Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Eiduka Tour de Ski seriāla sprintā ieņem desmito vietu

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka sestdien Itālijā Tour de Ski seriāla sprinta sacensībās iekļuva pusfinālā otro reizi karjerā un kopvērtējumā ieņēma desmito vietu.

Jau ziņots, ka kvalifikācijā Eiduka 1,4 kilometrus garo trasi veica trīs minūtēs un 2,78 sekundēs un ierindojās 26.pozīcijā, zaudējot labākā rezultāta īpašniecei Jonnai Sundlingai no Zviedrijas 11,30 sekundes.

Otro labāko rezultātu kvalifikācijā sasniedza amerikāniete Džesika Diginsa, kura atpalika no Sundlingas 2,98 sekundes, kamēr Zviedrijas distanču slēpotāja Linna Svāna piekāpās savai tautietei 3,53 sekundes un noslēdza pirmo trijnieku.

Savā ceturtdaļfināla slēpojumā Eiduka, finišējot divās minūtēs un 57,44 sekundēs, bija trešā un zaudēja attiecīgā ceturtdaļfināla uzvarētājai Svānai 1,01 sekundi. 

Pusfinālos iekļuva katra slēpojuma pirmo divu vietu ieguvējas un vēl divas "laimīgās zaudētājas" ar ātrākajiem rezultātiem, starp kurām bija arī Eiduka. Latvijas sportiste sprintā sasniedza pusfinālu tikai otro reizi karjerā.

Savukārt pusfinālā Eiduka ar finiša laiku divas minūtes un 53,8 sekundes ierindojās piektajā pozīcijā, kamēr ātrākā atkal bija Svāna, kurai Latvijas sportiste zaudēja 1,1 sekundi. Finālu sasniedza abu pusfinālu divas uzvarētājas un vēl divas "laimīgās zaudētājas".

Sprinta sacensību finālā pirmās divas vietas izcīnīja Zviedrijas distanču slēpotājas. Pirmā finišu sasniedza Svāna, kura par 0,07 sekundēm apsteidza savu tautieti Sundlingu, kamēr pirmo trijnieku noslēdza Norvēģijas sportiste Kristīne Stavosa Skistada.

Kopvērtējumā Latvijas sportiste izcīnīja desmito vietu, kas ir viņas karjeras rekords sprinta sacensībās.

Vīriešu sprinta sacensību finālā ātrākais bija Francijas sportists Likā Šanavā, kurš finišu sasniedza divās minūtēs un 35,75 sekundēs. Otrajā vietā, zaudējot 0,22 sekundes, viņam sekoja vēl viens Francijas pārstāvis Žils Šapāzs, bet amerikānis Bens Ogdens piekāpās 0,49 sekundes un ierindojās trešajā pozīcijā.

Svētdien sportisti veiks desmit kilometrus klasiskajā stilā ar atsevišķu startu, bet pirmdien - 2024.gada pirmajā dienā - cīnīsies 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā.

3. un 4.janvārī Davosā būs sacensības sprintā brīvajā stilā un iedzīšanā klasikā, bet 6. un 7.janvārī Valdifjemmē distanču slēpotāji cīnīsies distancēs ar kopēju startu 15 kilometros klasikā un desmit kilometros brīvajā stilā. 

Janvāra otrajā pusē notiks Pasaules kausa posmi Oberhofas trasē Vācijā un Gomsas apvidū Šveicē, bet februārī tiks aizvadītas sacensības Ziemeļamerikā - Kenmoras pilsētā Kanādā un Mineapolisas trasē ASV. Pēc tam sportisti atgriezīsies Eiropā, martā aizvadot posmus Lahti (Somija), Oslo un Drammenē (Norvēģija), kā arī Fālunā (Zviedrija).

Eidukai iepriekšējā sezona bija sportistei labākā Pasaules kausā, kur viņa uzvarēja U-23 ieskaitē. Janvārī "Tour de Ski" seriāla sacensībās Oberstdorfā viņa 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā izcīnīja piekto vietu, kas ir Latvijas slēpošanas vēsturē visaugstākā pozīcija Pasaules kausā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi