Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Bendikai un Rastorgujevam Pasaules kausa posmā biatlonā piektā vieta jauktajā pāru stafetē

Latvijas sportisti Baiba Bendika un Andrejs Rastorgujevs sestdien Antholcā Pasaules kausa (PK) biatlonā sestajā posmā ieņēma piekto vietu jauktajā pāru stafetē, kas ir Latvijas otrs visu laiku labākais rezultāts šajā disciplīnā.

Bendika šaušanā guļus iztērēja vienu rezerves patronu, bet pēc šaušanas stāvus mēroja soda apli, stafeti Rastorgujevam nododot 21.vietā 55,3 sekundes aiz līderes francūzietes Žilijas Simonas.

Rastorgujevs guļus sašāva visus mērķus, bet stāvus iztērēja vienu rezerves patronu, Bendikai stafeti nododot 14.vietā minūti un 6,1 sekundi aiz līdera vācieša Justusa Štrelova.

Bendika šaušanā guļus izmantoja vienu rezerves patronu, bet stāvus ļoti ātri sašāva visus piecus mērķus, stafeti Rastorgujevam nododot 11.vietā minūti un 10,9 sekundes aiz Vācijas, kas trijos posmos šaušanā ne reizi nebija kļūdījusies.

Rastorgujevs gan guļus, gan stāvus sašāva visus mērķus, finišējot piektajam un uzvarētājiem vāciešiem, kam pēdējā posmā startēja Strelovs, zaudējot 39,1 sekundi. Tas ir Latvijas otrs visu laiku labākais rezultāts pēc Bendikas un Rastorgujeva izcīnītās trešās vietas aizvadītās sezonas posmā Čehijas pilsētā Nove Mesto.

Turklāt slēpošanas ātrumā Latvijas duets aiz Norvēģijas un ASV ierindojās trešajā vietā.

Strelovs pārī ar Vanesu Foigtu 40 šāvienos kļūdījās tikai reizi, vienīgo šāvienu Strelovam garām mērķim raidot pēdējā šautuvē. Uzvarētāji trasē pavadīja 38 minūtes un 58 sekundes.

25 duetu sacensībās otrie ar astoņām kļūdām šaušanā bija norvēģi, zaudējot Vācijai 11,2 sekundes, bet trešie - ar četrām izmantotām rezerves patronām - austrieši (+28,3).

Ceturtajā vietā finišēja Itālija, kas bez sešām kļūdām šaušanā mēroja arī soda apli, Latviju apsteidzot vien par 1,2 sekundēm, bet aiz Latvijas labāko sešinieku noslēdza Somija, kas šaušanā kļūdījās septiņreiz (+41,4).

Šosezon jauktās stafetes vienīgo reizi tika aizvadītas pirmajā posmā, kur jauktajā pāru stafetē Estešundā uzvaras laurus plūca mājinieki Sebastians Sāmuelsons un Hanna Ēberja. Rastorgujevs un Annija Keita Sabule ierindojās 20.pozīcijā.

Iepriekšējās sezonas noslēgumā Bendika ar Rastorgujevu šajā disciplīnā izcīnīja bronzu.

Tikmēr Latvijas sportisti jauktajā stafetē tika apdzīti par apli un ierindojās 23.vietā.

Pirmajā posmā Annija Sabule šaušanā guļus nopelnīja soda apli, bet stāvus izmantoja visas trīs rezerves patronas, stafeti Sanitai Buliņai nododot kā pēdējai 23 valstu konkurencē. Līderei Francijai, kurai pirmo posmu veica Lū Žanmono, Latvija zaudēja piecas minūtes un 5,2 sekundes.

Buliņa tika līdz pirmajai šaušanai, sašaujot visus piecus mērķus, taču tika apdzīta par apli, Latvijai ieņemot 23.vietu.

Cīņā par uzvaru pirmā otro posmu pabeidza itāliete Liza Vitoci, par 8,4 sekundēm apsteidzot Šveici un par 9,9 sekundēm - Norvēģiju.

Arī pēc sestās šaušanas vadībā bija Itālija, kurai trešo posmu veica Didjē Bionā, taču ceļā uz stafetes maiņu viņu apdzina norvēģis Tarjei Bē.

Pēdējā posmā uzvaru Norvēģijai nodrošināja Juhanness Tingnēss Bē, Norvēģijas komandai ar astoņām kļūdām šaušanā finišējot pēc 56 minūtēm un 19,4 sekundēm.

Divos pirmajos posmos Norvēģijai startēja Jūni Arnekleiva un Karulīne Ofigstada Knotena.

22,3 sekundes atpalika itāļi, kuri iztērēja piecas rezerves patronas, bet minūti un 7,8 sekundes - zviedri, kuri šaušanā kļūdījās deviņreiz.

Ceturtie finišēja šveicieši, piektie - francūži, bet sestie - čehi.

Arī Igaunija un Lietuva tika apdzītas par apli, ieņemot attiecīgi 13. un 21.vietu.

Svētdien posms beigsies ar sacensībām distancē ar kopēju startu. Tām ir kvalificējies Rastorgujevs, bet Birkentāls ir attāls rezervists.

No 21. līdz 28.janvārim Slovākijas trasē Osrblī notiks Eiropas meistarsacīkstes, no 7. līdz 18.februārim Čehijas pilsētā Nove Mesto - pasaules čempionāts, bet nākamais Pasaules kausa posms februāra un marta mijā norisināsies Oslo.

Šosezon Pasaules kausa seriālā ir deviņi posmi, kristāla globusus dalot marta vidū Kanādas trasē Kenmorā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi