bendika bija nekļūdīga un pameta to 21.pozīcijā, tobrīd līderei zaudējot nedaudz vairāk kā minūti un 11 sekundes. Trešajā ugunslīnijā stāvus Bendika pieļāva vienu kļūdu, kā rezultātā izdevās pakāpties uz 15.vietu, līderei jau zaudējot mazāk nekā minūti. Cerības par augstvērtīgu vietu tika dzēstas pēc pēdējās šautuves, kurā pieļauti trīs "pūdeļi", kā rezultātā izcīnīta 29.vieta.

Otro gadu pēc kārtas Lielo kristāla globusu ieguva itāliete Doroteja Vīrere.

Kopumā uz starta izgāja 54 sportistes, bet sešas biatlonistes sacensībās nepiedalījās.

Dienu iepriekš Bendika sprintā izcīnīja 15.vietu, ar divām kļūdām šaušanā zaudējot vietu pirmajā sešiniekā vai pat uz goda pjedestāla.

Svētdien bija paredzēta jauktā pāru stafete un jauktā stafete, taču tās tika atceltas.

Pasaules kausa kopvērtējumā uzvaru ar 793 punktiem svinēja Doroteja Vīrere, kura Lielo kristāla globusu izcīnīja jau otro gadu pēc kārtas. Viņa par septiņiem punktiem apsteidza Ekhofu, kamēr Denīze Hermana no Vācijas ar 745 punktiem bija trešā. Bendika ar 227 punktiem ierindojās 32.pozīcijā.

Savukārt iedzīšanas disciplīnā ar 232 punktiem Mazo kristāla globusu ieguva Ekhofa. Norvēģiete par 46 punktiem apsteidza Vīreri, kamēr uz zemākā goda pjedestāla pakāpiena stājās Ingrīda Lanmarka Tandrevolla no Norvēģijas, kuras rēķinā 185 punkti.

Jau ziņots, ka Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien Somijā sezonas pēdējā, astotajā, Pasaules kausa posmā 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās ierindojās 35.vietā.

Pasaules kausa sezonas noslēgums bija iecerēts nākamajā nedēļas nogalē Holmenkollenē, taču koronavīrusa izplatības dēļ mači tika atcelti. Sākotnēji bija doma sezonas devīto posmu aizvadīt turpat Kontiolahti, tomēr rīkotāji no šādas idejas atteicās.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā bija astoņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notika Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi