Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Daiļslidotāja Ņikitina: Šosezon slidoju tikai ar vienu mērķi - olimpiskās spēles

Talantīgā daiļslidotāja Diāna Ņikitina šosezon startē ar vienu mērķi - tikt uz Phjončhjanas olimpiskajām spēlēm, kur vieta pienāksies tikai vienai šī sporta veida pārstāvei no Latvijas, sarunā ar aģentūru LETA atklāja sportiste.

Kā vēstīts, nedēļas nogalē Mārupes ledus hallē norisinājās Latvijas čempionāts daiļslidošanā, kurā dāmu konkurencē uzvarēja Ņikitina.

Ņikitina īsajā programmā sestdien nopelnīja 58,08 punktus, bet izvēles programmā svētdien guva 124,96 punktus, par Latvijas čempioni kļūstot ar 183,04 punktiem. Pēc izvēles programmas daiļslidotāja pauda neviltotu prieku par savu sniegumu sacensībās.

"Par sniegumu izvēles programmā biju patiešām apmierināta. Viss bija kārtībā - lēcieni un griezieni. Īsajā programmā bija nelielas problēmas ar griezieniem, īsti nemāku skaitīt. Tomēr kopumā esmu apmierināta ar slidojumu," teica Ņikitina, kura sestdien svinēs savu 17.dzimšanas dienu.

Zīmīgi, ka Ņikitinas uzrādītais rezultāts būtu jauns personīgais rekords, taču Latvijas čempionātā iegūtie punkti šajā rādītājā netiek skaitīti. Pašreiz viņas rekords ir 165,60 punkti.

Sākotnēji bija paredzēts, ka sieviešu sacensībās varētu piedalīties arī šo sezonu neveiksmīgi iesākusī Angelina Kučvaļska, tomēr veselības problēmu dēļ viņa nestartēja.

"Neinteresējos par konkurentiem, koncentrēju uzmanību tikai sev un un tam, kā slidoju pati. Ja arī Angelīna piedalītos, tāpat es būtu savā "koridorā" un ne par ko cietu nedomātu. Slidoju sev, nevis Angelīnai vai slidošanas asociācijai, jo daiļslidošana ir mana kaislība," skaidroja Ņikitina.

Latvijai ceļazīmi uz nākamā gada februārī gaidāmajām Phjončhanas olimpiskajām spēlēm ar izcīnītu 22.vietu pasaules čempionātā pavasarī nodrošināja Kučvaļska, tiesa, šosezon viņa startē ļoti pieticīgi, tāpēc pēdējā laikā tiek prognozēts, ka pie ceļazīmes tiks Ņikitina.

"Jā, mēs konkurējam par ceļazīmi par olimpiskajām spēlēm. Pagaidām vēl nesaprotu, vai braucu uz olimpiskajām spēlēm, vai nē. Man tā arī neviens vēl nepateica. Ceru, ka varēšu tikt. Slidoju ar vienu mērķi - olimpiskās spēles," atklāja Ņikitina, kura, ja tiks uz Olimpiādi, nebaidīsies no starta pašā augstākajā līmenī. "Tas ir tādas pašas sacensības kā parasti, tikai augstākā līmenī. Jāslido mierīgi un jādara savs darbs."

Ņikitina septembra beigās debitēja pieaugušo konkurencē, Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) Izaicinājuma sērijas sacensībās Slovākijā izcīnot desmito vietu.

"Pirmie starti šosezon nebija viegli, jo tikai nesen atsāku slidot pēc traumas. Gandrīz sešus mēnešus neslidoju, bija grūti atgriezties uz ledus. Pirmajā sacensībās bija liels uztraukums, psiholoģiski bija grūti saņemties," stāstīja Ņikitina.

Mēnesi vēlāk savās otrajās sacensībās pieaugušo konkurencē Ņikitina izcīnīja uzvaru.

"Zagrebā jau sāka parādīties labāks sniegums. Aizpagājušajā nedēļā ar Denisu Vasiļjevu piedalījāmies sacensībās Insbrukā. Tur jau sanāca vēl labāk. Savukārt Latvijas čempionātā sanāca ideāli abas programmas," uzsvēra Ņikitina.

Šosezon viņa startē slavenā šveicieša Stefana Lambjēla vadībā, kurš jau pusotru gadu strādā arī ar Latvijas vadošo daiļslidotāju Vasiļjevu.

"Daudzi man prasa, kā tur nonācu, vai Deniss palīdzēja, bet tā nebija. Tā bija manis pašas iniciatīva. Uzrakstīju Stefanam uz "Facebook" lapu, ka gribētu pamēģināt trenēties viņa grupā. Stefana menedžeris atbildēja, ka varu braukt, viņš paskatīsies un tad atradīsim kādu risinājumu. Jūnija beigās aizbraucu, tā arī tur paliku un mājās nebraucu," atcerējās Ņiktina.

Ņikitina Lambljēlu raksturo kā nesavtīgu treneri, kurš atdod sevi visu audzēkņu izaugsmes vārdā.

"Viņš atdod visu savu dvēseli. Stefans ir apmierināts ar maniem lēcieniem, bet ne ar griezieniem. Pie griezieniem jāstrādā, jāstrādā un vēlreiz jāstrādā. Tāpat man arī nedaudz jāpiestrādā pie sava slidojuma, labāk jāizpilda sava horeogrāfija. Latvijas čempionātā sanāca labi, bet vajag vēl labāk," atklāja Ņikitina.

Šogad gūtais gurna savainojums daiļslidotājai nav traucējis startēt ar pilnu atdevi.

"Viss kārtībā, viss jau sadzijis. Jā, gadās kādas traumas, nedaudz sāp, bet tā ir visiem sportistiem. Neskatoties uz sāpēm, ir jādara savs darbs. Es tā uzskatu. Ja es gribu slidot, tad arī jāslido caur sāpēm," stāstīja Ņikitina.

Šajā nedēļas nogalē Ņikitinai bija plānotas sacensības Horvātijā, taču viņai bijuši starti divas nedēļas pēc kārtas.

"Skatīsimies, varbūt aizbrauksim uz Horvātiju, bet es domāju, ka nē. Tas ir pārāk grūti, jo sanāk liela slodze," atzīmēja Ņikitina.

Nākamais lielais starts Ņikitinai būs janvāra beigās gaidāmas Eiropas čempionāts, kas norisināsies Čehijā.

"Eiropas čempionātā nekāds konkrēts mērķis nav uzstādīts. Uzdevums būs tīri slidot, ja tas izdosies, varēšu pieradīt sevi un sasniegt labu rezultātu," pauda Ņikitina.

Latvijas Slidošanas asociācija (LSA) noteikusi, ka izvēloties sportisti, kura dosies uz olimpiskajām spēlēm, tiks vērtēti divi labākie rezultāti ISU Izaicinājuma sērijas sacensībās, bet pašlaik Ņikitina izvirzījusies neapstrīdamas favorītes lomā. Gadījumā, ja rezultāti būs līdzvērtīgi, priekšroka tiks dota ceļazīmi izcīnījušajai Kučvaļskai.

Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā nav tikusi pārstāvēta jau kopš 1994.gada, tomēr februāra sacensībās Latvijai būs viena vieta vīru un dāmu konkurencē.

Vasiļjevs, kurš augustā nosvinēja pilngadību, pavasarī izcīnīja 14.vietu pasaules čempionātā, kas ļāva Latvijai garantēt ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi