Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Bots un Plūme Eiropas čempionātā kamaniņu sportā otrie divnieku sacensībās

Latvijas sportisti Mārtiņš Bots/Roberts Plūme sestdien Austrijā Pasaules kausa kamaniņu sportā ceturtajā posmā, kas vienlaicīgi ir arī Eiropas čempionāts, divnieku sacensībās ieņēma otro vietu, Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs ierindojās 11., bet Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts - 13.vietā.

Pirmo braucienu Bots/Plūme braucienu veica 39,414 sekundēs, ieņemot trešo vietu.

Ātrāk par viņiem trasi veica vien divi mājinieku dueti Tomass Šteijs un Volfgangs Kindls un Jurijs Gats/Rikardo Šepfs. Šteijs/Kindls trasi veica jauna rekorda laikā - 39,344 sekundēs, par 0,061 sekundēm apsteidzot tautiešus un par 0,070 sekundēm - Latvijas divnieku.

Ceturtie un piektie bija Vācijas dueti Hanness Orlaminders/Pauls Gubics (+0,161) un Tobiass Vendls un Tomass Arlts (+0,166), bet sestie - itāļi Emanuels Rīders un Simons Kaincvaldners (+0,187).

Ševics-Mikeļševics/Krasts ar laiku 39,728 sekundes ieņēma devīto vietu, bet Baltgalvis/Jegorovs, kuri trasi veica 39,846 sekundēs - 14.vietu.

Otrajā braucienā Bots ar Plūmi sasniedza otro labāko laiku un divu braucienu summā čempioniem Šteijam un Kindlam zaudēja 0,172 sekundes. Čempioni abus braucienus veica minūtē un 18,690 sekundēs.

Pēc latviešiem brauca divi mājinieku dueti, taču Gats/Šepfs piedzīvoja kritienu, ieņemot 17.vietu braucienā un atkrītot uz devīto vietu divu braucienu summā.

Tas ļāva trešo vietu ieņemt Vendlam un Arltam, kuri otrajā braucienā bija trešie, uzvarētājiem zaudējot 0,296 sekundes.

Ceturto vietu ieņēma Orlaminders/Gubics (+0,390), piekto -  Rīders un Kaincvaldners (+0,397) un sesto - mājinieki Janniks Millers un Armins Frauschers (+0,615).

Baltgalvis/Jegorovs otrajā braucienā uzlaboja sniegumu, sasniedzot desmito ātrāko laiku un summā Pasaules kausa vērtējumā ierindojās 11.vietā, uzvarētājiem zaudējot 0,966 sekundes.

Ševicam-Mikeļševicam un Krastam otrajā braucienā bija 12. ātrākais laiks, summmā ierindojoties 13.vietā un uzvarētājiem piekāpjoties 0,998 sekundes.

Eiropas čempionātā abiem Latvijas duetiem attiecīgi desmitā un 12.vieta.

Nāciju kausa sacensībās junioru divnieks Baltgalvis/Jegorovs izcīnīja otro, bet Ševics-Mikeļševics/Krasts - ceturto vietu.

Iepriekšējā sezonā Austrijā Bots/Plūme ieņēma sesto vietu, bet Ševics-Mikeļševics/Krasts, kuri Nāciju kausā bija bijuši sestie, ierindojās 14.vietā.

Plkst.15.32 otro braucienu aizvadīs sievietes.

Jau ziņots, ka sestdien Elīna Ieva Vītola vieniniekos Eiropas čempionātā ieņēma piekto vietu, Eiropas čempionāta vērtējumā Kendija Aparjode finišēja astotā, Sigita Bērziņa - 12. un Zane Kaluma - 16.vietā, bet par uzvarētāju kļuva mājiniece Madeleine Egle.

Anda Upīte/Zane Kaluma sieviešu divnieku sacensībās pēc pirmā brauciena ieņem ceturto vietu, Marta Robežniece un Kitija Bogdanova - piekto un Viktorija Ziediņa un Selīna Elizabete Zvilna - 12.vietu.

Svētdien vieniniekos sacentīsies vīrieši, kā arī tiks aizvadīta komandu stafete.

Īglsā startē 19 Latvijas kamaniņu braucēji.

Vītola, Aparjode, Kristers Aparjods, Bots/Plūme, Ziediņa/Zvilna vietu Pasaules kausa sacensībās izcīnīja, pateicoties pēdējos trijos Pasaules kausa posmos iegūtajiem punktiem.

Sacensībām ir pieteiktas 20 valstu 111 kamanas - 35 sieviešu, 39 vīriešu, 15 sieviešu ekipāžu un 22 vīriešu ekipāžu konkurencē.

Pēc sacensībām Austrijā no 26. līdz 28.janvārim Vācijas trasē Altenbergā norisināsies 52. pasaules čempionāts, turpat vēl pēc nedēļas notiekot arī nākamajam Pasaules kausa posmam.

Pasaules kausa sezona tiks pabeigta ar diviem posmiem citā Vācijas trasē Oberhofā, bet pēdējie divi kausa posmi februāra beigās un marta sākumā norisināsies Siguldā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi