Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Daiļslidotājs Vasiļjevs pēc kritiena izvēles programmā ieņem 13.vietu pasaules čempionātā

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien pasaules čempionātā Monpeljē izvēles programmā piedzīvoja nelielu kritienu, kas neļāva uzlabot pēc īsās programmas ieņemto vietu, un noslēdza sacensības 13.pozīcijā.

Vasiļjevs, kurš savu izvēles programmu slidoja kā 14. sacensību dalībnieks, vienā no lēcieniem pazaudēja līdzsvaru un gandrīz nokrita, kas lika piekāpties trīs daiļslidotājiem, kuri startēja pirms viņa.

Latvijas daiļslidotājs nopelnīja 69,69 punktus par tehniskajiem elementiem un 84,36 punktus par programmas komponentēm, taču divi punkti viņam tika atņemti, summā tiekot novērtētam ar 152,05 punktiem.

Uzvaru izcīnīja Japānas daiļslidotājs Šoma Uno, kurš bija arī labākais pēc īsās programmas izpildes. Izvēles programmā viņš nopelnīja 202,85 punktus, summā sakrājot 312,48 punktus.

Otro vietu ieņēma uzvarētāja tautietis Juma Kagijama, kurš summā tika novērtēts ar 297,60 punktiem. Labāko trijnieku noslēdza amerikānis Vinsents Žou, kurš pēc īsās programmas ieņēma tikai sesto vietu, taču izvēles programmā viņš bija ceturtais labākais, kas ar summā sakrātiem 277,38 punktiem ļāva izcīnīt bronzas godalgu.

Vasiļjevs noslēdza pasaules čempionātu 13.vietā ar 243 punktiem.

Latvijas daiļslidotājs pēc ceturtdien aizvadītās īsās programmas, kurā ar 90,95 punktiem sasniedza personīgo rekordu, ieņēma 11.vietu.

Savukārt pirmās trīs vietas pēc īsās programmas ieņēma Japānas daiļslidotāji. Labākais ar 109,63 punktiem bija Šoma Uno, otrajā pozīcijā ar 105,69 punktiem atradās Juma Kagijama, bet labāko trijnieku noslēdza Kazuki Tomono, kurš tika novērtēts ar 101,12 punktiem.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā pasaules čempionātā liegts startēt Krievijas un Baltkrievijas daiļslidotājiem.

Vasiļjevs Eiropas meistarsacīkstēs šosezon izcīnīja bronzas medaļu, kas Latvijas daiļslidošanas vēsturē Eiropas meistarsacīkstēs ir augstākais sasniegums. Eiropas čempionātā viņš laboja savu rekordu, summā sakrājot 272,08 punktus (90,24 + 181,84).

Pagājušajā gadā Vasiļjevs pasaules čempionātā īsajā programmā ieņēma 14.vietu, bet pēc neveiksmīgiem lēcieniem izvēles programmā sacensības noslēdza 18. pozīcijā.

Pasaules čempionātā Latvijas daiļslidotājs izcīnīja kvotu dalībai Pekinas olimpiskajās spēlēs, kurās ieņēma 16. vietu īsajā programmā, savukārt pēc veiksmīgas izvēles programmas spēja uzlabot savas pozīcijas, noslēdzot sacensības 13.vietā.

Jau ziņots, ka Latvijas daiļslidotāja Anete Lāce ieņēma 33.vietu, savukārt Aurēlija Ipolito ar Lūku Raselu dejās uz ledus bija ierindojās 30.pozīcijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi