Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Eiduka izcīna 21.vietu Pasaules kausa sacensību iedzīšanā

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka svētdien Somijā izcīnīja 21.vietu Pasaules kausa pirmā posma 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā.

Sestdien latviete uzrādīja 30.rezultātu desmit kilometru distancē klasiskajā stilā ar atsevišķu startu un svētdienas iedzīšanu sāka minūti un 26 sekundes aiz uzvarējušās zviedrietes Ebas Andešsones. Trīs konkurentēm izlaižot iedzīšanu, Eiduka svētdien startēja kā 27.

Iedzīšanā uzvaru izcīnīja cita zviedriete Frīda Kārlsone, kura distancē Andešsonei atvinnēja 39 sekundes, finišēdama ar laiku 49 minūtes un 55,3 sekundes. Andešsone finišēja 33,3 sekundes vēlāk un bija otrā, bet trešo vietu izrāva norvēģiete Tīrila Udnesa Venga, kura no uzvarētājas atpalika vienu minūti un 11,6 sekundes.

Eiduka finišēja trīs minūtes un 5,2 sekundes vēlāk par uzvarētāju. Distancē latvietei izdevās pakāpties uz otrā desmita beigām un pēdējā starpfinišā 2,4 kilometrus pirms finiša Eiduka bija 19.pozīcijā.

Latvijas sportiste 20 kilometrus brīvajā stilā mēroja 51 minūtē un 34,5 sekundēs, kas bija 20. labākais rezultāts un deva viņai 42,23 FIS punktus. 

Sezonas otrās Pasaules kausa sacensības iecerētas nākamajā nedēļas nogalē Lillehammerē, bet vēl pēc nedēļas turpat Norvēģijā plānots posms Beitustēlenē. Decembra vidū būs sacensības Davosā, bet gada nogalē sāksies prestižais "Tour de Ski" seriāls. Pasaules čempionāts šosezon paredzēts februāra un marta mijā Slovēnijas pilsētā Planīcā.

Eiduka sezonu sāka mēneša vidū Muonio trasē Somijā, kur spēcīgā konkurencē izcīnīja devīto vietu Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās desmit kilometru distancē brīvajā stilā. Iepriekšējā nedēļas nogalē latviete Beitustēlenē desmit kilometros brīvajā stilā bija 12.pozīcijā.

Vīgants startēja tikai Muonio, kur labāko rezultātu sasniedza 15 kilometros brīvajā stilā, izcīnot 31.vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Merzļikinam un Blue Jackets sagrāve pret Jets

Graujošu zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien piedzīvoja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins un viņa pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets komanda, kas savā la...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi