Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dukurs: Jaunatnes olimpiādē Dienvidkorejā, visticamāk, startēs pieci Latvijas skeletonisti

Jaunatnes olimpiādē Dienvidkorejā nākamā gada sākumā, visticamāk, startēs pieci jaunie Latvijas skeletonisti, sarunā ar LETA apliecināja Skeletona akadēmijas vadītājs Dainis Dukurs.

Dukurs kopā ar Ivo Šteinbergu un Jāni Krūmiņu gatavo 11 jaunos skeletonistus, kuri aizvadītās sezonas četrās Gangvonas jaunatnes olimpiādes atlases sacensībās nopelnīja astoņas medaļas.

"Gatavošanās noris, man liekas, diezgan veiksmīgi. Šobrīd izskatās, ka esam kvalificējušies ar pieciem sportistiem - diviem puikām un trim meitenēm," apstiprina Dukurs seniors.

"Šī kvalificēšanās ir mūsu sezonas lielākais panākums," saka treneris.

"Ir četras uzvaras četrās kvalifikācijas sacensībās," viņš apkopo sezonas veikumu.

Vispirms Eiropas kausa posmā Lillehammerē, sacenšoties ar braucējiem, kuri ir startējuši arī Pasaules kausa posmos un olimpiskajās spēlēs, tika ieņemtas vietas, sākot no 12., ko izcīnīja Marta Andžāne. Tā pēc Siguldas bērniem bija otrā trase mūžā.

Pēc tam jaunatnes olimpisko spēļu atlases sacensībās Īglsā bija trīs medaļas - Emīlam Indriksonam un Andžānei.

"Labi nostartējām," īsumā sacensības raksturo Dukurs. "Un piecas medaļas izcīnījām Phjončhanā." Tur medaļnieku sarakstā tika Indriksons, Andžāne un Dāvis Valdovskis.

"Dienvidkorejā mums bija jābūt obligāti, jo tas ir viens no kvalifikācijas noteikumiem - ja neesi braucis trasē, kur notiks jaunatnes olimpiāde, tad neesi kvalificējies," skaidro treneris.

Viņam gan žēl, ka pēc šīm sacensībām nav izdevies ikgadējais pavasara darbs Siguldas trasē uz ledus.

"Ļoti ātri biju uztaisījis jaunas slidas, bet, tā kā Bobsleja un kamaniņu trasi "Sigulda" vada no Rīgas SIA "Latvijas Nacionālais sporta centrs", trase tika aizvērta agri. Naktī ārā bija mīnus 15 grādi, dienā - mīnus desmit, turklāt tobrīd bija arī bērnu brīvlaiks," sarūgtinājumu neslēpj Dukurs.

"Būtu kārtīgi trenējušies, bet tik ātri - 9.martā - trasi aizvēra pirmo reizi. Vispirms paziņoja, ka trasi slēgs 19.februārī. Tad saprata, ka vēl pat Latvijas čempionāts kamaniņu sportā nav aizvadīts," stāsta treneris, sakot, ka parasti līdz marta beigām trase ir pieejama.

Tagad tehniskie meklējumi un braukšana trasē jāatliek uz rudeni. Marts ir labs braukšanai, jo naktis ir aukstas, dienas - ar saulīti, bet skolu brīvlaikā var braukt dienas gaišajā laikā, nevis pēc stundām, skaidro skeletona speciālists.

Aprīļa vidū jaunieši jau sāka treniņus jaunajai sezonai.

"Tagad medaļas un vietas iepriekšējā sezonā jānoliek malā, jānovelk jauna strīpa, no kuras jāsāk gatavoties viņu lielajam notikumam - jaunatnes olimpiādei. Tas, ka labi nostartējām Dienvidkorejā, neko nenozīmē, tagad viss sāksies no jauna," par jauno sezonu saka Dukurs.

Jaunatnes olimpiāde notiks no 19.janvāra līdz 2.februārim. Pirms tam jaunie skeletonisti plāno piedalīties mačos Vinterbergā un, iespējams, Īglsā.

Dukurs bilst, ka Skeletona akadēmijā ir arī vecāki sportisti, kurus iepriekšējā sezonā bija gribējies aizvest uz pasaules junioru čempionātu un Eiropas junioru meistarsacīkstēm, taču nebija tik daudz līdzekļu. Tas atlikts uz nākamo sezonu.

"Pasaules kausam mēs vēl neesam gatavi. It kā Siguldā Pasaules kausa posmā varējām braukt, taču nebraucām, jo esam vēl pārāk zaļi un jauni," saka treneris.

"Mums vēl ir jāmācās un jāstrādā. Kad jau būsim paaugušies, kāds varēs nostartēt arī Pasaules kausā, un, ja mums būs laba attīstība, varbūt kādam būs lemts kvalificēties arī 2026.gada olimpiskajām spēlēm Itālijā," uz priekšu raugās Dukurs.

Lai sasniegtu labus rezultātus, kā liecina Martina un Tomasa Dukuru piemērs, vajadzīgs labs starts, un šovasar daudz tiks strādāts pie izaugsmes fiziskā gatavībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi