Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Eiduka Kūsamo sprintā pirmo reizi četrdesmitniekā, Vīgantam pussekunde līdz Top50

Šīs sezonas pirmajā Pasaules kausa posma startā distanču slēpošanā, kas norisinās Somijas ciematiņā Rukā (blakus Kūsamo), klasiskā stila sprinta kvalifikācijā 59 dalībnieču vidū Latvijas vadošā slēpotāja Patrīcija Eiduka no Aizkraukles novada spēja pirmo reizi iekļūt Kūsamo posmā labāko četrdesmitniekā un iegūt 39.vietu (+11,32 sek.). Vīriešiem labāko rezultātu no latviešiem uzrādīja madonietis Raimo Vīgants, kurš 66 dalībnieku vidū bija 51.vietā, esot līderiem vistuvāk kā jebkad Kūsamo (+11,02 sek.), informē Latvijas Slēpošanas federācijas pārstāvis Ivars Bācis.

Šodien ar sprintu klasiskajā stilā Somijas ciematiņā Rukā blakus Kūsamo sākās 2022./2023.gada Pasaules kausa sezona distanču slēpošanā. Pirmajā posmā bez pieredzējušajiem PK posmu dalībniekiem un olimpiskajās spēlēs trīsdesmitniekā tikušajiem Patrīcijas Eidukas un Raimo Vīganta Latvijas pārstāvju vidū bija arī četri PK posmu debitanti distanču slēpošanā – Kitija Auziņa, Samanta Krampe, Lauris Kaparkalējs un Niks Saulītis.

Šogad Kūsamo jeb Rukā startēja neierasti zems dalībnieku skaits. Ja vīrieši bieži bija virs simta, tad šogad sacentās 66 slēpotāji, bet sievietēm allaž ir bijis vidēji 75 līdz 90 robežās, bet šogad mazāk par sešdesmit. No Itālijas, Slovēnijas un Francijas startēja tikai viena pārstāve.

Patrīcija Eiduka pērn bija 50.vietā, līderei piekāpjoties 11,37 sek., bet 2020.gadā ieņēma 41.vietu,bet zaudēja nedaudz vairāk (14,89 sek.) un arī FIS punktu izteiksmē uzrādīja sliktāku rezultātu. Šogad pasaules vicečempione U23 grupā no Vecbebriem kvalifikācijas uzvarētājai zaudēja gandrīz identiski kā pērn – 11,32 sekundes, kas ļāva pirmo reizi Kūsamo posmā tikt četrdesmitniekā klasikas sprintā. Latvijas vadošā slēpotāja bija prātīgi sadalījusi spēkus, jo pēc 700m atradās 48.vietā.

Līdzīgi nostartēja abas pārējās Latvijas pārstāves. Otra labākā mūsējo vidū bija madoniete Kitija Auziņa, kura uzrādīja 55.rezultātu (+26,63 sek. un 189 FIS punkti), līdz piecdesmitniekam, kas pēc jaunās sistēmas dotu ieskaites punktus PK kopvērtējumam, pietrūka septiņu sekunžu. Par Kitiju 0,65 sekundes trasē ilgāk pavadīja 19 gadus vecā rīdziniece Samanta Krampe, kurai 57.rezultāts (194 FIS punkti), apsteidzot divas ukraiņu juniores.

Divus ātrākos laikus ar pussekundes starpību uzrādīja Norvēģijas izlases slēpotājas Ana Apelkvista Stenseta un Tirila Udnesa Venga, bet trešā ātrākā bija zviedriete Johanna Hegstrēma. Nestartēja olimpiskā un pasaules čempione Jonna Sundlinga no Zviedrijas.

Olimpisko spēļu 20.vietas ieguvējs sprintā Raimo Vīgants pēc pirmās puses bija 44.vietā, bet beigās uzrādīja 51.laiku, nedaudz mazāk nekā pussekundei pietrūkstot līdz piecdesmitniekam. Eiropas Jaunatnes olimpiskā festivāla zelt medaļas ieguvējs sprintā Lauris Kaparkalējs no Madonas sākumā bija sestā desmita vidū, bet beigās ieņēma 63.vietu. Vēl viens madonietis Niks Saulītis beigu daļā, kur bija jāpārvar stāvais kalns, nedaudz sagura un finišēja ar 65.rezultātu (+26 sek.), apsteidzot slēpotāju no Ukrainas.

Kvalifikācijā pirmās četras vietas aizņēma norvēģi, ātrāko laiku uzrādot pasaules labākajam sprinterim Johannesam Hesflotam Klēbo.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi