Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Guta-Berami PČ milzu slalomā par divām sekundes simtdaļām apsteidz Šifrinu

Šveices kalnu slēpotāja Lara Guta-Berami ceturtdien Kortīnā d'Ampeco spraigā cīņā uzvarēja pasaules čempionāta sacensībās milzu slalomā, kamēr četras startējušās Latvijas sportistes uzrādīja pieticīgus rezultātus.

Guta-Berami divu braucienu summā tuvāko sekotāju Mikaēlu Šifrinu no ASV apsteidza par nieka divām sekundes simtdaļām, bet vēl septiņas sekundes simtdaļas lēnāka bija austriete Katarīna Līnsbergere.

Pēc pirmā brauciena līdere bija Šifrina, kura par 0,02 sekundēm apsteidza tautieti Nīnu O'Braienu, bet 0,08 sekundes atpalika Guta-Berami.

Otrajā braucienā ātrāka bija Līnsbergere, kurai uzrādītais rezultāts ļāva pakāpties no ceturtās vietas uz trešo. Guta-Berami bija 0,09 sekundes lēnākā, kas deva otro rezultātu, bet Šifrina no šveicietes atpalika 0,10 sekundes, kā dēļ summā atkāpās uz otro pozīciju. Braiena ar 18.rezultātu summā atkrita uz desmito vietu.

Gutai-Berami izdevās izcīnīt pirmo vietu, par spīti tam, ka otrā brauciena beigās viņa zaudēja dažas sekundes simtdaļas. 

Aiz godalgoto trijnieka palika 19 gadus vecā jaunzēlandiete Alise Robinsone, kura Līsnebrgerei zaudēja 0,64 sekundes. Neviens no Jaunzēlandes kalnu slēpotājiem līdz šim nav spējis tikt pie pasaules čempionātu medaļām.

Pasaules kausa līdere Marta Basīno no Itālijas samierinājās ar 13.vietu, kamēr viņas tautiete Federika Brinjone nefinišēja pirmajā braucienā. Iepriekšējo meistarsacīkšu uzvarētāja Petra Vlhova no Slovākijas šoreiz bija 12.pozīcijā.

Latvijas vadošā kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane pirmajā braucienā pēc pirmā starpfiniša bija 50., taču nefinišēja. Helēna Ērenpreisa un Karlīna Hedviga Grāmatniece ieņēma 58. un 59.vietu, kvalificēdamās otrajam braucienam, kamēr Emīlija Anna Škapare bija 62. no 70 finišējušajām sportistēm. Latvietes no līderes atpalika vairāk nekā 20 sekundes.

Otrajā braucienā Ērenpreisai un Grāmatniecei bija attiecīgi 48. un 50. rezultāts no 50 finišējušajām slēpotājām, latvietēm šādas pozīcijas ieņemot arī summā. Ērenpreisa čempionei zaudēja 43,10 sekundes, bet Grāmatniece atpalika 49,26 sekundes, kas deva attiecīgi 288,94 un 330,23 FIS punktus.

Latvija startēja ar gados jaunu sastāvu, jo tikai Grāmatniece ir sasniegusi pilngadību.

Guta-Berami šajā čempionātā izcīnījusi divas zelta medaļas, jo viņa triumfēja arī supergiganta sacensībās, bet nobraucienā pievienoja bronzu. Pirms šīm meistarsacīkstēm viņai bija trīs sudraba un divas bronzas medaļas nobraucienā, kombinācijā un supergigantā.

Pēc uzvaras Šveices kalnu slēpotāja uzsvēra, ka izcīnītais tituls ir nozīmīgs panākums viņas karjerā.

"Zinu, ka slēpoju labi, taču nevēlējos runāt par medaļām. Izcīnīt zeltu ir neticami. Ļoti vēlējos izcīnīt godalgu tieši milzu slalomā. Olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātos milzu slaloms bija mana pēdējā disciplīna, tāpēc parasti jutos nogurusi un iztukšota. Šodien esmu lepna, ka izdevās," stāstīja 29 gadus vecā sportiste.

Planētas meistarsacīkstes iecerēts aizvadīt līdz svētdienai, kopumā sadalot 13 medaļu komplektus.

Pērn maijā vietējā rīkotājkomiteja vēlējās čempionātu pārcelt uz 2022.gadu, taču Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) bija pret šādu solu un meistarsacīkstes norisinās kā iepriekš plānots.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi